29. septembra 2024

Ako im TO môže prejsť. Toľko nenávisti, hejterstva a ponižovania

Ako im TO môže prejsť. Toľko nenávisti, hejterstva a ponižovania

Zdielajte....
  • Nenávisť a hejterstvo: Článok sa zaoberá otázkou, ako je možné, že nenávistné prejavy a verejné ponižovanie osôb a skupín prechádzajú bez trestu.
  • Príklad novinárky: Uvádza príklad novinárky Ekaterina Kanaková, ktorá na Twitteri zverejnila status podporujúci pokus o atentát.
  • Dokumentárny film: Spomína dokumentárny film „Impakt“, ktorý vysvetľuje, ako sa v USA a na Slovensku dehonestujú politici ako Trump a Fico.
  • Trestné stíhanie: Diskutuje sa o tom, že takéto nenávistné prejavy by mali byť podľa zákona trestne stíhané.

Ako im TO môže prejsť. Toľko nenávisti, hejterstva, osočovania a verejného ponižovania osôb, skupín, politikov. Normálne zmýšľajúci ľudia, ktorí nemajú vymyté mozgy nenávistnou propagandou, začínajú upozorňovať na túto skutočnosť. Novinári, ktorí by mali byť obhajcovia pravdy, zasievajú čoraz viac nenávisť.

Jej status lajkovali stovky

Ekaterina Kanakova, novinárka denníka N, prednedávnom zverejnila na Twitteri status, ktorého presné znenie kopírujem: Strelci jsou v dnešní době trochu šilhaví. Že, Roberte? Že, Donalde?” . V statuse novinárky, ktorá by si mala dávať pozor na slová, je jasná podpora pokusu o atentát. 

Dokument „Impakt. Prelomový dokumentárny film“, ktorý bližšie vysvetľuje, prečo sa to deje. Stojí za ním skupina investigatívcov. Film vysvetľuje, ako v USA začali Trumpa a jeho prívržencov označovať za sektárov (ang. Kult). Podobným spôsobom sa začal dehonestovať aj Robert Fico. Na oboch bol v relatívne krátkom čase po sebe spáchaný pokus o atentát. Schéma, ktorá je vysvetlená v dokumente sa javí ako jasná. Označkovanie, vyvolanie búrlivej reakcie medzi širokou verejnosťou, ktorá vedie k nenávisti, a potom už len stačí použiť manipulatívne techniky, aby sa dosiahol krvavý dôsledok

Dokument „Impakt. Prelomový dokumentárny film“

Novinárka by mala byť za svoj status podľa zákona trestne stíhaná. Podobné vyjadrenie, ktoré je znakom nenávisti voči konkrétnej osobe, je predsa trestným činom. Vychádza to z rezolúcie OSN, ktorá bola prijatá minulý rok. 

Ak chcete vedieť, prečo sa im to vždy prepečie a čo môže proti tomu urobiť každý z nás, pozrite si dokument.

Globálny anti-kultizmus: skutočná hrozba pre demokraciu

Úvod

Sme medzinárodný tím investigatívnych novinárov, ktorí sa špecializujú na spravodajstvo s otvoreným zdrojom. Po tom, čo sme natrafili na príťažlivosť Egona Cholakiana , amerického bezpečnostného a spravodajského experta, každého z nás zaujal koncept anti-kultizmu a spojili sme sily, aby sme túto problematiku dôkladne a do detailov pochopili. Našou úlohou bolo všetko spojiť a pochopiť globálny fenomén antikultizmu a jeho vyznávačov, teda aké ciele sledujú, aké úlohy si kladú, akými princípmi sa riadia a kým v podstate sú.

Závažnosť situácie sa dá zhrnúť do jedinej otázky, ktorá sa nám vynorila po mesiacoch starostlivého výskumu a overovania faktov: Zvíťazil nacizmus alebo sa svet zbláznil?

Zdroj: actfiles.org



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.