6. októbra 2024

Čo sa nedostalo na titulné stránky novín

Čo sa nedostalo na titulné stránky novín

Zdielajte....
  • Regulácia ESG: Čo sa nedostalo na titulné stránky novín. Šéf ropného gigantu Total upozornil, že regulácie ESG spôsobujú stratu konkurencieschopnosti európskych spoločností. Americké spoločnosti opúšťajú svoje klimatické ciele, pretože ich považujú za nereálne.
  • Satira v Kalifornii: Guvernér Kalifornie podpísal zákon zakazujúci predvolebné satirické videá využívajúce umelú inteligenciu, ale súd vydal predbežné opatrenie proti jeho uplatňovaniu.
  • Predvolebná debata v USA: Kandidáti na amerického viceprezidenta, JD Vance a Tim Walz, sa stretli v televíznej debate, ktorá vyvolala rôzne reakcie.
  • Záplavy v USA: Niekoľko amerických štátov zasiahli ničivé záplavy, pričom FEMA oznámila nedostatok finančných prostriedkov na pomoc postihnutým.

Desať správ zo sveta, ktoré zostali v pozadí. Od nariadení EÚ cez predvolebnú debatu v USA až po piatkové bulvárne noviny. Úplne subjektívna voľba. Odkaz na informácie o zdroji na konci článku.

(1) Regulácia, samozrejme

Šéf ropného gigantu Total upozornil na skutočnosť, že regulácie klímy a rozmanitosti, známe ako ESG, spôsobujú stratu konkurencieschopnosti európskych spoločností. Smernica EÚ, ktorá sa zaoberá ESG, je skrátená CSDDD a nadobudla účinnosť v júli. Jeho cieľom je prinútiť spoločnosti k zodpovednejšiemu správaniu. Spoločnosti budú teraz povinné vykonávať rozsiahle ESG audity nielen seba, ale aj svojich dodávateľov.

V odôvodnení smernice EÚ uvádza, že jej prínosom bude zvýšenie konkurencieschopnosti.

Medzitým americké spoločnosti, vrátane tých najväčších, ako sú Google a Microsoft, potichu opúšťajú svoje klimatické ciele, pretože ich považujú za nereálne.

Poznámka redakcie: Ani tie najdiabolskejšie mysle Ruska a Číny by neboli schopné vymyslieť takú účinnú a relatívne rýchlu stratégiu na zničenie Európy bez jediného výstrelu. K tomu treba pridať ďalšiu európsku smernicu, ktorá hovorí, že lumíka, ktorý chce niečo zakričať o priepasti, bude odhalená za dezinformácie.

(2) Satira zatiaľ prežila

Guvernér Kalifornie podpísal zákon zakazujúci predvolebné satirické videá, ktoré využívajú umelú inteligenciu. Kalifornský súd vydal predbežné opatrenie, ktoré zakazuje jeho uplatňovanie, pričom uviedol, že zákon je „kladivom namiesto skalpela a má slúžiť ako tupý nástroj, ktorý zakazuje humorné prejavy a je v rozpore s ústavou“.

Poznámka editora: Cenzúra je fascinujúci princíp. Ľudia sú úplne hlúpi, a preto satiru nepoznajú. Vláda teda zriadi komisiu múdrych ľudí, ktorá rozhodne, čo hlúpi ľudia ešte môžu vidieť. Zároveň je pravda, že vláde, ktorej sa nepáči, že ju hlúpi ľudia kritizujú, si do svojho poverenia vyberie múdrych ľudí úplne nestranne. A tomu zase veria múdri ľudia, ktorí súhlasia s tým, že hlúpi ľudia nemôžu pozerať satiru, pretože sa nikdy nemôže stať, že vláda zmení kritériá na označenie niekoho, kto je hlúpy. Anglický básnik John Milton ju však kedysi napísal oveľa elegantnejšie.

(3) Predvolebná rozprava

Tento týždeň sa kandidáti na amerického viceprezidenta, republikán JD Vance a demokrat Tim Walz, stretli v televíznej debate. Jeden z pozvaných hostí na CNN povedal:

„Viete si predstaviť Tima Walza v Bielom dome v zasadacej miestnosti s výrazom tváre, ktorý je z 50 % úplný hrôza a z 50 % extrémny zmätok?“

Poznámka redakcie: Na sociálnych sieťach si získal veľkú popularitu satirický obraz, podľa ktorého je jediným úspechom Kamaly Harrisovej to, že dokázala nájsť ešte hlúpejšieho kandidáta, ako je ona sama. Pozor, satira povolená.

(4) Zase Soros

Skupina investorov, podporovaná Georgeom Sorosom, kúpila vysielacie práva pre viac ako 200 rozhlasových staníc v USA. Podľa kritikov transakcie je zvláštne, že sa tak stalo niekoľko týždňov pred dôležitými americkými voľbami. Jeden z komisárov telekomunikačného úradu, ktorý kúpu schválil, vo svojom nesúhlasnom stanovisku napísal, že nikdy predtým nevidel, že by úrad schválil takúto transakciu v rozpore so zákonom, pričom tvrdil, že nie je čas na riadny proces.

Poznámka redakcie: Je to náhoda alebo nie náhoda? George Soros však už v minulosti finančne podporoval demokratických prokurátorov vo voľbách, ktorí následne premenili niekoľko amerických miest na zločinecký raj.

(5) Nikto ich nechce

Jordánsky kráľ vystúpil v sídle OSN. Odsúdil izraelské útoky na Hamas a vyzval na ochranu palestínskeho obyvateľstva. Svoj prejav uzavrel slovami, že nikdy nedovolí Jordánsku prijať palestínskych utečencov.

Poznámka redakcie: No, majú s nimi aj svoje vlastné skúsenosti. Bol to takzvaný „čierny september“ a keď sa presťahovali do Libanonu, vypukla občianska vojna. Len milí ľudia.

(6) Zákazy demokracie

V Nemecku chcú vládni poslanci zakázať protiimigračnú stranu AfD. Nie sú sami. Vo Francúzsku sa začal súdny proces s Marie Le Penovou, ktorá bola pred niekoľkými rokmi obvinená z získavania peňazí na financovanie vlastných politických aktivít s pomocou fiktívnych zamestnancov Európskeho parlamentu. Hrozí jej až desať rokov väzenia a zákaz kandidovať v nasledujúcich francúzskych voľbách.

Poznámka redakcie: Demokratické strany sa spoznávajú tým, že chcú zrušiť strany, ktoré ich začínajú ohrozovať vo voľbách. To všetko v záujme voličov, ktorí by ich inak volili, ale nemôžu, pretože by to ohrozilo demokraciu, ktorú bránia tí, ktorí zakazujú iné strany. Táto nezmyselná veta bola napísaná podľa pravidiel marxistickej dialektiky, ktorá je rovnako nezmyselná.

Ak niekto považuje takéto tvrdenie za pritiahnuté za vlasy, môže si prečítať definíciu dialektiky z Wikipédie: „Základná dialektická myšlienka spočíva v myšlienke všeobecného prepojenia kvalitatívne rôznorodých oblastí reality a ich zákonitého vývoja.“

(7) Druhýkrát predvolebná rozprava

Počas debaty medzi JD Vanceom a Timom Walzom moderátori diskusie nechceli nechať JD Vancea dokončiť svoje vyhlásenie o imigrácii. JD Vance sa nenechal prerušiť a povedal Američanom, že Bidenova administratíva zriadila mobilnú aplikáciu pre prisťahovalcov, aby im poradila, ako sa dostať do USA bez toho, aby niekto overil ich totožnosť. Volá sa „CBP One“ a je dostupný pre každého. O aplikácii sa už nediskutovalo, pretože moderátori vypli mikrofón JD Vancea.

Poznámka redakcie: Nie je to priamo spojené s debatou, ale Elon Musk zverejnil príspevok na platforme X, v ktorom uviedol, že „americké voľby nie sú len o USA, ale aj o budúcnosti západnej civilizácie“.

(8) Povodne

Niekoľko amerických štátov zasiahli ničivé záplavy, ktoré si vyžiadali obrovské materiálne škody a stovky životov. FEMA, špecializovaná federálna agentúra, ktorej úlohou je pomáhať občanom postihnutým prírodnými katastrofami, oznámila, že nemá dostatok peňazí na pomoc. Následne vyšlo najavo, že FEMA minula takmer 1 miliardu dolárov z finančných prostriedkov určených na pomoc Američanom pri ubytovaní nelegálnych prisťahovalcov.

Poznámka redakcie: Okrem toho Američania vypočítali, že ich vláda dala Ukrajine viac-menej 5 000 dolárov za Ukrajinca a teraz po veľkej kritike ponúka 750 dolárov každej rodine, ktorá pri záplavách prišla o všetko. Ľudia postihnutí povodňami, s ktorými médiá hovorili, nevyzerali úplne pokojne.

(9) UNRWA

Agentúra OSN pre pomoc a prácu v Palestíne (UNRWA) je organizácia OSN na podporu palestínskych utečencov. Predsedom asociácie učiteľov UNRWA bol Fatah Šaríf, ktorý zomrel tento týždeň počas izraelskej vojenskej operácie v Libanone. Zomrel, pretože bol vysokopostaveným veliteľom Hamasu, ktorý mal za úlohu koordinovať aktivity s libanonskou organizáciou Hizballáh.

Poznámka redakcie: OSN a EÚ posielajú peniaze UNRWA, ktorá platí predsedovi asociácie učiteľov, čo je skupina ľudí, ktorí vychovávajú deti. Vedúcim učiteľov je veliteľ Hamasu, ktorý riadi aktivity v Libanone. Keď Hamas vraždí izraelské ženy a deti, EÚ posiela UNRWA viac peňazí pre európskych občanov. Štáty Blízkeho východu, ktoré sú ideologicky spojené s Palestínou a ktoré majú dostatok ropy na to, aby postavili dom s krytým bazénom pre každú palestínsku rodinu, platia koľko?

(10) Niektoré bulvárne noviny, keď je piatok

Manžel Kamaly Harrisovej sa volá Doug Emhoff. Nedávno poskytol sériu rozhovorov, v ktorých obhajoval neobmedzené právo na potrat a povedal, že nadchádzajúce voľby sú voľbou medzi kandidátskou dvojicou nenávidiacou ženy a dvojicou Harris-Walz.

V Amerike je už dlho známe, že počas svojho prvého manželstva mal Doug Emhoff pomer s rodinnou guvernantkou a následne ju prinútil ísť na potrat. Kamala Harrisová to povedala pred svadbou.

Tento týždeň anglický bulvár zverejnil, že Doug Emhoff predtým fyzicky napadol svoju milenku v bare, pretože sa mu nepáčilo, že flirtuje s iným mužom.

Poznámka redakcie: Ach, ten hrozný diabol, ktorý zrazu prikáže „Fury!“. Nevyberá si.

Ak si myslíte, že výber zabudnutých správ je dobrý nápad, môžete projekt syrzdarma bez reklám podporiť akoukoľvek sumou na podporu ďalších epizód. Ďakujem, odkaz nižšie.

Zdroje:

(1) ESG a Šéf Total (2) Kalifornie (3) Rozprava (4) Sériové (5) Jordánsko (6) LePen (7) Aplikácie (8) Povodne (9) UNRWA (10) Doug Emhoff1 a Doug Emhoff 2

Redigovanie



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.