18. októbra 2024

R. Fico chápe dnešnú hystériu Progresívneho Slovenska

R. Fico chápe dnešnú hystériu Progresívneho Slovenska

Zdielajte....
  • Kritika Progresívneho Slovenska: Premiér Robert Fico kritizuje Progresívne Slovensko za ich spoluprácu s Igorom Matovičom pri rozvracaní štátu.
  • Konsolidačné opatrenia: Fico obhajuje nevyhnutnosť konsolidačných opatrení a kritizuje predchádzajúce návrhy, ktoré by podľa neho viedli k devastácii sociálneho štátu.
  • Politická zodpovednosť: Fico zdôrazňuje potrebu niesť politickú zodpovednosť za predchádzajúce rozhodnutia a výdavky, vrátane nákupu zdravotníckeho materiálu a fungovania VšZP.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) chápe dnešnú hystériu Progresívneho Slovenska, nie však preto, že by s ňou súhlasil. Vysvetlil, že Progresívne Slovensko plne asistovalo Igorovi Matovičovi pri rozvracaní štátu. Toto tvrdenie predstavil počas svojho prejavu v Národnej rade SR pri schvaľovaní balíka konsolidačných opatrení.

V úvode svojej reakcie Robert Fico poznamenal, že už pri príchode do budovy Národnej rady Slovenskej republiky cítil napätie, ktoré si z dlhoročného pôsobenia v nej len ťažko vybavuje. Rozumie nervozite na oboch stranách – vlády, pretože ani pre nich nie sú nevyhnutné opatrenia príjemné, a opozície, ktorá je dôvodom potreby konsolidácie. Pripomenul nielen Ódora a jeho opatrenia, ktoré by znamenali likvidáciu sociálneho systému, ale aj MOM-ky a nákup zdravotníckeho materiálu. Za všetko to bude potrebné niesť nielen politickú zodpovednosť.

R. Fico chápe dnešnú hystériu Progresívneho Slovenska

„Ako je možné, že sa vyhadzovali miliardy a na čele oddelenia, ktoré sa nazýva Útvar hodnoty za peniaze, je poslanec za vašu politickú stranu,“hovorí Fico k progresívcom pýtajúc sa, ako je možné, že na ministerstve financií nik nehovoril o vyhodených miliardách. „Ako je možné, že VšZP bačovala od buka do buka, ale poslanec za opozíciu tu sedí a tvári sa, ako keby s tým nemal nič spoločné, hoci sedel v dozornej rade,“ Robert fico dalej hovoí „Hovorte to tej verejnosti, vy si nenechajte nalepiť na hlavu nejakú nálepku, že my sme snáď teraz zbojníci, ktorí musíme urobiť najhoršie veci na svete, pretože konsolidácia je nevyhnutná. Tá konsolidácia je nevyhnutná kvôli nim,“

Premiér Fico si pripomína situáciu z pred takmer roka, keď sa stretol s bývalým predchodcom Ódorom – v tom čase ešte nestraníkom, ktorý sa však čoskoro stal členom PS a nechal mu na stole inšpiráciu pre konsolidáciu. „Tak sme sa na to pozreli. Sedem miliárd škrtov. To by znamenalo totálnu devastáciu sociálneho štátu, akýchkoľvek benefitov, ktoré štandardne poskytujeme obyvateľom SR. Ale oni môžu všetko, oni môžu povedať, že DPH na Slovensku, bez akýchkoľvek výnimiek 25 percent,“

Podľa premiéra je slovenská verejnosť dostatočne informovaná a oboznámená s udalosťami, ktoré sa odohrali počas posledného volebného obdobia. „Keby som zobral ktorékoľvek opatrenie, ktoré navrhol pán Ódor v tom slávnom balíku, tak dnes táto krajina možno už ani neexistuje. Priatelia z opozície, minimálne povedzte slovenskej verejnosti, že konsolidácia musí byť,“

Robert Fico FB



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.