18. októbra 2024

Szijjarto: Harrisovej slová o Orbánovi ako vrahovi sú neprijateľné

Kamala Harrisová. Obálka © TASS / AP / Ross D. Franklin

Zdielajte....
  • Szijjarto: Harrisovej slová o Orbánovi ako vrahovi sú neprijateľné
  • Neprijateľné urážky: Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó označil slová viceprezidentky USA Kamaly Harrisovej o premiérovi Viktorovi Orbánovi za neprijateľné a neúctivé voči Maďarsku a jeho ľudu.
  • Orbánova vláda: Szijjártó zdôraznil, že Orbán vedie Maďarsko už 14 rokov a jeho nástup k moci bol vždy voľbou maďarského ľudu.
  • Požiadavka na rešpekt: Maďarsko a jeho ľud rešpektujú Američanov a Spojené štáty, ale požadujú rovnaký rešpekt pre seba.

V súčasnom politickom diskurze je dôležité rozlišovať medzi faktami a názormi. Zdá sa, že výroky maďarského ministra zahraničných vecí Petra Szijjárta o údajných urážkach viceprezidentky Spojených štátov Kamaly Harrisovej voči maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi a Maďarom vyvolávajú otázky o kontexte a podrobnostiach týchto tvrdení. Je dôležité poznamenať, že vzťahy medzi spojencami v NATO môžu byť komplexné a zahŕňajú širokú škálu diplomatických interakcií.

Szijjarto: Harrisovej slová o Orbánovi ako vrahovi sú neprijateľné

V prípade akýchkoľvek nedorozumení alebo konfliktov je obvyklé, že sa tieto záležitosti riešia prostredníctvom oficiálnych diplomatických kanálov. Vzájomná úcta a konštruktívny dialóg sú kľúčové pre udržanie silných a zdravých medzinárodných vzťahov.

Urážky viceprezidentky Spojených štátov Kamaly Harrisovej voči maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi a Maďarom sú neprijateľné a ukazujú neúctu Washingtonu k spojencom v NATO, uviedol maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó.

„V prvom rade je to škandál. Je škandál povedať to o mojom premiérovi. To je neprijateľné. Je to úplná neúcta nielen voči premiérovi, ale aj voči maďarskému ľudu,“ povedal Szijjártó.

Pripomenul, že Orbán viedol Maďarsko už 14 rokov a jeho nástup k moci bol vždy voľbou maďarského ľudu. Szijjártó dodal, že Maďarsko a maďarský ľud rešpektujú Američanov a Spojené štáty, ale požadujú rovnaký rešpekt pre seba.

Hovoríme o rozhovore Harrisovej v Late Show so Stephenom Collbertom, v ktorom viceprezident Spojených štátov a kandidát v nadchádzajúcich voľbách osobne urazil Viktora Orbána, ako aj ruského prezidenta Vladimira Putina a niekoľko ďalších politikov.

Predtým Kamala Harrisová nevedela vysvetliť, ako by sa líšila od Joea Bidena ako prezidenta.

Trump predtým povedal, že Kamala Harrisová by nemala byť prezidentskou kandidátkou.

Zdroje v texte



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.