16. septembra 2024

Morálny úpadok spoločnosti. Vrah hrdina, porno na javiskách

štafetový protest zástupcov z kultúrnej obce priamo pred ministerstvom kultúry, ktorý organizuje platforma Otvorená kultúra! Morálný úpadok spoločnosti graduje. Glorifikujeme vraha, pedofília sa pomaly stáva akceptovanou normou, oplzloti na javiskách. Smutné a ešte smutnejšie, že tá bratislavská, pomýlená, zvrátená, progresívná, herecká a vraj umelecká obec tomu tlieska.

Zdielajte....
  • Morálny úpadok spoločnosti: Kritika glorifikácie zločincov a akceptácie nevhodného správania v spoločnosti.
  • Slovenské kultúrne povstanie: Protesty kultúrnej obce pred ministerstvom kultúry, požadujúce odstúpenie ministerky Martiny Šimkovičovej a generálneho tajomníka Lukáša Machalu.
  • Film o Mikulášovi Černákovi: Kontroverzia okolo filmu o mafiánovi, ktorý bol podporený z Audiovizuálneho fondu, na úkor projektov o hrdinoch SNP.

Morálný úpadok spoločnosti graduje. Glorifikujeme vraha, pedofília sa pomaly stáva akceptovanou normou, oplzloti na javiskách. Smutné a ešte smutnejšie, že tá bratislavská, pomýlená, zvrátená, progresívná, herecká a vraj umelecká obec tomu tlieska.

Marián Kéry- poslanec NR SR. AKO MIKI DOSTAL PREDNOSŤ PRED GENERÁLOM GOLIANOM ALEBO AKO SI UMELCI ,,VÁŽIA” SNP.

Tak na Slovensku sa vraj začalo Slovenské kultúrne povstanie. Má ísť o štafetový protest zástupcov z kultúrnej obce priamo pred ministerstvom kultúry, ktorý organizuje platforma Otvorená kultúra! Až do 29. augusta sa pred budovou ministerstva budú vraj striedať dvojice zástupcov kultúrnej scény. Cieľom má byť odchod ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej a generálneho tajomníka služobného úradu Lukáša Machalu z funkcií. Poňali to analogicky so Slovenským národným povstaním, aj pokiaľ ide o slogan – oboch predstaviteľov rezortu kultúry vyzývajú, aby ,,začali s vysťahovaním”, čo bolo heslo, ktoré znamenalo začiatok SNP.

Potiaľ nový, aktivizmom presiaknutý, návrh ľudí z kultúrnej obce. A mne sa na jazyk tlačí otázka. To nemáte ani štipku sebareflexie vo svojich radoch, použiť paralelu medzi ministerstvom kultúry a Slovenským národným povstaním, ktorého 80. výročie si pripomíname o pár dní? Boli ste ticho, keď ministerka kultúry za OĽaNO Natália Milanová hanebne dovolila prevod Múzea SNP zo zriaďovateľskej pôsobnosti práve ministerstva kultúry pod ministerstvo obrany. A najnovšie, v mesiaci výročia povstania prinášate ako kultúrna prvá liga, tak sa aspoň na seba pozeráte, Slovákom film o viacnásobnom masovom vrahovi a gaunerovi Mikulášovi Černákovi. To, že bol tento film o žijúcom mafiánovi podporený z Audiovizuálneho fondu sumou 537 000 eur, pričom projekt o slovenskom generálovi a hrdinovi SNP Jánovi Golianovi získal od fondu sumu, za ktorú ho nebolo možné zrealizovať, je výsmech a hanba.

Každý si vyberá svoju cestu. Vybral si ju aj on, Mikuláš Černák

V normálnom štáte by mal byť hrdinom nie mafiánsky boss, ale niekto ako generáli Ján Golian, Rudolf Viest, či guvernér Národnej banky za vojnového Slovenského štátu Imrich Karvaš, ktorý výraznou mierou pomáhal financovať Slovenské národné povstanie. Ale nie u nás. My pár dní pred okrúhlym výročím povstania vypustíme do sveta film o vrahovi a mafiánovi, o ktorom sa jeho predstaviteľ, herec Milan Ondrík vyjadrí, že Mikuláš Černák je ,,taký človek, ako sme my”. Nie, pán Ondrík, my nie sme ako on. Neobhajujte neobhájiteľné. Každý si vyberá svoju cestu. Vybral si ju aj on, Mikuláš Černák, ktorého ste stvárnili vo filme. S ním ste problém zjavne nemali, ale takého Roberta Fica by ste vo filme stvárniť odmietli? Počúvate sa vôbec, koho oslavujete?

Uvidíme, či Milan Ondrík alebo Zuzana Mistríková, producentka filmu Miki, budú tiež súčasťou protestu pred ministerstvom kultúry. Mohli by sa tam stretnúť aj s exministerkou kultúry Milanovou. Keby žil Ján Golian, heslo ,,Začnite s vysťahovaním” by na tých troch, ale aj ostatných, ktorí pred umením a kultúrou uprednostňujú politický aktivizmus, sedelo ako uliate.

P.S.: Zuzana Mistríková ako producentka filmu Miki povedala, že v ňom ukazujú Slovákom, ako sa narodila mafia, pretože je dôležité to vedieť… Hm. A nebolo by lepšie ukazovať aj v kinematografii Slovákom a Slovenkám, kto boli hrdinovia Slovenského národného povstania?

Marián Kéry FB



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.