23. októbra 2024

Navrhovaný zákaz vstupu Grety Thunberg do Nemecka

Navrhovaný zákaz vstupu Grety Thunberg do Nemecka

Zdielajte....
  • Navrhovaný zákaz vstupu Grety Thunberg do Nemecka: Greta Thunbergová sa zúčastnila na protiizraelskom proteste v Berlíne, ktorý sa konal 7. októbra, v deň výročia útoku Hamasu na Izrael.
  • Reakcia nemeckých politikov: Alexander Throm z CDU navrhol zákaz vstupu Thunbergovej do Nemecka kvôli jej účasti na proteste a jej vyjadreniam proti Izraelu.
  • Výzva na dištancovanie: Throm vyzval hnutie Fridays for Future, aby sa dištancovalo od Thunbergovej vyjadrení, inak stratí dôveryhodnosť v demokratickej diskusii.
  • Fotografie a videá: Na sociálnych sieťach kolujú fotografie a videá, na ktorých je Thunbergová vidieť medzi demonštrantmi vo farbách Palestíny.

7. októbra, v deň výročia palestínskeho teroristického útoku Hamasu na Izrael, pri ktorom zahynulo 1200 ľudí, švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová odišla do Berlína, aby podporila najväčšiu protiizraelskú udalosť v Európe. S palestínskymi heslami na perách pochodovala v sprievode. A sadze vybuchli v jednom z nemeckých politikov. Chce podniknúť tvrdé kroky proti Grete.

Keď 21-ročná Greta Thunbergová kričala na svetových lídrov, že jej zničili detstvo jej ľahostajnosťou k boju proti klimatickým zmenám, títo politici jej tlieskali. V jednom momente však začala rovnako vášnivo hovoriť aj na antisemitských podujatiach, kde počuť aj heslá o zničení Izraela. A to je pre niektorých politikov príliš silná šálka kávy.

„V Nemecku nie je miesto pre tých, ktorí nenávidia Židov,“ povedal Alexander Throm, hovorca frakcie CDU v EÚ. A oznámil, že chce presadiť zákaz vstupu Thunbergovej do Nemecka. „Každý, kto sem príde agitovať proti Izraelu a očierňovať našu políciu, nemá v Nemecku miesto.“ Ďalej narážal na tvrdenie Thunbergovej, že nemecká polícia zakročila proti údajne pokojným demonštrantom.

Slová politika priniesol server najčítanejších nemeckých novín Bild.

Na sociálnej sieti X v skutočnosti kolujú fotografie a videá, na ktorých je medzi demonštrantmi vidieť Gretu Thunbergovú vo farbách Palestíny.

Na sociálnej sieti X v skutočnosti kolujú fotografie a videá, na ktorých je medzi demonštrantmi vidieť Gretu Thunbergovú vo farbách Palestíny.

Greta Thunbergová v Berlíne
Greta Thunbergová v Berlíne

Throm vyzval ministerku vnútra Nancy Faeserovú, aby zákaz vydala čo najrýchlejšie. Okrem toho vyzval aktivistov z environmentálneho hnutia Fridays for Future, aby sa okamžite dištancovali od vyhlásení Thunbergovej.

„Ak to neurobia, stratili pre mňa všetku dôveryhodnosť v demokratickej diskusii,“ zdôraznil.

Zdroje:

https://t.co/JKDGE16Dof

https://www.bild.de/politik/inland/nach-auftritt-bei-hassdemo-union-fordert-einreiseverbot-fuer-greta-670534eddd4668399e3be232



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.