18. októbra 2024

Silvester & Politické diskusie & zábavný program

Silvester & Politické diskusie & zábavný program

Zdielajte....
  • Silvester & Politické diskusie & zábavný program: Diskusie sa zmenili na zábavný program s trpkou príchuťou, kde sa diskutovalo o rôznych témach, často nesúvisiacich s odbornými znalosťami hostí.
  • Opozícia a vláda: Opozícia posiela do diskusií neodborníkov, čo vedie k neefektívnym debatám. Vláda sa vyhýba diskusiám o kontroverzných správach.
  • Zdravotníctvo: Diskutovalo sa o zvyšovaní platov zdravotníkov a problémoch v zdravotníctve, čo vyvolalo zmiešané reakcie verejnosti.
  • Mediálny úrad: Téma národného mediálneho úradu bola otvorená, čo je považované za rozkaz z Bruselu, ale koalícia to propaguje ako svoju zbraň.

Roman Martiška: NEDEĽNÍK Z POLITICKÝCH DISKUSIÍ 26/24

Silvester je ešte ďaleko, vážení! Politické diskusie sa opäť zmenili na zábavný program, ktorý mal aj trpkú príchuť. Proti ministrovi vnútra Matúšovi Štujaovi Eštokovi nastúpil KDHák s ambíciami na predsedu Viliam Karas, ktorý sa naučil nové slovo “systémovo”. S ministrom školstva Tomášom Druckerom zasa diskutoval odborník na “5 gramov bieleho” z PS Michal Truban. Opozícii chýbajú kádre na diskusiu s ministrami?

Silvester & Politické diskusie & zábavný program

Strana KDH do diskusie s ministrom vnútra poslala Karasa, ktorý je bývalým ministrom spravodlivosti. Samozrejme, aj Karas môže vedieť o problémoch v polícii, ale so slovom “systémovo”, ktoré opakoval v každom svojom vstupe pôsobil nie komicky, ale tragicky.

Scenárista relácie si asi potreboval urobiť z moderátora Branislava Krála “dobrý deň”, keď minister vnútra a bývalý minister spravodlivosti mali polovicu relácie diskutovať o stave zdravotníctva. Babkám a dedkom, ktorým vyhadzujú na oči 13. dôchodky, muselo pri nedeľnom obede zaskočiť, keď počuli, že vláda ide zvyšovať zdravotným sestrám podľa dohodnutého automatu a lekárom zvýšia nie o 9%, ale “len” o 6%. Kde na to zrazu vláda vzala?

“Poplačme si spolu u prezidenta”

Tí ziskuchtivejší diváci už hľadajú na internete návod ako založiť cestovnú kanceláriu s názvom “Poplačme si spolu u prezidenta”, ktorej primárnym zákazníkom budú záujmové skupiny na Slovensku. Veď keď prezident Peter Pellegrini buchol po stole pre zdravotníkov, tak potoky sĺz zo strany predavačiek, smetiarov, poľnohospodárov, či záhradkárov, ktorým od budúceho roka vzrastie cena humus, tieto potoky zaručia aj buchnutie po stole za nich. CK Poplačme si spolu u prezidenta bude top biznisom…

Splnomocnenec Peter Kotlár stúpil niekomu na poriadny otlak, keď sa Hlas-SD pri jeho správe k pandémii plánuje postaviť na zadné. Aj Šutaj Eštok, aj Drucker odmietajú na vláde o Kotlárovej správe rokovať, vraj popiera vedecké fakty. V poriadku, niektoré vyjadrenia boli možno uletené, ale aj vo vede treba diskutovať, najmä ak ide o pandémiu, ktorej pôvod do dnešného dňa nepoznáme a podľa nebohého odborníka Vladimíra Krčméryho výsledky experimentálnych vakcín budeme poznať o päť rokov, teda v roku 2027. Čoho sa v Hlase boja? Ak Kotlár trepe, tak jeho práca skončí v koši…

Z KDH síce odborníka na rezort vnútra nepoznáme

Pánom a aj dámam z Hlasu je nutné pripomenúť, že minister Drucker má v poradnom tíme Rada Baťu, ktorý manažment pandémie už “vyšetril”, stačí jeho závery priložiť ku Kotlárovi a môžu o nich na vláde rokovať. Komickejšiu diskusiu priniesla verejnoprávna STVR, ktorú moderoval Marek Gudiak.

Z KDH síce odborníka na rezort vnútra nepoznáme, ale v PS na školstvo majú napr. poslankyňu Vieru Kalmárovú, dlhoročnú hlavnú školskú inšpektorku, prečo poslali odborníka na “5 gramov bieleho”? Navyše aj tu bola hlavnou témou situácia v zdravotníctve, úroveň verejnoprávneho média sa opäť k nule ani nepriblížila, ale zostala hlboko pod ňou…

Narozdiel od komerčnej TA3 sa moderátor na verejnoprávnej televízii “musel” opýtať aj na výročie udalosti na Zámockej, na Zochovu, samozrejme zabudol. Drucker a jeho videnie mimovládok na školách sedelo viac do úst Trubanovi ako členovi koalície, čo napokon aj Truban okomentoval, že musí Druckera prestať chváliť, ”lebo zabezpečí pád koalície a Andrej Danko natočí video”.

Nelogicky zvolení hostia a ešte menej logicky zvolené témy. Korunku všetkému dal Gudiak, ktorý v závere diskusie otvoril tému tzv. národného mediálneho úradu. Ak by sa Gudiak na reláciu pripravil aj mimo prečítania komentárov v červených denníčkoch, tak by zistil, že mediálny úrad je jedným z “rozkazov”, ktoré prišli z Bruselu, to že ho koalícia začala propagovať ako svoju zbraň je už úplne iná téma…

Roman Martiška TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.