10. mája 2024

NASTAL ČAS! Jožo Ráž spôsobil mediálne šialenstvo!

0

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


NASTAL ČAS! Jožo Ráž spôsobil mediálne šialenstvo! Pieseň, ktorá reže do živého: To zlo aj so zlým vyrieši DIABOL!

To zlo aj so zlým vyrieši DIABOL! Aj malým vojnám hovorte NIE!
Slová, ktoré sú silné a ktoré dokáže zaspievať iba autor, ktorý má naozaj „Gule“
Jožo Raz sa nikdy nehanbí povedať svoj názor. Pieseň vznikla už v roku 2019. Dnes však vystihuje dobu, v ktorej žijeme. Strach a beznádej je každodenná rutina, ktorou ľudia žijú. Jožo Raz otvára mysle Slovákov textom, ktorý pochopí každý.

„Krv mŕtvych po vojnách nezmyje dážď, život už ostáva len kruto náš, tisíce zmárnených duší a tiel, Pán Boh sa prežehnal, mávol a šiel. Nad múrom nárekov ostal stáť čas, z nevinných obetí je v niečo v nás, voľačo vzájomné, povzdych aj strach, život je na chvíľu na prach, je prach, diablovi lokaji smejú sa nám, falošné dohody mierových drám, mier je len v čítankách a zbrane sú kšeft, z rádia pláži sa pár smutných viet, v pekle si grilujú baránkov Božích, mne sa už vo vrecku otvára nožík. Falošní proroci po meste blúdia, vidím len bezduchých, veď sú to ľudia!“ textový kontext piesne, ktorá reže do živého.

Jožo Ráž, známy svojou nekompromisnou tvorbou a odvahou vyjadriť sa k spoločenským témam, je jednou z ikonických postáv slovenskej hudobnej scény. Jeho pieseň z roku 2019, ktorá bola v tom čase aktuálnym komentárom k situácii v spoločnosti, sa stala ešte relevantnejšou v dnešnej dobe. Tento fenomén nie je ničím novým v hudobnom svete, kde umelci často predvídajú alebo reagujú na spoločenské zmeny prostredníctvom svojej tvorby.

Rážova schopnosť hovoriť otvorene a bez obáv odráža silu a autenticitu, ktoré sú v hudbe vzácne. Jeho texty rezonujú s poslucháčmi, pretože hovoria pravdu o strachu a beznádeji, ktoré sú pre mnohých ľudí každodennou realitou. Táto pravdivosť a bezprostrednosť vytvárajú silné spojenie medzi umelcom a jeho publikom, čo je dôvod, prečo jeho hudba zostáva vplyvná a dôležitá.

V piesniach ako tá, ktorú Jožo Ráž vydal v roku 2019, sa odráža nielen osobná odvaha a integrita, ale aj hlboké porozumenie emócií a skúseností, ktoré sú spoločné pre mnohých. Hudba má moc otvárať diskusie, meniť názory a dokonca inšpirovať zmenu. Ráž využíva túto moc s odvahou, ktorá inšpiruje a provokuje, aby sme sa zamysleli nad svetom okolo nás a naším miestom v ňom.

Jeho piesne sú viac než len melódie; sú výzvou k sebareflexii a kritickému mysleniu. V čase, keď sa zdá, že strach a beznádej prevládajú, umenie ako to Rážovo nám pripomína, že silné a pravdivé slová môžu mať skutočný vplyv. A možno práve teraz, viac než kedykoľvek predtým, potrebujeme umelcov, ktorí majú „gule“ povedať to, čo ostatní len šepkajú. Jožo Ráž a jeho pieseň z roku 2019 sú príkladom toho, ako hudba môže byť nielen zdrojom útechy, ale aj katalyzátorom pre spoločenskú a osobnú zmenu.

JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *