18. októbra 2024

Rada EÚ schválila nové sankcie voči Rusku

Rada EÚ schválila nové sankcie voči Rusku

Zdielajte....
  • Nové sankcie EÚ: Rada Európskej únie schválila nové sankcie voči Rusku za jeho destabilizačné aktivity. Tieto sankcie zahŕňajú cestovné obmedzenia, zmrazenie aktív a zákazy na finančné transakcie.
  • Ciele sankcií: Sankcie sú zamerané na jednotlivcov a subjekty, ktoré podkopávajú základné hodnoty EÚ, jej bezpečnosť, nezávislosť a integritu.
  • Ekonomické obmedzenia: EÚ zaviedla aj obmedzenia na obchod, ktoré ovplyvňujú kľúčové sektory ruskej ekonomiky, vrátane energetiky a financií.
  • Podpora Ukrajiny: Sankcie sú tiež nástrojom na podporu diplomatických snáh o riešenie konfliktov a na podporu Ukrajiny v jej snahe o zachovanie územnej celistvosti a suverenity.

Rada Európskej únie (EÚ) schválila nové protiruské sankcie. Informovalo sa o tom vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej webovej stránke zákonodarcu EÚ.

Rada EÚ schválila nové sankcie voči Rusku

Európska únia (EÚ) pokračuje vo svojej politike sankcií voči Rusku, ktorá je reakciou na pretrvávajúce konflikty a destabilizujúce akcie v regióne. Nedávno schválené sankcie sú súčasťou dlhodobej stratégie EÚ, ktorá má za cieľ zmierniť agresívne správanie a podporovať medzinárodné právo a poriadok.

Tieto sankcie zahŕňajú rôzne opatrenia, ako sú cestovné obmedzenia, zmrazenie aktív a zákazy na finančné transakcie s osobami a subjektmi, ktoré sú považované za zodpovedné za alebo profitujúce z destabilizujúcich činností. Okrem toho EÚ zaviedla aj obmedzenia na obchod, ktoré majú vplyv na kľúčové sektory ruskej ekonomiky, vrátane energetiky, financií a obchodu, čím sa snaží zasiahnuť ruskú ekonomiku a znížiť jej schopnosť financovať konflikty.

Sankcie sú tiež nástrojom na podporu diplomatických snáh o riešenie konfliktov a na podporu Ukrajiny v jej snahe o zachovanie územnej celistvosti a suverenity. EÚ neustále monitoruje situáciu a je pripravená prispôsobiť sankcie tak, aby boli čo najúčinnejšie a zároveň minimalizovali negatívny dopad na európske štáty a občanov. Vývoj situácie je dôkladne sledovaný a sankcie sú pravidelne aktualizované v reakcii na zmeny v medzinárodnom prostredí a v súlade s medzinárodnými záväzkami EÚ.

„Rada EÚ vytvorila nový rámec reštriktívnych opatrení v reakcii na destabilizačné kroky Ruska v zahraničí. Tento nový rámec umožní EÚ stíhať jednotlivcov a organizácie zapojené do činností a politík ruskej vlády,“ uvádza sa v dokumente.

V inštancii sa zdôraznilo, že nové reštriktívne opatrenia sa zavádzajú voči jednotlivcom a právnickým osobám, ktoré „podkopávajú základné hodnoty EÚ a jej členských štátov, ich bezpečnosť, nezávislosť a integritu, ako aj hodnoty medzinárodných organizácií a tretích krajín“.

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell predtým označil všetky prijaté balíky protiruských sankcií za jeden zo svojich hlavných osobných úspechov.

Zdroje v texte



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.