28. septembra 2024

Šimečkove dnešné divadlo na úrovni pouličných komediantov

Šimečkove dnešné divadlo na úrovni pouličných komediantov

Zdielajte....
  • Šimečkove dnešné divadlo: Autor Ján Richter kritizuje Michala Šimečku za jeho postoj k zvyšovaniu DPH, pričom ho obviňuje z pokrytectva a divadla pred kamerami.
  • Progresívna konsolidácia: Článok tvrdí, že návrhy Progresívneho Slovenska by výrazne zvýšili DPH na základné potreby a zrušili sociálne benefity.
  • Súčasná vláda: Autor Ján Richter obhajuje súčasnú vládu, ktorá podľa neho zvyšuje DPH menej drasticky a znižuje ju na niektoré základné položky, aby ochránila nízkopríjmové skupiny.

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka dnes zahral pred kamerami veľmi pekné divadlo. Vraj odmieta „drastické“ zvyšovanie DPH, ktoré navrhuje vláda, aby splatila účet za bývalé vlády Matoviča, Hegera aj Ódora. Vďaka nim sa totiž zvýšil dlh Slovenska o 753 % na necelých 24 mld. eur.

Chcem teda pánovi Šimečkovi pripomenúť, že to bol jeho líder eurokandidátky Ľudovít Ódor, ktorý vo svojom konsolidačnom balíčku pre budúcu vládu odporúčal „drasticky“ zvýšiť DPH z 20 % na 22 %, a to nielen na KNIHY, ale na všetky predtým daňovo zvýhodnené položky. Podľa neho totiž znížené sadzby spôsobujú nesystémovosť v daňovej politike. Znamenalo by to teda ZVÝŠENIE sadzby DPH:

PROGRESÍVNA KONSOLIDÁCIA BY BOLELA NÁSOBNE VIAC

👉na základné potraviny z 10 % na 22 %,

👉na knihy, noviny a hudobniny z 10 % na 22 %,

👉pre gastro, rekreáciu a športoviská z 10 % na 22 %

👉na ubytovacie služby z 10 % na 22 %,

👉pre sociálne podniky z 10 % na 22 %,

👉na podporu nájomného bývania z 5 % na 22 %.

Okrem toho by bol progresívny Ódor schopný ľuďom zoškrtať aj sociálne benefity. Navrhoval totiž aj toto:

👉zrušenie 13. dôchodkov,

👉zníženie prídavku na dieťa a „kočíkovného“ pre domácnosti mimo hmotnej núdze,

👉zrušenie obedov zadarmo,

👉skrátenie doby poberania rodičovského príspevku,

👉zrušenie vlakov zadarmo pre študentov a dôchodcov,

👉zjednotenie dôchodkového veku mužov a žien.

Takto by vyzerala konsolidácia, keby ju robili progresívci. Dotkla by sa všetkých, aj tých najzraniteľnejších, za ktorých teraz Šimečka tak veľmi bojuje.☝

Nebojte sa, pán Šimečka, my robíme konsolidáciu tak, aby čo najmenej ohrozila najzraniteľnejšie domácnosti. Zároveň chceme, aby sa bohatí podelili s chudobnými a veľké firmy s tými malými.

Áno, zvyšujeme aj základnú DPH z 20 % na 23 %, ale to, na čo zámerne opozícia aj média nepoukazujú je to, že na mnohé položky DPH znižujeme. A to práve preto, aby konsolidácia negatívne nezasiahla najmä nízkopríjmové skupiny. Naša pomoc ľuďom v čase konsolidácie preto predstavuje ZNÍŽENIE sadzby DPH:

👉na základné potraviny z 10 % na 5 %,

👉na ostatné potraviny z 20 % na 19 %,

👉na lieky a zdravotnícke pomôcky z 10 % na 5 %,

👉na elektrickú energiu z 20 % na 19 %,

👉na učebnice z 10 % na 5 %,

👉pre gastro z 10 % na 5 %.

Z tohto porovnania je úplne jasné, že nie súčasná vláda, ale práve PS by ľuďom vytiahlo z peňaženiek viac peňazí a ako bonus by im porušilo rôzne sociálne benefity. Nehovoriac o tom, že ich zvýšenie dane na potraviny by ublížilo aj najohrozenejším domácnostiam. Nariekanie Šimečku preto nie je ničím iným ako len divadielkom pred ľuďmi, lebo dobre vie, že jeho konsolidácia by ľudí zabolela oveľa viac.

Ján Richter FB



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.