14. septembra 2024

Pčolinský: Politická hra Čaputovej a Ódora ich totálne zlyhanie

Pčolinský tvrdí, že obvinenia boli pokusom o politické ovplyvnenie a zlyhaním vtedajšieho premiéra a prezidentky.

Zdielajte....
  • Politické obvinenia: Pčolinský tvrdí, že obvinenia boli pokusom o politické ovplyvnenie a zlyhaním vtedajšieho premiéra a prezidentky.
  • Kauza Rozuzlenie: Obvinenia voči Vladimírovi Pčolinskému a ďalším boli zrušené Generálnou prokuratúrou, čo vyvolalo diskusie o zákonnosti a spravodlivosti konania.
  • Obrana Pčolinského: Pčolinský popiera vytváranie kompromitujúcich materiálov tajnou službou a tvrdí, že existujú dôkazy, ktoré to potvrdzujú.
  • Vplyv na Slovensko: Kauza mala vplyv na vnútropolitickú scénu a renomé Slovenska v zahraničí.

Kauza Rozuzlenie, ktorá sa týkala obvinení voči bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a ďalším, bola významnou udalosťou, ktorá rezonovala na Slovensku. Podľa dostupných informácií, obvinenia boli neskôr zrušené Generálnou prokuratúrou na základe paragrafu 363, čo vyvolalo diskusie o zákonnosti a spravodlivosti konania orgánov činných v trestnom konaní. Pčolinský, spolu s Michalom Aláčom a ďalšími, bol obvinený z účasti na zločineckej skupine, ktorá mala za cieľ ovplyvniť výsledok parlamentných volieb a zdiskreditovať vyšetrovanie korupčných káuz. Tieto obvinenia však boli vnímané niektorými ako pokus o politické ovplyvnenie a zlyhanie vtedajšieho premiéra a prezidentky, čo Pčolinský verejne kritizoval.

Vladimír Pčolinský, ktorý strávil v roku 2021 viac ako 5 mesiacov vo väzbe

Vladimír Pčolinský, ktorý strávil v roku 2021 viac ako 5 mesiacov vo väzbe kvôli obvineniu z korupcie, tvrdil, že tajná služba nevytvárala žiadne kompromitujúce materiály a že existujú listinné dôkazy, ktoré to potvrdzujú. Spoločnosť podľa neho udržiavala naratív o temných silách bojujúcich proti vyšetrovaniu korupčných káuz, čo označil za nezmysel. Pčolinský tiež poukázal na to, že situáciu vtedy využili, hoci informácie mali aj od Slovenskej informačnej služby (SIS).

Táto kauza mala vplyv nielen na vnútropolitickú scénu, ale aj na renomé Slovenska v zahraničí. Diskusie o kauze Rozuzlenie a jej dôsledkoch na spravodlivosť a vnímanie Slovenska ako právneho štátu sú príkladom komplexnosti a citlivosti právnych a politických procesov v krajine. Rozhovory s Vladimírom Pčolinským, ako aj s ďalšími zúčastnenými a odborníkmi, odhaľujú rôzne pohľady na udalosti, ktoré formujú modernú históriu Slovenska. Rudy


Kauza Rozuzlenie, kde bol obvinený spolu so svojim nástupcom Michalom Aláčom a ďalšími, bol len pokus ovplyvniť výsledok posledných parlamentných volieb. Tvrdí, že vtedy zlyhal premiér Ódor a prezidentka Čaputová, čo obom zazlieva. Situáciu vtedy využili, hoci informácie mali aj od SIS. Tvrdí, že tajná služba žiadne kompromitujúce materiály nevytvárala a ukazujú to aj listinné dôkazy, ktoré v kauze Rozuzlenie existujú. V spoločnosti sa podľa jeho slov udržiaval naratív, že sú tu nejaké temné sily, ktoré bojujú proti vyšetrovaniu korupčných káuz, čo bol nezmysel. Nielen o kauzách, renomé Slovenska v zahraničí, ale aj o súkromí sme sa rozprávali s bývalým riaditeľom Slovenskej informačnej služby Vladimírom Pčolinským. Topky



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.