16. septembra 2024

Kto vlastne potrebuje nejakých štátom platených komediantov?

Herec, divadlo, klaun, komediant alebo spevák. Pojmy boli používané ako nadávky.

Zdielajte....
  • Moderná kultúra: Súčasní kultúrni vodcovia sú kritizovaní za propagáciu rozvodov, nevery, promiskuity a iných kontroverzných tém.
  • Historické vnímanie umelcov: V starom Ríme boli herci, speváci a zabávači považovaní za osoby s nízkymi morálnymi kvalitami, napriek ich popularite.
  • Financovanie kultúry: Otázka, či je potrebné štátom financovať modernú kultúru. Ktorá často kritizuje a mení spoločnosť podľa svojho obrazu.

V starom Ríme sa herecké povolanie, zabávačstvo a kaukliarstvo tešilo všeobecnému opovrhnutiu a bolo synonymom nízkym morálnych kvalít. To samozrejme nebolo v rozpore s tým, že sa rôzne vulgárne frašky tešili veľkej popularite.

Herec, divadlo, klaun, komediant alebo spevák. Pojmy boli používané ako nadávky.

Herci, speváci, hudobníci bojujú, poučujú, formujú. Komediant školí obyvateľstvo v tom, čo je to čestnosť, slušnosť, sloboda, pokrokovosť, samozrejme, a hory pochovajte nás – aj čo je to morálka! Oni sú dnes jej arbitrom, kritériom a referenčným bodom. O tempora, o mores…

Morálka, ktorou nás obdarili, je presne na ich obraz. Ten obraz, akým sa prezentovali po stáročia. Vôbec sa nezmenili. Avšak Revolúcia zmenila (či skôr obrátila na hlavu) spoločnosť, a to čo bolo po stáročia predmetom pohŕdania, sa stalo odrazu cnosťou! Rozvody, nevera, promiskuita, polyamória, perverznosť, drogy, alkoholizmus, škandály, ordinárnosť, bulvárnosť a obscénna vulgarita, to je políčko, na ktorom nám vzklíčila hojná úroda súčasných kultúrnych vodcov spoločnosti.

Preto je načase si položiť otázku: Kto tu vlastne potrebuje nejakých štátom platených hercov a zabávačov? Tých, ktorí akože reprezentujú národ a pritom ním hlboko pohŕdajú a snažia sa ho zmeniť na svoj revolučný obraz. Kto tu vlastne potrebuje nejakú štátom financovanú modernú kultúru? Kto potrebuje neustále za vlastné peniaze počúvať oslavné tirády o sexuálnych deviáciách. A kto potrebuje byť za vlastné peniaze neustále šikanovaný klikou premúdrených hochštaplerov. Ktorí neustále utekajú nariekať do zahraničia na svojich tupých rodákov, dezolátov a postsedliakov?



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.