28. septembra 2024

Ficova lekcia opozícii a Huliakove stretnutie s voličmi

Ficova lekcia opozícii a Huliakove stretnutie s voličmi

Zdielajte....
  • Ficova lekcia opozícii: Opozícia na Slovensku nedokáže prinášať relevantnú kritiku vláde a neponúka alternatívne riešenia.
  • Zvýšenie DPH: Zvýšenie DPH je nevyhnutné a koalícia ho plánuje zaviesť skôr, aby pred voľbami už nebolo témou.
  • Konsolidácia: Premiér Robert Fico a jeho vláda nepotrebujú pomoc opozície pri konsolidácii rozpočtu.
  • Voličské výhrady: Voliči koalície majú problém s argumentáciou vlády, najmä v súvislosti s pandémiou, sankciami voči Rusku a podporou Ukrajiny.

Žiaľ, na Slovensku nemáme opozíciu, ktorá by dokázala prinášať relevantnú kritiku vláde. Zároveň, žiaľ, pre vládu, lebo tá nemá konkurenciu, teda, žiaľ, pre občana, ktorý nevidí možnosť inej voľby ako súčasnej koalície.

Opozícia sa ukája nad tým, že premiér Robert Fico potrebuje pomoc s konsolidáciou. Realita je taká, že premiér, vláda a celá koalícia nepotrebuje od opozície nič. Ak sa v prvom roku zvýšia dane a pomôže to rozpočtu, tak o tri roky, teda tresne pred voľbami môže koalícia s uťahovaním opaskov skončiť.

Opozícia sa ukája nad tým, že premiér Robert Fico potrebuje pomoc s konsolidáciou.

Toľko kritizované zvýšenie DPH by reálne skôr, či neskôr muselo prísť. Skoršie prijatie vyššej DPH vyhovuje koalícií, keďže pred voľbami, teda pred ich riadnym termínom, už “Ficova dražoba” témou nebude. Do konca roka bude celé Slovensko na slovné spojenie “Ficova dražoba” a “koaličné vykorisťovanie” v rôznych obmenách už tak alergické, že zdražovanie, ktoré príde si väčšina ani nevšimne, resp. do konca roka, prípadne Vianoc si tovar nakúpia ešte pred jeho zdražením.

Jazyk opozície, ktorý do veľkej mieri obmedzený, môže Slovákom priniesť “bohatého Ježiška” a prekvapivo rýchly rast HDP v poslednom kvartáli roka 2023. V skratke opozícia to prepaľuje a reálne neprináša žiadne iné riešenia. SaS na stretnutie s premiérom radšej neprišla, veď Branislav Gröhling po fiasku, ktoré utŕžil jeho ekonomický odborník Marián Viskupič v diskusii s ministrom financií Ladislavom Kamenickým, by s jeho kaderníckym kurzom a ukradnutým titulom, veľa vody nenamútil. KDH síce niečo prinieslo, ale opatrenia rádovo v stámiliónoch, a Michal Šimečka po boku, ktorého sa objavil Šefan Kišš, ktorý viedol Útvar hodnoty za peniaze, ktorý má na krku podozrenia zo stámiliónových škôd pre štát, tak toto duo pôsobilo ešte komickejšie ako Pat a Mat na tzv. striebornom plátne.

Fico uštedril opozíciu lekciu a reálne ukázal, že konsolidáciu by inak nepripravila ani ona, hoci sa Šimečka práve na tejto téme pokúša získať “kľúče od miešačky”. Korekcie v konsolidácii síce prídu, ale všimnime si, že miliardy na obranu nekritizuje nikto! Čo s tými trestnými oznámeniami na Jaroslava Naďa? Spravodlivosť v rukách OČTK si dáva načas a prokuratúre opäť treba pripomenúť termín ex offo.

Fico uštedril opozíciu lekciu a reálne ukázal, že konsolidáciu by inak nepripravila ani ona, hoci sa Šimečka práve na tejto téme pokúša získať “kľúče od miešačky”

Koaličná roztržka medzi Hlasom-SD a SNS priniesla aj pozitívne ovocie, a to v podobe plamenného prejavu Rudolfa Huliaka. Kým Fico nastavil zrkadlo mentálne zaostalej opozícií, tak Huliak zhrnul hlavné výhrady voličov koalície. Voliči rozumejú nutnosti konsolidácie, ale majú problém s argumentáciou, ktorá je mimoriadne politicky korektná voči predošlým vládam!

20 miliárd eur nezmizlo náhodou! Zlé rozhodnutia počas pandémie, podpora sankcii voči Rusku, ktoré ublížili najmä našej ekonomike, bezbrehá podpora Ukrajiny, ale aj excesy SaS v podobe vypitého baru v Dubaji, či hostenie nemeckých zbohatlíkov Geissenovcov. Prečo nikto nesedí pred vyšetrovateľmi? Že si na tieto rozhodnutia upravili zákony? Naozaj? A nezneužili tým náhodou právomoc verejného činiteľa?

Roman Martiška TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.