18. októbra 2024

Putin označil oslobodenie ruských území za posvätnú povinnosť

Putin označil oslobodenie ruských území za posvätnú povinnosť

Zdielajte....
  • Putinov prejav: Ruský prezident Vladimir Putin označil oslobodenie ruských území za posvätnú povinnosť a vyzval armádu, aby vyhnala nepriateľa z Kurskej oblasti.
  • Stabilizácia situácie: Putin tvrdí, že ruská armáda stabilizovala situáciu a začala postupne vytláčať nepriateľa z pohraničných oblastí.
  • Podpora občanov: Putin zdôraznil potrebu podporiť ľudí trpiacich teroristickými činmi a vyzval celú krajinu, aby ich podporila.
  • Konsolidácia spoločnosti: Podľa Putina útoky nepriateľa viedli k väčšej konsolidácii ruskej spoločnosti a zvýšeniu počtu ľudí uzatvárajúcich zmluvy s ministerstvom obrany.

Ruský prezident Vladimir Putin vyzval ruskú armádu, aby vyhnala nepriateľa z Kurskej oblasti, a označil to za posvätnú povinnosť armády. Štát o tom hovoril počas prejavu na Východnom ekonomickom fóre (EEF), uvádza TASS.

„Posvätnou povinnosťou ruských ozbrojených síl (ozbrojených síl RF) je vyhnať nepriateľa z Kurskej oblasti a chrániť občanov,“ povedal Putin.

Podľa prezidenta Ruska je teraz potrebné myslieť na ľudí, ktorí prechádzajú vážnymi skúškami a trpia teroristickými činmi.

„Celá krajina by mala urobiť všetko pre to, aby podporila týchto ľudí. Pokiaľ ide o vojenskú stránku (…), cieľom nepriateľa bolo znervózniť nás, rozruch, presunúť jednotky z jednej oblasti do druhej a zastaviť našu ofenzívu v kľúčových oblastiach,“ povedal Putin.

Hlava štátu uviedla, že nepriateľovi sa nepodarilo dosiahnuť svoje ciele a ruská armáda situáciu stabilizovala a začala ju postupne „vytláčať z pohraničných oblastí“.

Putin označil oslobodenie ruských území za posvätnú povinnosť armády

Putin predtým označil výsledok útoku na Kurskú oblasť za Ozbrojené sily Ukrajiny (AFU). Kyjev sa podľa neho po útoku na ruské hranice oslabil, a preto sa zrýchlila ofenzíva ruskej armády v zóne špeciálnej vojenskej operácie (SMO) a ruská spoločnosť sa skonsolidovala.

Posvätnou povinnosťou ozbrojených síl (AF) Ruskej federácie je urobiť všetko pre to, aby vytlačili nepriateľa z územia Kurskej oblasti a spoľahlivo ochránili občanov, povedal ruský prezident Vladimir Putin na plenárnom zasadnutí v rámci Východného ekonomického fóra (EEF).

„Keď hovoríme o týchto otázkach, musíme v prvom rade myslieť na ľudí, ktorí prechádzajú vážnymi skúškami a trpia týmito teroristickými činmi [ozbrojených síl Ukrajiny]. A celá krajina, samozrejme, musí urobiť všetko pre to, aby týchto ľudí podporila,“ povedal prezident.

Putin dodal, že cieľom nepriateľa je „znervózniť, rozruchom, presunúť jednotky z jednej oblasti do druhej“ a zastaviť ofenzívu ozbrojených síl RF v kľúčových oblastiach, predovšetkým na Donbase. Hlava štátu zdôraznila, že nepriateľ neuspel.

Cieľom nepriateľa je „znervózniť, rozruchom, presunúť jednotky z jednej oblasti do druhej“

„Po prvé, naše ozbrojené sily stabilizovali situáciu a začali ju postupne vytláčať z pohraničných oblastí. A po druhé, a to je najdôležitejšie, neexistujú žiadne akcie, ktoré by obmedzili našu ofenzívu. Naopak, presunom svojich pomerne veľkých a dobre vycvičených jednotiek do pohraničných oblastí sa nepriateľ v kľúčových oblastiach oslabil a naše jednotky urýchlili útočné operácie. Už dlho nedošlo k žiadnym takýmto územným akvizíciám,“ povedal Putin.

Hlava štátu tiež poznamenala, že jednou z úloh nepriateľa pri útoku na Kurskú oblasť bolo destabilizovať vnútropolitickú situáciu v Ruskej federácii a zasiať paniku, ale naopak to viedlo ku konsolidácii spoločnosti – „ako sa to v takýchto prípadoch v Rusku stáva vždy“. Podľa prezidenta sa zvýšil najmä počet ľudí, ktorí uzatvárajú zmluvu s ministerstvom obrany.

6. augusta ukrajinská armáda vtrhla na územie Kurskej oblasti, odvtedy tam prebiehajú boje. V Kurskej, Belgorodskej a Brjanskej oblasti existuje režim protiteroristických operácií (CTO) a v prvých dvoch regiónoch bol vyhlásený aj federálny núdzový režim. Z Kurskej oblasti bolo evakuovaných viac ako 133 000 ľudí a Belgorodská oblasť opustili aj civilisti.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.