28. júna 2024

Okrem výpovede Káľavského existuje veľa dôkazov k čurillovcom

Mimi Šramová: S advokátom Martinom Ribárom sme nadviazali na rozhovor

Zdielajte

Mimi Šramová: S advokátom Martinom Ribárom sme nadviazali na rozhovor a výpovede exoperatívca Jána Káľavského. Rôzne verzie výpovedí svedka Tomáša Kmeťa. Kvôli ktorému skončil Martin Ribár a ďalších 13 ľudí vo väzbe. Rôzne metódy nátlaku vo väzbe, aj o tom prečo je sklamaný z nečinnosti a časového sklzu v exponovaných kauzách. Napríklad aj pri svojej žiadosti o odškodnenie a laxnom prístupe ministerstva spravodlivosti.

Prípad advokáta Martina Ribára a exoperatívca Jána Káľavského je komplexný a viacvrstevnatý. Odhaľujúci mnohé aspekty právneho systému a jeho interakcie s jednotlivcami.

Martin Ribár, obvinený v rámci policajnej akcie Apač, zostal vo väzbe napriek tomu, že Najvyšší súd SR konštatoval, že dôvody kolúznej väzby už pominuli. Tento prípad sa stal zdrojom kontroverzie. Najmä kvôli rozdielnym výpovediam svedka Tomáša Kmeťa a metódam nátlaku, ktoré boli údajne použité počas väzby.

Ján Káľavský, bývalý šéf operatívcov Národnej kriminálnej agentúry. Bol uznaný vinným z korupcie a vyzrádzania informácií z prostredia polície, pričom dostal sedemročný trest odňatia slobody. Jeho prípad a výpovede mali zásadný vplyv na ďalšie súdne rozhodnutia a vyvolali otázky o dôveryhodnosti a integrite vyšetrovacích postupov.

Sklamanie z nečinnosti a časového sklzu v exponovaných kauzách je pochopiteľné. Najmä keď ide o žiadosti o odškodnenie. de procesy môžu byť zdĺhavé a komplikované. Ministerstvo spravodlivosti poskytuje odškodnenie obetiam trestných činov podľa zákona o obetiach trestných činov, ktorý upravuje podmienky pre získanie odškodnenia. V prípade nezákonnej väzby je možné požiadať o odškodnenie, ale proces vyžaduje prerokovanie s ministerstvom. V prípade nesúhlasu predloženie žiadosti všeobecnému súdu.

Tieto prípady odhaľujú dôležitosť transparentnosti, dôslednosti a spravodlivosti v právnom systéme, ako aj potrebu efektívnejšej komunikácie a rýchlejšieho riešenia medzi zúčastnenými stranami. Zdôrazňujú tiež význam ochrany práv jednotlivcov a potrebu adekvátneho odškodnenia za nezákonné alebo nespravodlivé zaobchádzanie.

Rozhovory s Mimi Šramovou


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *