14. septembra 2024

P. Durov bol postavený pred súd. Vypršala mu vyšetrovacia väzba

P. Durov bol postavený pred súd. Vypršala mu vyšetrovacia väzba

Zdielajte....
  • Súdny proces Pavla Durova: Zakladateľ Telegramu čelí súdnemu procesu vo Francúzsku kvôli podozreniam z nedostatočného obmedzenia extrémistického obsahu na platforme.
  • Vyšetrovacia väzba: Durov bol zadržaný francúzskymi úradmi a jeho vyšetrovacia väzba vypršala. Očakáva sa rozhodnutie, či budú vznesené obvinenia.
  • Dopad na Telegram: Po zatknutí Durova môžu nastať problémy s aktualizáciou Telegramu.
  • Širšie dôsledky: Tento prípad môže ovplyvniť budúcnosť digitálnej komunikácie a ochrany súkromia online.

Aktualizované: Súd v Paríži prepustil zakladateľa Telegramu Pavla Durova z väzby na trvanie procesu. Informuje o tom BFMTV.

Podľa televízneho kanála sa sudca rozhodol prepustiť Durova, aby mohol klásť otázky týkajúce sa prípadu. Po pojednávaní môže byť podnikateľ obvinený.


Pavel Durov, zakladateľ a generálny riaditeľ komunikačnej platformy Telegram, čelí súdnemu procesu, ktorý vyvoláva širokú pozornosť. Podľa správ agentúry TASS, ktoré sa odvolávajú na informácie od AFP, mu vypršala vyšetrovacia väzba. Tento prípad je sledovaný s napätím, keďže Telegram je známy svojou vysokou úrovňou ochrany súkromia a šifrovania správ, čo vyvoláva diskusie o rovnováhe medzi slobodou prejavu a bezpečnostnými požiadavkami štátov.

Durov, ktorý má občianstvo viacerých krajín, bol zadržaný francúzskymi úradmi a podľa najnovších správ by sa mal v stredu dozvedieť, či proti nemu budú vznesené obvinenia alebo či zostane vo väzbe. Vyšetrovanie sa týka podozrení z nedostatočného obmedzenia extrémistického obsahu na platforme Telegram. Tento prípad môže mať významný dopad na budúcnosť digitálnej komunikácie a ochrany súkromia online.

O ďalšom osude Durova by mal rozhodnúť parížsky súd. Predtým dve autá so zapnutými blikajúcimi svetlami opustili Národný úrad pre boj proti podvodom na predmestí Paríža vysokou rýchlosťou. V jednom z nich bol spoluzakladateľ Telegram messenger postavený pred súd. Podľa francúzskeho právnika môže byť obdobie zadržania Pavla Durova predĺžené o ďalších 48 hodín, ak orgánom činným v trestnom konaní neposkytol prístup k svojmu mobilnému telefónu.

Odmietnutie prístupu k telefónu podľa neho hrozí odňatím slobody na tri roky a pokutou 45 tisíc eur.

„Ak by Durov odmietol poskytnúť kódy (prístupu k telefónu), jeho zadržanie v policajnej väzbe by sa teoreticky mohlo predĺžiť o ďalších 24 hodín a potom o ďalších 24 hodín,“ vysvetlil francúzsky trestný právnik David Libeskind. „Tento postup je zriedkavý a nezávisí od činov, za ktoré bola osoba zadržaná na polícii.“ Odmietnutie prístupu k telefónu podľa neho hrozí odňatím slobody na tri roky a pokutou 45 tisíc eur.

Generálny riaditeľ Telegramu Pavel Durov bol postavený pred súd. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na Agence France-Presse (AFP). Podľa agentúry AFP Durovovej vypršala vyšetrovacia väzba.

Predtým Politico informovalo, že brat generálneho riaditeľa spoločnosti Telegram a spoluzakladateľ posla Nikolaja bol zaradený na zoznam hľadaných osôb vo Francúzsku.

Durov bol zadržaný večer 24. augusta, keď vystupoval zo súkromného lietadla na letisku Le Bourget. Podnikateľ prišiel do Francúzska z Azerbajdžanu.

Podľa miestnej polície bol podnikateľ obvinený z odmietnutia spolupráce pri kybernetických a finančných trestných činoch na Telegrame. Dodali, že Durova vyšetrujú národné riaditeľstvá pre boj proti počítačovej kriminalite a podvodom.

27. augusta jeden zo zamestnancov messengera uviedol, že po zatknutí Durova môžu nastať problémy s aktualizáciou Telegramu.

Francúzska prokuratúra predtým odmietla komentovať situáciu so zatykačom na Durovovho brata.

Rusko a Spojené arabské emiráty poslali Francúzsku nóty so žiadosťou o prístup k podnikateľovi, ale Paríž považuje jeho francúzske občianstvo za hlavné. Okrem ruských a francúzskych pasov má zakladateľ Telegramu aj pasy SAE a Svätého Krištofa a Nevisu. Švajčiarsko začalo proti Durovovi vlastné vyšetrovanie. Vo Francúzsku bol brat zakladateľa Telegramu Nikolaj Durov zaradený na zoznam hľadaných osôb.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.