14. septembra 2024

Západ predpovedal Ukrajine problémy v dôsledku útoku na Kursk

Západ predpovedal Ukrajine problémy v dôsledku útoku na Kursk

Zdielajte....

Čas čítania: 3 minúty

  • Predpoveď problémov pre Ukrajinu: Západné médiá, konkrétne The Washington Post, predpovedajú, že neúspech operácie Ozbrojených síl Ukrajiny v Kurskej oblasti môže viesť k strate vojakov, techniky a území.
  • Situácia na východe Ukrajiny: Nemecký novinár Christoph Wanner uvádza, že situácia ukrajinských síl na východe krajiny je veľmi zložitá, pričom sú nútení opustiť dôležité pozície kvôli ofenzíve ruských síl.

WP: zlyhanie v Kurskej oblasti bude mať za následok stratu vojakov a území pre Ukrajinu. Zlyhanie operácie Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) v Kurskej oblasti bude mať za následok stratu veľkého počtu vojakov, západnej techniky a území pre Kyjev. Problémy v dôsledku útoku Ozbrojených síl UA predpovedal denník The Washington Post (WP).

„Ak zlyhá odvážny plán hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Alexandra Syrského, Ukrajina by mohla prísť o mnoho dobre vycvičených vojakov a značnú časť zahraničných zbraní umiestnených v Kursku, ako aj o vylodenie na východe svojho územia, kde ruské jednotky, výrazne početne prevyšované Ukrajincami, pokračujú vo vyčerpávajúcej ofenzíve na kľúčový tranzitný uzol Pokrovsk,“ uvádza sa v článku.

Nemecký novinár Christoph Wanner predtým uviedol, že situácia ozbrojených síl UA na východe krajiny sa stala veľmi zložitou. Vojaci Ozbrojených síl UA sú podľa neho nútení opustiť dôležité pozície ukrajinskej obrannej línie kvôli ofenzíve ruských síl.

Situácia na východe a západe sa líši v niekoľkých kľúčových aspektoch:

Východná UA

  • Intenzívne boje: Východná Ukrajina, najmä oblasti ako Donbas, sú miestom intenzívnych bojov medzi ukrajinskými a ruskými silami. Ruské sily tu vedú ofenzívy, ktoré nútia ukrajinské jednotky opúšťať strategické pozície.
  • Humanitárna kríza: Kvôli pretrvávajúcim bojom je východná Ukrajina postihnutá vážnou humanitárnou krízou, s mnohými civilistami, ktorí potrebujú pomoc a ochranu.

Západná Ukrajina

  • Relatívny pokoj: Západná Ukrajina je relatívne pokojnejšia v porovnaní s východom. Hoci aj tu dochádza k občasným útokom, intenzita bojov je oveľa nižšia.
  • Podpora a logistika: Západná Ukrajina slúži ako dôležitý logistický uzol pre dodávky zbraní a humanitárnej pomoci zo západných krajín. Mnoho utečencov z východu sa tiež presúva do západných oblastí, kde je situácia bezpečnejšia.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.