14. septembra 2024

Žena v Nemecku dobodala šesť ľudí v autobuse

Žena v Nemecku dobodala šesť ľudí v autobuse

Zdielajte....

V meste Siegen došlo k tragickému incidentu, kde žena zaútočila nožom na cestujúcich v autobuse, čím zranila šesť ľudí, pričom trom z nich hrozí smrť. Podľa správ, 32-ročná páchateľka, ktorá bola následne zadržaná, pravdepodobne trpí duševnou chorobou a neexistujú žiadne indície, že by jej činy boli motivované terorizmom. Tento incident nasleduje po nedávnom útoku v Solingene, kde bol útok nožom s fatálnymi následkami, čo vyvolalo diskusiu o zákone o nošení nožov a prisťahovalectve v Nemecku. V reakcii na tieto udalosti nemecká vláda oznámila nové obmedzenia týkajúce sa nošenia nožov na verejných miestach a v dopravných prostriedkoch.

„V súčasnosti neexistuje žiadne ďalšie nebezpečenstvo,“ uviedla polícia o incidente v Siegene, ktorý sa nachádza v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Rovnako ako mesto Solingen, kde 26-ročný Sýrčan pred týždňom zaútočil na ľudí nožom a zabil troch ľudí.

Spravodajský server Bild uviedol, že útočníkom je Nemka, ktorú polícia poznala v súvislosti s predchádzajúcimi drogovými trestnými činmi. V súvislosti so súčasným útokom spomína aj duševnú chorobu alebo vplyv alkoholu či drog.

Podľa polície bolo v autobuse v Siegene najmenej 40 ďalších cestujúcich. Autobus bol nasadený ako špeciálna linka pre mestské slávnosti. Políciu privolali cestujúci. Vodič autobusu sa správal duchaprítomne a otvoril dvere včas, aby ľudia mohli utiecť. Tým sa zrejme zabránilo ďalším zraneniam. Zo šiestich zranených traja už opustili nemocnicu počas noci. Polícia nechcela komentovať presný stav zranených. Podľa polície mali 16 až 30 rokov a všetci boli miestni obyvatelia. Polícia tiež uviedla, že v autobuse bolo viac ako 40 dospelých, okrem dvoch alebo troch detí, ktoré vyzdvihli ich matky.

„Tento čin nám spôsobil úplný šok,“ povedal starosta Siegenu Steffen Mues. Mestská oslava bude pokračovať aj v sobotu. Podľa mesta organizátori zakladajú svoje rozhodnutie na „policajnej znalosti situácie“. V sobotu o 11:00 sa na miestnom hradnom námestí uskutoční ekumenická bohoslužba.

Okolnosti a presný priebeh incidentu zatiaľ neboli objasnené. „Zabezpečujeme stopy na mieste činu a vypočúvame svedkov,“ uviedol hovorca polície v Dortmunde.

DPA uvádza, že zločin pripomína útok nožom spred týždňa v Solingene, ktorý sa nachádza v rovnakom štáte ako Siegen. 26-ročný Sýrčan, ktorý je teraz vo vyšetrovacej väzbe, zabil troch ľudí a ďalších osem zranil nožom. Aj v Solingene sa útok odohral počas mestského festivalu.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.