5. októbra 2024

Roman Martiška: Koľko poslancov poznáš?

Roman Martiška: Koľko poslancov poznáš?

Zdielajte....
  • Roman Martiška: Koľko poslancov poznáš?: Autor diskutuje o tom, ako málo ľudí pozná mená poslancov Národnej rady, najmä z menších klubov ako SNS a SaS.
  • Počet poslancov: Navrhuje zníženie počtu poslancov z 150 na 90, čo by mohlo ušetriť značné finančné prostriedky.
  • Verejná diskusia: Poukazuje na potrebu diskusie o efektívnosti a potrebe takého veľkého počtu poslancov v čase finančných problémov.
  • Osobné názory: Autor vyjadruje svoje názory na politickú scénu a kritizuje niektorých poslancov za ich neaktívnosť a neznámosť.

Vonku akoby sa všetci čerti ženili a jeseň je už definitívne tu. Prichádza čas spoločenských hier a dlhých večerov pri varenom víne, šachovnici, kartách, knihách a televízoroch. Nedávno ma kolega Michal Zöldy nachytal a povedal meno, ktoré malo patriť poslancovi Národnej rady. “Roman, do ktorého klubu patrí tento človek?,” neuhádol som prvého, dokonca ani druhého a pri treťom som trafil aspoň politickú príbuznosť.

Predtým ako ma vysmejete, skúste, či dokážete vymenovať všetkých poslancov najmenších poslaneckých klubov – SNS ich má 10 a v SaS sú 11. Ak ich vymenujete, tak neviem, či mám gratulovať, alebo vyjadriť sústrasť nad vaším smutným životom, keďže nie je všetko o politike!

Po každom volebnom období sa v bulvári objavujú články, ktoré majú národ trochu pobúriť a podčiarknuť, že ten, či onen za vyše 5-tisíce eur mesačne v Národnej rade, len lovil holuby v nose, teda, ak mu ich nelovil dobre platený asistent…

Načo je nám vôbec 150 poslancov? Už keď sa bývalým hrôzovládam podarilo do Ústavy strčiť volebný systém, tak by bolo možno vhodné v čase rozvrátených verejných financií diskutovať o okresaní počtu poslancov Národnej rady. Pri okresaní o 60 na 90 by konsolidačný balík činil na jeden rok 5 760 000 eur, a to je len plat poslanca plus asistenta, slušný balík nie?

Ako by vyzerala Národná rada o počte členov 90? Smer-SSD by mal 25 poslancov, PS – 19 poslancov, Hlas-SD – 16, OĽaNO – 10, KDH – 7, SaS – 7, SNS – 6. Nielenže by sa ušetrilo, ale poznať po mene 90 poslancov? To už by nebol problém? Alebo?

V každom prípade odporúčam navštíviť stránku Národnej rady a sekciu Poslanci/Kluby – Koľko ksichtov je známych Vám? Rozumiem, že nie každý poslanec musí byť hviezdou, dokonca plne podporujem, že nie každý má žalúdok robiť zo seba idiota ako Jozef Pročko, či Štefan Kišš a Mária Kolíková, ale nepoznať tretinu mien z Národnej rady? Na čo tam vôbec sú?

Roman Martiška TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.