16. septembra 2024

Mainstreamu nemôžete veriť ani nos medzi očami

Zmrazenie eurofondov a iné manipulácie a bludy

Zdielajte....
  • Mainstreamu nemôžete veriť: Autor kritizuje skresľovanie informácií v médiách a vyjadruje obavy o objektivitu spravodajstva.
  • Manipulácia médií: Článok poukazuje na prípad, kde česká televízia ČT24 použila fotografiu zničenej moravskej dediny Mikulčice, ktorú vydávala za ukrajinskú dedinu zničenú ruským bombardovaním.
  • Dôvera v alternatívne zdroje: Kvôli takýmto prípadom sa podľa autora stále viac ľudí obracia na alternatívne zdroje informácií.

Rusko – Ukrajinkský konflit je dnes stredobodom záujmu nielen v celej Európe, ale i mimo nej. Slovenska, ako susedného štátu Ukrajiny sa to týka obzvlášť. V našich mienkotvorných médiách a to je jedno či televíznych, alebo printových počúvame denne informácie o ruskom bombardovaní Ukrajiny ako i o ukrajinských úspechoch. To, že médiá o tom informujú je správne, nakoľko od diania na Ukrajine toho záleží mnoho.

Ukážka ako s nami media mainstreamu manipulujú.

Na druhej strane by tie informácie mali byť v rámci možností objektívne a nie skresľované, či dokonca prekrúcané.

A práve na takéto nekorektné spravodajstvo a informovanosť poukazuje krátke video zverejnené na webe v ktorom jeho autor poukazuje na to, že česká spravodajská televízia ČT24 použila fotografiu zo zničenej moravskej dediny Mikulčice (v Českej republike), ktorú vydávala za ukrajinskú dedinu, aktuálne zničenú ruským bombardovaním! Čo je nehorázna a neuveriteľná manipulácia!

Konkrétne išlo o moravskú dedinu Mikulčice, ktorá bola zničená silným tornádom. Na fotografii sú domy so zničenými strechami, zničeným osobným automobilom a kopou trosiek, takže sa skutočne podobá situácii, ako keby bola daná dedina silne zbombardovaná.

No a pokiaľ ide o časový sled, tak tornádo ktoré zničilo budovy v predmetnej obci bolo v mesiaci jún 2021, čo je doba, kedy vznikli aj fotografie daných domov. Podľa dostupných informácií bol fotografom, ktorý dané udalosti zachytil na sade fotografií Jan Handrejch. Televízia ČT24 však jednu z týchto fotografií použila takmer o rok neskôr a to v apríli 2022, ako aktuálnu fotografiu zobrazujúcu zničené domy na Ukrajine po ruskom bombardovaní.

No neviem, či je to objektívne informovanie verejnosti

Takže moravská dedinka Mikulčice zničená tornádom v roku 2021, bola zrejme niekoľkým stotisícom poslucháčov spravodajstva ČT24 v roku 2022 ukazovaná ako ukrajinská dedina zničená aktuálnym ruským bombardovaním.

No neviem, či je to objektívne informovanie verejnosti, ani či by tak malo vyzerať spravodajstvo. Ako môžeme byť potom istí, že spravodajstvo je objektívne a pravdivé aj v informovanosti o iných udalostiach? Nemôžeme! A to je aj jeden z dôvodov, prečo sa stále viac ľudí obracia na alternatívne zdroje a opúšťa mainstream.

Udalosť sa síce odohrala už v roku 2022, no na aktuálnosti nič nestráca, nakoľko perfektne ilustruje „objektívnosť“ informovania niektorých médií.


Zdroj: TikTok, kanál, ladas 8055 (link v zdrojoch).


Zdroj: TikTok, kanál, ladas 8055 (link v zdrojoch).
Fotografia použitá v spravodajstve.


Zdroj: TikTok, kanál, ladas 8055 (link v zdrojoch).
Fotografia z tornáda v moravskej dedine.


Zdroj: TikTok, kanál, ladas 8055 (link v zdrojoch).
Jedna z originálnych fotografií Jana Handrejcha zachycujúca zničenú obec Mikulčice.

Zdroj:

  1. TikTok, kanál, ladas 8055: https://www.tiktok.com/@ladas8055/video/7400476068928310561?_r=1&_t=8ohvWn79fKT 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Autor: eduard



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.