18. októbra 2024

24 HODÍN BÝVALÉHO HLAVNÉHO MEDIÁLNEHO PRÚDU

Nová riaditeľka SND je Zuzana Ťapáková

Zdielajte....
  • Zuzana Ťapáková: Diskutuje sa o dočasnom poverení Zuzany Ťapákovej za riaditeľku SND a jej predchádzajúce konflikty s inými mediálnymi osobnosťami.
  • Mediálna kritika: Článok kritizuje slovenské médiá za ich pomalú reakciu na aktuálne udalosti a ich neschopnosť spracovať informácie rýchlo a efektívne.
  • Ústavný súd a SIS: Spomína sa rozhodnutie Ústavného súdu o odpočúvaní a menovanie Pavla Gašpara za šéfa SIS, čo vyvolalo rôzne reakcie v médiách.
  • Manipulácia informácií: Kritizuje sa manipulácia informácií v rozhovore s Veronikou Fishbone Vlčkovou a pokusy ovplyvniť verejnú mienku.

Roman Martiška: Politickí aktivisti sediaci na stoličkách médií už nestíhajú. Informácie prúdia rýchlejšie ako ich dokážu spracovať a v redakciách, akosi zmizli čarovné stoly so spismi. Stačí sa pozrieť na posledných 24 hodín a vidno, že sú v lese, ktorý nepoznajú!

Bývalý hlavný mediálny prúd na Slovensku ešte nestihol spracovať informáciu o dočasnom poverení Zuzany Ťapákovej za riaditeľku SND.

Prebieha akési načítavanie údajov, keďže práve Ťapáková mala byť na začiatku roka vyrazená riaditeľom RTVS Ľubošom Machajom, aby ju neskôr vyrazil dočasný šéf STVR Igor Slanina.

Treba počkať, za chvíľu bude Ťapáková kolaborant…

Ktorej strane teda Ťapáková patrí? Zatiaľ jemnučko zahryzkali a pripomenuli jej známosť s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou a údajne spájanie s kauzou Evka, v ktorej je namočený najmä ich krasomil prvý Ivan Korčok, teda zatiaľ veľmi málo, ale treba počkať, za chvíľu bude Ťapáková kolaborant…

Veľmi vtipne pôsobí aj informovanie o rozhodnutí Ústavného súdu o odpočúvaní Čurillovcov, ako prvá informáciu priniesla Mimi Šramová a trvalo pár hodín, kým informovali aj červené denníčky.

Samozrejme, v tomto prípade im prišlo vhod menovanie Pavla Gašpara za šéfa SIS, a tak sa mohli venovať „povolaniu syn“, ktoré paradoxne najviac kritizuje plátok, ktorého hlavným komentárom je otec lídra opozície.

Môžeme sa dohadovať, či je dôležitejšie menovanie šéfa SIS, presnejšie jeho kritika, alebo de facto zlom v kauzách, ktoré terajšia koalícia nazývala „politickými procesmi“. Ak sa, ale novinári, ktorí si vybrali ako dôležitú tému menovanie šéfa SIS, Gašpara opýtajú či si platovo polepší, tak si viditeľne robia zo všetkých srandu…

Vlčková sa vyjadrila, že sa s Michalom Šimečkom pozná od čias plánovania angažovania sa mládeže počas kovidu, teda 7 rokov

V zúfalstve a snahe ešte nejako ovplyvniť verejnú mienku smerom k Michalovi Šimečkovi narýchlo urobia rozhovor s riaditeľkou Nadácie M. Šimečku, ktorá mala za úlohu vyvrátiť prepojenia nadácie s rodinou Šimečkovou, ale nevyšlo to podľa predstáv. Veronika Fishbone Vlčková sa vyjadrila, že sa s Michalom Šimečkom pozná od čias plánovania angažovania sa mládeže počas kovidu, teda 7 rokov – táto informácia sa v prepise už nenachádza.

Ak sa autorke rozhovoru Lucii Osvaldovej nepáčilo, že spojenie 7 rokov a kovidu, ktorý začal pred štyrmi rokmi, tak prečo namiesto opravy využila manipuláciu prepisu podcastu? Alebo nešlo o chybu, ale o prerieknutie?

S hlavami plnými fráza to budú mať ťažké, jediné čo im ešte zostáva je pokus o nejakú formu majdanu, lebo moc nad informovaním už prakticky stratili

Roman Martiška TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.