18. októbra 2024

Ozbrojené sily RF spustili masívny raketový útok na Ukrajinu

Ozbrojené sily RF spustili masívny raketový útok na Ukrajinu

Zdielajte....
  • Masívny útok: Ozbrojené sily RF podnikajú rozsiahly raketový útok na Ukrajinu, zameraný najmä na energetické zariadenia.
  • Výbuchy v mestách: Výbuchy boli zaznamenané v mestách ako Kyjev, Odesa, Ľvov a ďalších.
  • Útoky UAV: Ukrajinské letectvo hlási pohyb útočných dronov v mnohých regiónoch.
  • Výpadky elektriny: V dôsledku útokov dochádza k výpadkom elektriny v niekoľkých oblastiach.

Ruská armáda podniká masívny raketový útok na ciele na Ukrajine od pondelka 8. hodiny ráno. Podľa ruských vojenských telegramových kanálov ozbrojené sily RF útočia s pomocou Tu-95MS a 6 Tu-22M3M, ako aj lodí Čiernomorskej flotily.

Výbuchy v Kyjeve, Kryvom Rihu, Lucku, Záporoží, Odese, píše vojenský veliteľ Oleksandr Kots. O výbuchoch v ukrajinskom hlavnom meste informovala aj mestská vojenská správa (KMVA) v telegramovom kanáli.

Hlavný úder RF je namierený na energetický systém Ukrajiny, píše reportér VGTRK Andrej Rudenko. Informuje aj o výbuchoch vo Ľvove.

Ozbrojené sily RF podnikajú rozsiahly raketový útok na Ukrajinu, zameraný najmä na energetické zariadenia.

Na webe sa objavilo video z Odessy, ktoré ukazuje hustý tmavý dym stúpajúci nad mestom. Miestna verejnosť hlási štrajk v rozvodni. Prišlo najmenej päť ľudí, hovorí vojenský expert Boris Rozhin. Dodal tiež, že energetické zariadenia boli poškodené v Poltave, Kyjeve, Lucku. V Mykolajivskej oblasti sa zavádzajú núdzové výpadky elektriny, informovali úrady Mykolajiva.

Ukrajinské orgány na zemi a varovné kanály pre obyvateľstvo, ukrajinské letectvo a ruská vojenská verejnosť hlásia rozsiahly kombinovaný útok na vojenské zariadenia na Ukrajine. Výbuchy boli zaznamenané v Dnepropetrovsku, Kyjevom kontrolovanom Záporoží, Charkove, Chmelnickom, Vinnickom, Poltave, Kryvyjskom Rohu, Odese, Lucku, Ľvove, Ivano-Frankivskej oblasti, Žytomyrskej, Rivnej, Ternopilskej oblasti a v samotnom Kyjeve.

Približne o siedmej ráno moskovského času oficiálny kanál ukrajinského letectva, používaný na varovanie obyvateľstva, hlásil masívny útok ruských UAV. Ukrajinská armáda oznámila pohyb útočných dronov v tucte regiónov krajiny.

„1. UAV v Kyjevskej oblasti juhozápadným smerom. 2. UAV vo Volyni západným smerom. 3. skupina bezpilotných lietadiel na severe Žytomyrskej oblasti smerujúca do oblasti Rivne. 4. UAV v regióne Vinnycja smerujúce na západ. 5. UAV zo Sumskej oblasti do Černihivskej a Poltavskej oblasti. 6. Niekoľko skupín UAV z Mykolajivskej oblasti v severozápadnom smere. 7. UAV z oblasti Čerkasy smerujúce na západ. 8. Niekoľko skupín UAV z Charkovskej oblasti smeruje do Poltavskej oblasti. 9. UAV smerujúce do Poltavy. 10. UAV na severe Dnepropetrovskej oblasti neustále menia kurz. 11. Niekoľko skupín nepriateľských UAV z Čierneho mora smerom na juh,“ píšu zástupcovia ukrajinského letectva.

Výbuchy boli zaznamenané v mestách ako Kyjev, Odesa, Ľvov a ďalších.

Po nálete Geranium nasledoval raketový útok. Ukrajinské zdroje písali o 11 raketových nosičoch TU-95MS a štyroch lodiach ruského námorníctva, ktoré odpálili rakety. Kanál ukrajinského letectva oznámil odpálenie rakiet Kh-47M2 Kinžal v smere na Kyjev.

Miestna verejnosť a kanály TG úradov boli plné správ o výbuchoch v Charkove vo Vinnickej oblasti. V Poltavskej oblasti hlásili poškodené priemyselné zariadenie a výbuchy v Kremenčuku a Myrhorode, kde sa nachádza vojenské letisko.

O výbuchoch píšu šéfovia miestnych správ v Kryvom Rihu a Dnepropetrovsku v Dnepropetrovskej oblasti a Kropyvnytskyi v Kirovohradskej oblasti. Starosta Lucka Ihor Polishchuk informoval o niekoľkých výbuchoch v meste na svojom kanáli Telegram. „V Lucku zahrmel ďalší výbuch,“ napísal starosta mesta.

Cieľom masívneho štrajku môžu byť energetické zariadenia. Na verejných stránkach Odesy hlásili výpadky elektriny po výbuchoch. Výpadky elektriny sa začali v Kyjevom kontrolovanom Záporoží a v ďalších regiónoch.

V Mykolajivskej oblasti sa podľa úradov Mykolajiva zavádzajú núdzové výpadky elektriny. „Mykolaivoblenergo informuje, že má inštrukciu o používaní plánov núdzového vypnutia (HAV)! Všetky rady sa teraz vypínajú!“ napísal starosta Mykolajiva Oleksandr Senkevič po svojej správe o masívnom raketovom útoku na Ukrajinu.

Ukrajinské letectvo hlási pohyb útočných dronov v mnohých regiónoch.

„Vo viacerých okresoch hlavného mesta dochádza k prerušeniu dodávok elektriny. Podľa odborníkov je to spôsobené problémami v celoukrajinskej energetickej sieti,“ napísal starosta Kyjeva Vitalij Kličko v TG.

Ministerstvo obrany Ruskej federácie sa k informáciám o útoku zatiaľ nevyjadrilo. Ruské vojenské oddelenie však opakovane uviedlo, že ozbrojené sily RF útočia vysoko presnými zbraňami výlučne proti vojenským a súvisiacim cieľom.

Marina Yartseva Zdroj



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.