20. mája 2024

VIDEO: Romana Tabák o politicky motivovanom prenasledovaní Fica, odmietnutí darovať stíhačky MiG-29 Ukrajine, ako aj dať svoj súhlas s obrannou zmluvu s USA (VIDEO SK, 16 min)

0

SLOVENSKO: Poslankyňa Národnej rady SR Romana Tabák po vylúčení z poslaneckého klubu OĽaNO za to, že nehlasovala pre väzobné stíhanie predsedu Smeru-SD Roberta Fica, zakotvila v poslaneckom klube Sme rodina, z ktorého sa koncom marca rozhodla vystúpiť. Dôvodom boli lži hnutia okolo darovania stíhacích lietadiel MiG-29 na Ukrajinu, ako aj súhlas Borisa Kollára s ich darovaním režimu v Kyjeve.

„Nemôžem sa stotožniť s názorom klubu Sme rodina, ktorého som bola členom, že posielame na Ukrajinu naše stíhačky MiG–29. Dôvodom je klamlivý a nelegitímny spôsob, akým prišlo k darovaniu našich migov na Ukrajinu,“ uviedla Tabák koncom marca na sociálnej sieti.

Dodala, že na jednej strane rešpektuje názor poslaneckého klubu Sme rodina, ale ako „nečlenka strany som nevedela ovplyvniť stanovisko strany“. To bol podľa nej aj dôvod, prečo z klubu vystúpila.

„Nemôžem nosiť do parlamentu tričko s nápisom stop vojne a pritom viem, že môj predseda dal súhlas na poslanie migov na Ukrajinu. Ako športovkyňa som zásadová,“ vysvetlila.

Na adresu politického prenasledovania predsedu Smeru-SD sa nedávno vyjadrila, že Fico je hriešnik, ale nezaslúžil si, aby skončil ako bývalý policajný prezident Milan Lučanský.

Zdroj: YouTube ZVTV / InfoVojna

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *