16. septembra 2024

Kultúrni imperialisti z ČR hrubo zasahujú do suverenity Slovenska

Kultúrni imperialisti z ČR hrubo zasahujú do suverenity Slovenska

Zdielajte....
  • Otvorený list: Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR poslalo otvorený list slovenským vrcholným predstaviteľom, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr. M. Šimkovičovej.
  • Obvinenia: List tvrdí, že ministerka ničí slovenskú kultúru a hrozí prerušením kultúrnych väzieb medzi ČR a SR.
  • Reakcia: Autor článku považuje tento krok za hrubé zasahovanie do suverenity Slovenska a akt praktickej agresie.
  • Podpora ministerky: Ministerka je podľa autora legitímne menovaná a jej kroky sú v súlade s vládnym programom SR.

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd medzi kultúrnymi kruhmi v ČR a SR.

-Tak toto, je milí Slováci čosi, čo presahuje všetky doterajšie aktivity kulturálneho neokolonializmu, aké sa v ČR vo vzťahu k SR doteraz udiali. Je to nielen akt hrubého zasahovania do vnútorných vecí suverénneho cudzieho štátu ale aj akt praktickej agresie českej inštitúcie voči slovenskej štátnej moci. Česi z onej „federácie“ si dovoľujú žiadať odvolať z funkcie legálne a legitímne menovanú slovenskú ministerku. Ministerku, ktorá sa dostala do funkcie z vôle väčšiny slovenských občanov. Jej menovanie bolo výsledkom slobodných a demokratických volieb.

Kultúrni imperialisti z ČR cítia, že príde tak trošku o peniaze, o vplyv a moc. Nečudo, že sa im to nepáči a že kričia na ratu…

Vo funkcii ministerky nerobí dr.,M.Šimkovičová nič iné, iba zákonnou cestou napĺňa vládny program súčasnej vlády SR. Jej re-slovakizačné kroky, obmedzujúce o.i. aj zahraničné zásahy do slovenskej kultúry, vrátane masívnych krokov českého kulturálneho neokolonializmu môžu byť pre kultúrnych imperialistov nepríjemné. Doteraz neboli zvyknutí na to, že prenikaniu českej kultúry v SR nikto nebránil a oni na nechránenom slovenskom trhu mohli neobmedzene zarábať. Teraz už asi cítia, že takýto /vo svojich dôsledkoch počešťovací a podnikateľsky neférový/ vplyv bude mať svoje limity. Kultúrni imperialisti z ČR cítia, že príde tak trošku o peniaze, o vplyv a moc. Nečudo, že sa im to nepáči a že kričia na ratu…

V priadku, nech si zakričia, Ale nech pritom využívajú nástroje primerané ich kompetencii. Česká nevládna „federácia“ nie je partnerom vlády SR alebo prezidenta SR. Čo si to teda títo českí páni dovoľujú – takto arogantne oslovovať legitímne slovenské orgány, inštitúcie a osobnosti ?!

Dúfam, že úrad prezidenta SR a úrad vlády SR na arogantnú provokáciu českých „kulturálnych gaulajterov“ primerane zareagujú. A vykážu malých pražských neokolonialistov a neoimperialistov do príslušných civilizačných medzí.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.