28. septembra 2024

Smutná rozprávka o hlupákoch… a sadzbách DPH

Smutná rozprávka o hlupákoch… a sadzbách DPH

Zdielajte....
  • Rozprávka o hlupákoch: Smutná rozprávka o hlupákoch. Článok začína príbehom o hlupákoch z Dobšinského zbierky, kde sa ľudia zbytočne obávajú a konajú iracionálne.
  • Kritika mladej generácie: Autor kritizuje dnešnú mladú generáciu na Slovensku za ich názory a vnímanie vojny na Ukrajine.
  • Hrozba jadrovej vojny: Diskutuje sa o riziku jadrovej vojny a o tom, ako blízko sme boli k jej vypuknutiu.
  • Sadzby DPH: Autor poukazuje na to, že riešenie kozmetických zmien v sadzbách DPH je bezvýznamné v porovnaní s hrozbou jadrovej vojny.

V Dobšinského zbierke slovenských rozprávok je aj rozprávka o hlupákoch. O tehotnej žene, ktorá našla sekeru na polici v komore a rozplakala sa pri predstave, že sa jej narodí chlapček, bude sa motať po komore a tá sekera na neho spadne. A jej rodičia, keď ju našli plačúcu pod sekerou, tak ich nenapadlo ukázať jej, ako jednoducho sa dá sekera uložiť na bezpečné miesto, ale sa rozplakali s ňou. Keď ich takto našiel budúci otec, tak si zobral kabát a batoh, že s takými hlupákmi pod jednou strechou nebude, pôjde do sveta a vráti sa, keď nájde troch väčších hlupákov. Pointou rozprávky bolo, že tých väčších hlupákov našiel a vrátil sa. Smutnou pointou dnešných dní je to, že by ani nemusel ísť z domu a stačilo by, keby si zapol televízor…

Smutná rozprávka o hlupákoch

Mladá generácia bývala spravidla očarená životom a možnosťami, čo poskytuje. Myslela na lásku, deti a bola radikálne proti vojnám. Dnešná slovenská mladá generácia je stratená… a hlúpa. To som pochopil, keď som sa jedného mladého umelca v rozhovore o vojne na Ukrajine opýtal, kam až to chcú tlačiť a či si neuvedomujú riziko jadrového zničenia Európy. Povedal mi: „Radšej zhorieť v atómovom ohni ako mať tu to, čo pre nás chystá Putin!“

Odkiaľ môže chlapec vedieť, „čo pre nás chystá Putin?“ Veď obdivuje Ameriku, nevie po rusky a všetko, čo má v hlave o Rusku a Putinovi pochádza z liberálnych médií a od jeho ukrajinských kamarátov. Podobné ako po kedysi vychytenom filme Predátor o neviditeľnom a neporaziteľnom mimozemskom zabijakovi, ktorý sa ukrýval v pralese Strednej Ameriky. Aj s druhým dielom – Predátor v New Yorku. Posolstvo bolo jasné – radšej treba zničiť tie pralesy aj s predátormi, lebo inak prídu k nám do New Yorku a všetkých stiahnu z kože. Američania sú najvyplašenejší národ na svete… Veď aj vo Vietname zničili tisíce kilometrov štvorcových džungle chemickými zbraňami (agent Orange), aby sa v nich nemohli skrývať partizáni.

piatok 13. septembra mali prezident USA Joe Biden a britský premiér Keir Starmer na stole požiadavku Volodymira Zelenského o „povolenie“ použiť strely dlhého doletu na zničenie cieľov v hĺbke vnútrozemia Ruska. Nielen Vladimír Putin, ale všetci najvyšší ruskí funkcionári prehlásili, že by to chápali ako priamy útok NATO a Rusko bude reagovať adekvátne.

To znamená jadrovú tretiu svetovú vojnu v plnom rozsahu!

Biden so Starmerom zaváhali a rozhodnutie „odložili“. No ako úplne nedvojzmyselne povedal Scott Ritter v tomto videu, v piatok 13-teho sa mohlo rozhodnúť o osude sveta a ľudia na západe si neuvedomujú, ako blízko boli k tomu, aby už nikto z nás nedožil do sobotného večera. Podľa jeho slov: „Viete, koľko by podľa simulácií vojenských expertov trvala jadrová vojna? Nie viac ako 75 minút! Od vyletenia prvých striel až po úplné zničenie všetkého života na Zemi. O necelé dve hodiny by sme boli všetci mŕtvi alebo v takom stave, že by nám nebolo pomoci bez ohľadu na to, koľko by sme sa ešte trápili. A poviem vám, že Putin neblafuje!“

Biden so Starmerom zaváhali, a tak „naši európski volení zástupcovia“ cítili potrebu, že ich k tej atómovej priepasti musia postrčiť uznesením Európskeho parlamentu. Z potenciálneho (dobrovoľného!) jadrového zániku celej Európy tak urobili náš najväčší problém. Lebo aký význam má riešiť kozmetické zmeny v sadzbách DPH, keď udalosti naberajú taký spád (a masová hlúposť euroobčanov tomu nesmierne napomáha), že ani nemusíme dožiť, kým tie nové sadzby nadobudnú účinnosť?!

Marián Moravčík



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.