20. mája 2024

Neuveriteľné! Nemecká verejnoprávna televízia ZDF povolila vysielať pravdu! Ukrajinský vojnový reportér z Bachmutu hovorí, že už každý Ukrajinec pochybuje o Bachmute a tým aj o Kyjevskej vláde

0

NEMECKO/UKRAJINA: Karta sa začína obracať  a obrazne tak možno v tomto prípade povedať:

„Potkany  už pomaly začínajú opúšťať potápajúcu sa loď“.

Povrdzuje to aj tento príspevok „sluhu“ nemeckej vlády, verejnoprávnej televízie ZDF, ktorý by ešte pred nejakým časom nebol nikdy odvysielaný.

A to napriek tomu, že jeho autorom je ukrajinský reportér Ilja Ponomarenko, ktorý až dosial bol a aj je oddaný Kyjevu. Nestratil však celkom  súdnosť a je dosť objektívny na to, aby nepopieral ukrajinskú realitu, ktorá je čoraz dramatickejšia a zúfalejšia.

Samozrejme, že úplne celú tragédiu Ukrajiny v jej obnaženej realite, ktorú má na svedomí Kyjev, USA a NATO nemôže, nesmie a ani nechce priznať. A tak ju načrtáva len v náznakoch. Len v takej forme ju mohla odvysielať ZDF.

Píše aj pre niektoré nemecké médiá.

V ďalšom citujem niečo z toho, čo teraz Ponomarenko  uviedol v ZDF:

Mesto Bachmut je takmer úplne zničené, vojaci sú zúfalí zo situácie, v ktorej sa nachádzajú a  sú znechutení zo svojich veliteľov. Mesto je už z troch stran obkľúčené a jeho obranný potenciál rýchlo klesá.

Človek presne nevie, čo plánuje velenie našej armády a ako sú nastavené vojenské zálohy. Ohrozenie vojakov v Bachmute je však obrovské.

Napriek tomu sa do vojenského velenia vkladá dôvera vďaka predchádzajúcim úspechom vo vojne na Ukrajine. Naši generáli zatiaľ ukázali, že sú schopní urobiť potrebné rozhodnutia v zložitých situáciách.

Ukrajinskí vojaci, ktorí v Bachmute riskujú svoje životy, sa napriek tomu sťažovali na  veľký nedostatok zásob a na zle riadený priebeh bojov.

V prípade bezvýchodiskovej situácie je ale dôležité včas prijať rozhodnutie o stiahnutí našich jednotiek skôr, ako budú obkľúčené.

AUTOR: Roman Bednár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *