16. septembra 2024

Tibor Gašpar: Na tanec Šimečkovej družky by som si lístok nekúpil

Tibor Gašpar: Na tanec Šimečkovej družky by som si lístok nekúpil

Zdielajte....
  • Obvinenia z klientelizmu: Tibor Gašpar obvinil Michala Šimečku a jeho rodinu z klientelizmu a manipulácie pri prideľovaní štátnych dotácií.
  • Návrh na odvolanie: Gašpar navrhol odvolanie Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR kvôli týmto obvineniam.
  • Reakcia Šimečku: Šimečka obvinenia nevyvrátil, ale označil ich za politickú pomstu.
  • Mediálne prepojenia: Gašpar tvrdí, že mainstreamové médiá podporujú Šimečkovu rodinu a ich politické záujmy.

Diskusia na palete s podpredsedom Národnej rady SR Tiborom Gašparom. Podstatná časť rozhovoru je venovaná klientelizmu a podozreniam z poruenia zákona pri prideľovaní dotácií Nadácii Milana Šimečku a občianskym združeniam blízkym rodine predsedu hnutia Progresívne Slovensko Michala Šimečku a návrhu na jeho odvolanie z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. To v parlamente podal práve Gašpar. Hoci podpredseda NR SR v histórii slovenského parlamentarizmu ešte nikdy nebol odvolaný, potvrdil, že dôvody na takýto krok sú vážne.

Šimečka na opozičných protestoch cielene škandalizoval ministrov kultúry a spravodlivosti

Ako povedal, nadácia Milana Šimečku a dve občianske združenia, kde figurujú priami príbuzní Michala Šimečku (strýko, matka) a jeho priateľka Soňa Ferienčíková, boli doslova prisaté na štátny rozpočet, pričom celková suma, ktorú z neho od roku 2020 po nástupe bývalej vládnej garnitúry odčerpali, predstavuje 1.200.000 eur. Dotácie dostal v čase, keď mohol mať na ich prideľovanie priamy politický vplyv. Navyše, ukazuje sa, že procesy pri prideľovaní štátnych dotácií boli zmanipulované prostredníctvom dvoch osôb, za asistencie vtedajšej ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, čo zrejme zakladá aj trestnoprávnu zodpovednosť. Či je to tak, ukáže vyšetrovanie. Po zverejnení kontroverzných informácií Šimečka na opozičných protestoch cielene škandalizoval ministrov kultúry a spravodlivosti, ktorí na pridelenie dotácií v rezortoch, ktoré dnes vedú, poukázali a kritizovali ich.

To všetko sú podľa slov Gašpara dôvody na Šimečkovo odvolanie. Ten obvinenia nevyvrátil, v reakcii však zaútočil na Smer-SSD a snahu odvolať ho označil za pomstu za “dobrú opozičnú politiku”, ktorú podľa neho on a PS robia. V tejto súvislosti podpredseda parlamentu za Smer-SSD podotkol, že akonáhle začnú progresívci čeliť kritike, snažia sa ich pôvodcov umlčať, čo vidíme aj v tomto prípade. Rovnako sa správajú aj k nositeľom názorov, s ktorými nesúhlasia. Je presvedčený, že keby boli pri moci, opäť by iniciovali “monsterprocesy” proti svojím politickým a ideovým protivníkom, a snažili by sa ich dostať za mreže.

Ako doplnil, významnou mierou im pri tom asistujú mainstreamové médiá, pri ktorých, mimochodom, tiež jestvuje personálne prepojenie s rodinou Šimečkovcov. Pripomenul, že pozície podpredsedu NR SR a šéfov parlamentných výborov nie sú personalizované, preto opozícia môže na ne ponúknuť nových kandidátov – nie vak takých, čo v minulosti neporušovali zákon, ako je to v prípadoch Michala Šimečku či Márie Kolíkovej.

Diskusia na palete




Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.