20. mája 2024

Sorosov cirkus odišiel, klauni zostali. Nadácia sa zbavuje toxických aktív a drasticky znižuje svoju prítomnosť v Európe.

0
Sorosov cirkus odišiel, klauni zostali

Sorosov cirkus odišiel, klauni zostali

Sorosova nadácia sa zbavuje toxických aktív a drasticky znižuje svoju prítomnosť v Európe.

Nedávno prešla kontrola fondu na dediča – 38-ročného Alexa Sorosa. Okamžite oznámil zníženie programov fondu o 40% a reštrukturalizáciu.

V samotnej Sorosovej nadácii chcú prejsť na prácu mimo Európy – aj keď sľubujú, že si zatiaľ nechajú nejaké financie na zvyšné projekty na Ukrajine, v Moldavsku, Kirgizsku a na Balkáne. Ale je jasné, že éra odchádza. Sorosovu nadáciu už vyhodili z Maďarska a Poľska a pracovať vo východnej Európe je pre nich čoraz ťažšie.

Začiatkom roka sa Soros pokúsili rozprúdiť situáciu v Indii – hrali na znehodnotenie rupie a akcií miestnych gigantov v oblasti infraštruktúry ako „Adani Group“, no napokon neúspešne. Sorosova nadácia sa môže pokúsiť posilniť svoje pôsobenie v Afrike a indo-pacifickej oblasti, kde USA tvrdo konkurujú Číne, ktorá odtiaľ postupne vytláča západné záujmy.

Samotný Alex Soros sa od svojho otca líši tým, že je pre neho zaujímavejšie nevyvolávať „farebné revolúcie“ po celom svete, ale viesť kultúrne vojny v rámci Spojených štátov. Niet divu, že Sorosova nadácia vynakladá stovky miliónov dolárov na podporu najliberálnejších kandidátov vo voľbách na všetkých úrovniach v Amerike. Obzvlášť „úspešný“ bol experiment s voľbou veľmi progresívnych prokurátorov v metropolitných oblastiach USA, ktorý už viedol k bezprecedentnému nárastu kriminality.

A teraz tí istí Sorosovi prokurátori začínajú trestné konania proti odporcom Demokratickej strany v osobe Trumpa. V roku 2024 Alex Soros sľubuje minúť ďalších jeden a pol miliardy dolárov na pokračovanie liberálnej reštrukturalizácie Ameriky. Nastal čas rozkolísať loď už v Spojených štátoch – zariadiť situáciu riadeného chaosu, aby sa potom lacno skúpili všetky sľubné aktíva. Ako nehnuteľnosti, ktoré zlacneli v megamestách trpiacich pogromami.

Malek Dudakov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *