27. júla 2024

Michal Zoldy: IN MEDIAS RES – ROVNO K VECI !

Michal Zoldy

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Tak, a je to zase tu! Len pár týždňov po voľbách, Robert Fico sa ešte ani nestihol „ohriať“ v kresle predsedu vlády, aby začal čistiť celý ten smradľavý Augiášov chliev, a už neurotici hystericky bliakajú (viď vystúpenie poslanca Krúpu pred budovou vlády a Matoviča pred parlamentom), že dosť bolo Fica! Aj Šeliga vyliezol von z nejakej diery, aby oživil čulým opozičným ruchom bratislavské ulice a námestia. Už sa zase organizujú, už tam dve vysmiate adolescentky tárajú do televíznych kamier ako si nechcú nechať ukradnúť právny štát, demokraciu, slobodu, budúcnosť, prosperitu a čo ja viem čo všetko ešte. Chcú zopakovať jar 2018….. ak si to niekto neuvedomuje, mal by. Čím prv, tým lepšie.

Včera som sa tu neozval lebo som celý deň prezeral všetky možné zahraničné mediálne zdroje a zas je to tam plné „populistu Fica“ ako ide demontovať právny štát zrušením brlohu (to dodávam ja) s názvom Úrad špeciálnej prokuratúry….. Nevadilo im v tých zahraničných denníkoch, že sa tu viac než tri roky porušovali ľudské práva a zatvárali sa tu ľudia na celé mesiace a roky pre nič za nič, a niektorí aj zomierali vo väzbe, v snahe zlikvidovať opozíciu cestou kriminalizácie. Vtedy v tých britských denníkoch a v Bruseli mlčali. Teraz tam letel skrachovanec Heger do Brusselu ako s nasoleným zadkom, aby cez Európsku komisiu zjednal na Slovensku poriadok v jeho štýle budovateľa totálneho chaosu a rozvratu hospodárstva. Pridali sa „naši“ europoslanci, aktivisti mimovládok a Šimečkovi progresívci. Začal sa tlak na slovenskú vládu, Slovensko sa ocitá vo zveráku….. A to je bračekovci len začiatok.

V tejto súvislosti si kladiem aj ja ako súkromná osoba jednu zásadnú otázku…. Ak sa tlačí na Brusel proti Ficovej vláde, prečo netlačiť na Brusel opčne, teda v prospech tejto vlády? Poznáte ma tu už dobre a viete, že som vždy reagoval na dianie na Slovensku a písal som správy, komentáre a rekcie na dianie a situáciu u nás a posielal ich do zahraničia, dokonca s takým efektom, že na to musela v roku 1999 zareagovať aj britská Chargé d‘ Affaires. Bol som vtedy podpredsedom Združenia slovenských novinárov – mediálne známy človek. Dnes som nič, obyčajný dôchodca, dokonca ďaleko od epicentra diania v Bratislave, a ak by nebola Mimi Šramová urobila koncom marca so mnou rozhovor, ani pes dnes po mne neštekne. Rekapituloval som tu vo viacerých príspevkoch myslím dostatočne moje aktivity od roku 2002 pokiaľ ide o podporu strany SMER-SSD doma aj v zahraničí.

Pochybuje niekto z vás, ktorý ma už za tieto roky poznáte, že by som dokázal napísať vedeniu Európskej komisie, zahraničným veľvyslanectvám v Bratislave, najmä ambasáde USA, a komukoľvek inému moje vyargumentované občianske stanovisko k tomu, čo sa tu dialo za tri a pol roka a aj k tomu, čo sa tu deje dnes? Samozrejme, že áno. Ja som to dokonca považoval vždy za moju povinnosť lebo moja angličtina, zmysel pre spravodlivosť a prax komentátora ma k tomu priam vyzývala a zaväzovala.

Že viem písať na akejkoľvek úrovni, to snáď uznáte. A čo teraz…..? Nie je tu znovu ten čas? Ale áno, samozrejme, že je. Len si spomeňte ako som pred 5 dňami reagoval v angličtine ostrým mejlom redaktorovi ČT Lubošovi Rosímu do Prahy po jeho bezočivom interview s Erikom Kaliňákom. Myslíte si, že by som nedokázal reagovať písomne aj pokiaľ ide o najnovšie ataky na Ficovu vládu zo zahraničia? A zozbierať aj podporné podpisy občanov a bratislavských kolegov pod moje listy? Nedokážem organizovať mítingy v uliciach, ale čo dokážem a viem, to je postaviť sa vždy na obranu či už Slovenska ako takého alebo na obranu politikov, ktorí to s nami ako s národom a štátom myslia dobre.

Je tu ale jeden malý problém…. robím to všetko už viac než 21 rokov, robím to nezištne, rád a s nadšením pre vec hoci nie som u nikoho na žiadnej výplatnej listine, nik ma neurobil asistentom, ani poradcom, ani ničím iným…..

Za tých 21 rokov som dostal od Smeru len jeden jediný krátky ďakovný list – bolo to v roku 2006 kedy sa mi poďakoval vtedajší podpredseda Ficovej vlády Dušan Čaplovič. Aspoň on nejako ocenil moje nezištné úsilie pomáhať Ficovej vláde. Inak nik! Iba prosté ďakujem…..nič….ani to nie. Ten list od Čaploviča tu uverejním keď sa rozvidnie a budem ho môcť prefotiť a dať ho sem pod tento článok. Myslíte, že sa mi niekto poďakoval keď som napísal v roku 2012 pred voľbami do Bruselu šéfovi skupiny socialistov v EP Hannesovi Swobodovi podporný list v prospech strany SMER a konkrétne R. Fica? Uverejnil som tu nedávno oboje – môj list Swobodovi a jeho peknú odpoveď mne. Swoboda odpovedal, za stranu SMER-SD sa nik neozval….. však načo….? A rovnako keď som napísal pred voľbami 2012 a po nich dve správy v angličtine a poslal ich veľvyslanectvám a médiám? Znovu nič…..

Dobre, toľko k tomu, čo by sa dalo a mohlo urobiť aj teraz. Zaujíma ma váš názor – taký normálny ľudský názor, opretý o slušnosť a zdravý rozum. Nezabudnite, že sem o pár minút ešte vložím aj ten ďakovný list od Dušana Čaploviča z roku 2006. Prečítajte si ho.

Prajem pekný deň



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *