16. septembra 2024

R. Fico oficiálne predloží návrh na odvolanie Šimečku

R. Fico oficiálne predloží návrh na odvolanie Šimečku

Zdielajte....
  • Návrh na odvolanie: Premiér Robert Fico oznámil, že predloží návrh na odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR.
  • Dôvody: Fico tvrdí, že Šimečka využíva protesty na ochranu finančných záujmov svojej rodiny.
  • Alternatíva: Opozícia môže navrhnúť inú osobu na post podpredsedu NR SR, ktorú vládna koalícia zaručuje zvoliť.

Premiér Robert Fico zo strany Smer-SD oznámil, že na budúcotýždňovej koaličnej rade predloží oficiálny návrh na odvolanie Michala Šimečku, predsedu opozičného hnutia Progresívne Slovensko. Z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Túto informáciu poskytol počas piatkovej tlačovej konferencie.

Vyhlásil, že nikdy nebude zpochybňovať právo opozície obsadzovať pozície v Národnej rade SR podľa výsledkov parlamentných volieb. „Predseda najsilnejšej opozičnej strany bol zvolený za podpredsedu Národnej rady, no táto pozícia nie je priradená konkrétnemu menu, ale predstaviteľovi opozície,“ zdôraznil predseda vlády.

Podľa R. Fica ide o finančné toky pre rodinu lídra PS Šimečku.

TK premiéra Roberta Fica a podpredsedu NR SR Tibora Gašpara.

R. Fico je presvedčený, že Šimečka využíva protesty na ochranu finančných záujmov svojej rodiny. A preto by nemal zastávať funkciu podpredsedu parlamentu. „Opozícia môže navrhnúť inú osobu na post podpredsedu NR SR a vládna koalícia zaručuje, že tento kandidát bude do funkcie zvolený,“ vyhlásil.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) navrhuje odvolanie lídra opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Jeho dôvody sú viacero. Po prvé, kritizuje Šimečku za zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti. Navyše, premiér poukazuje na čerpanie dotácií z Fondu na podporu umenia (FPU) Nadáciou Milana Šimečku, na ktoré upozornila šéfka rezortu kultúry Martina Šimkovičová. Podľa Fica ide o finančné toky pre rodinu lídra PS Šimečku. Fico vidí za opozičnými protestmi snahu ochrániť finančné záujmy rodiny Šimečkovcov¹²³⁴⁵.

Zdroje:

(1) Fico navrhne odvolanie Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR – Správy RTVS. .
(2) FICO: NAVRHNEM ODVOLANIE ŠIMEČKU Z FUNKCIE PODPREDSEDU NR SR.
(3)SMER – Sociálna Demokracia



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.