18. októbra 2024

Roman Martiška: Dokedy sa bude klamať Ukrajinou?

Dokedy sa bude klamať Ukrajinou?

Zdielajte....
  • Roman Martiška: Dokedy sa bude klamať Ukrajinou?: Autor kritizuje vojnu na Ukrajine a tvrdí, že riešenie by malo byť diplomatické, nie vojenské.
  • Finančné náklady: Poukazuje na vysoké finančné náklady vojny pre Slovensko a Európsku úniu.
  • Politická situácia na Ukrajine: Spomína vnútorný politický boj na Ukrajine a kritizuje prezidenta Zelenského.
  • Úloha Slovenska: Diskutuje o úlohe Slovenska v pomoci Ukrajine a kritizuje rozhodnutia slovenskej vlády.

Roman Martiška: Slovenskou čiernou dierou na miliardy je zdravotníctvo, tou európskou je Ukrajina. Koľko miliárd eur nás všetkých už stála vojna na Ukrajine, ktorá mimo diplomatického stola nemá riešenie?

Dvadsať miliárd eur ide na vrub hlupákom, ktorí si posledné roky mysleli, že štátny rozpočet je vrece bez dna, napokon si to z veľkej časti myslí aj súčasná vláda, ktorá ho opäť navýšila o štyri miliardy eur. Malé Slovensko integrované do spolkov hlupákov ako sú NATO a Európska únia trpí aj pre rozhodnutia väčších štátov, ktoré sa zištne zoskupujú a rozhodujú o chode týchto spolkov.

Slováci na čele s hlupákmi síce mohli ušetriť aspoň na vojenskej pomoci Ukrajine, ktorá je suverénne najvyššia z celého sveta, ale vďaka nim “musíme” do obrany investovať nemalé finančné prostriedky, lebo nikto nám nebude nebo chrániť zadarmo. Môžeme sa pýtať proti komu zbrojíme, ale to je zbytočná otázka, na ktorú nikto neodpovie – zbroja všetci, tak prečo nie my?

Na európsku čiernu dieru s názvom Ukrajina už neexistuje záplata. Už od vypuknutia vojenského konfliktu bolo viac ako jasné, že môže skončiť jedine za diplomatickým stolom, pri ktorom sa už dávno malo sedieť, napokon sa v Turecku aj sedelo, ale zasiahli vonkajšie sily, ktoré dohodu roztrhali. Každá vojna je na konci dňa mimoriadnym biznisom.

Roman Martiška: Dokedy sa bude klamať Ukrajinou?

Ukrajina nepatrí do Európskej únie a už vôbec nie do NATO. Diplomatické nezmysly pri objímaní sa s ukrajinským premiérom už mohol do koša hodiť aj premiér Robert Fico. Hoci znie pekne, že na obnove Ukrajiny by Slovensko dokázalo niečo z darovaného získať späť, najmä úpravou infraštruktúry Východu, ale pravdou je, že Ukrajina je už rozobraná ďaleko väčšími štátmi, a teraz nemyslím jej územie. Prečo by na obnove Ukrajiny mali participovať hlúpi Slováci, ktorí jej všetko darovali, ak sa ekonomicky potrebuje pozviechať Nemecko, Francúzsko, a samozrejme, zarobiť na obnove Ukrajiny môžu opäť aj Spojené štáty? Maximom čo z obnovy Ukrajiny Slovensko dostane bude práca, napokon murárov máme mimoriadne kvalitných a ešte k tomu patríme do lacnej pracovnej sily.

V mene solidarity sa vláda rozhodla pre humanitnú pomoc, a to aj v podobe dodávok elektriny na Ukrajinu, ktorá nám ako poďakovanie zastaví tok plynu z Ruska. Prostredník za toto konanie Ukrajiny nevztýči suverénna zahraničná politika Slovenskej republiky, ale možno samotní predstavitelia Ukrajiny.

Ukrajinská Národná komisia pre reguláciu energetiky nemá dostatok členov dozornej rady, čím štátny podnik Ukrenerho nespĺňa európske energetické normy. Čo to znamená? Na Ukrajine už otvorene prebieha vnútorný politický boj! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský, ktorého legitimita sa opiera o stanné právo, vedie vnútropolitický boj, ktorým sa vzďaľuje od EÚ ešte viac ako samotná vojna východe jeho krajiny. Vo väzení končia novinári, opozícia de facto neexistuje, nakoľko každý oponent je automaticky ruským agentom a podpora Zelenského zo Západu už pripomína komédiu, ktorá má, žiaľ, tragické následky v podobe tisícok mŕtvych na fronte denne.

Dokedy sa budeme, lepšie povedané sa bude aj slovenská vláda hrať na “chrumkavého” priateľa nášho suseda z Východu? Už dávno mali byť na stole pre Ukrajinu, resp. pre Zelenského, drastické, ale reálne podmienky budúcej pomoci Ukrajine. Koľko miliárd eur potrebujú zbrojovky na Ukrajine ešte zarobiť? Sankcie voči Rusku? Nech sa páči, ale za Ficovu drahotu potom môžu práve ony, resp. minister zahraničia Juraj Blanár a jeho nie suverénna, ale poklonkovacia zahraničná politika!

Roman Martiška TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.