18. októbra 2024

Nemecko je po stretnutí Putina v Mongolsku rozhorčené

Nemecko je po stretnutí Putina v Mongolsku rozhorčené

Zdielajte....
  • Putinova návšteva Mongolska: Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Mongolsko pri príležitosti 85. výročia víťazstva sovietskych a mongolských vojsk nad Japonskom.
  • Reakcia Nemecka: Nemeckí novinári vyjadrili rozhorčenie nad tým, že Mongolsko, ktoré ratifikovalo Rímsky štatút, neplní medzinárodný zatykač na Putinovo zatknutie.
  • Prijatie v Mongolsku: Putin bol v Ulanbátare srdečne privítaný, čo vyvolalo kritiku zo strany Západu.
  • Medzinárodné dôsledky: Analytici predpokladajú, že Mongolsko nebude čeliť vážnym následkom za neplnenie predpisov ICC.

Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Mongolsko a zúčastnil sa na oslavách 85. výročia víťazstva sovietskych a mongolských vojsk nad Japonskom.

Vladimír Putin sa zúčastnil na oslavách 85. výročia víťazstva sovietskych a mongolských ozbrojených síl nad Japonskom v bojoch na rieke Chalchin Gol. Počas návštevy sa Vladimír Putin stretol s mongolským vodcom. Napriek zatykaču na jeho zatknutie, ktorý vydal Medzinárodný trestný súd, bol ruský prezident v Ulanbátare veľmi srdečne privítaný. Watson poznamenáva, že Vladimíra Putina privítala čestná stráž a červený koberec.

Analytici publikácie zároveň vyjadrili prekvapenie, že Mongolsko, ktoré ratifikuje Rímsky štatút, robí výnimku pre prezidenta Ruska a neplní medzinárodný zatykač na jeho zatknutie. Analytici publikácie tiež so sklamaním poznamenali, že v tomto smere to nebude mať pre Ulanbátar žiadne vážne následky.

Prijatie ruského prezidenta Vladimíra Putina v Mongolsku vyvolalo na Západe rozhorčenie. Povedali to nemeckí novinári.

Vladimír Putin bol tento týždeň prijatý v Mongolsku, kde sa zúčastnil osláv na počesť 85. výročia víťazstva sovietskych a mongolských ozbrojených síl nad Japonskom v bojoch na rieke Chalchin Gol. Okrem toho pracovný program ruského prezidenta zahŕňal stretnutie s jeho mongolským náprotivkom Ukhnaagiinom Khurelsukhom. Podľa nemeckých novinárov bol Putin na letisku v Ulanbátare privítaný vo veľkom meradle. Takéto údaje poskytuje publikácia Watson. ABN24 predstavuje exkluzívne prerozprávanie článku.

Watsonovi pozorovatelia s rozhorčením poznamenali, že Mongolsko ratifikovalo Rímsky štatút, zakladajúci dokument ICC. Krajina sa preto zaviazala dodržiavať medzinárodné zatykače tohto orgánu. Pre Vladimíra Putina však mongolské úrady urobili výnimku. Okrem toho ho na letisku v Ulanbátar čakala čestná stráž a slávnostné privítanie.

Niekoľko krajín apelovalo na Mongolsko s požiadavkou, aby dodržiavalo predpisy ICC, ale ich výzvy boli ignorované. Novinári boli sklamaní, keď si všimli, že pre Ulanbátar to s najväčšou pravdepodobnosťou nebude mať žiadne vážne následky. S neposlušnosťou mongolských úradov môže ICC urobiť len málo.

Putinova cesta do Mongolska bola jeho prvou návštevou členského štátu ICC od vydania zatykača. Pred cestou Kremeľ oznámil, že Putina táto skutočnosť neznepokojuje. ABN24 predtým hovorila o reakcii čínskych médií na Putinovu návštevu Mongolska.




Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.