12. mája 2024

SOLEDAR: AKO SA NAJVÄČŠÍ SKLAD ZBRANÍ A MUNÍCIE NA SVETE DOSTAL DO RUSKÝCH RÚK A UKRAJINCOM SA HO NEPODARILO ZNIČIŤ !

0

UKRAJINA: Obsah skladu prevyšuje z hľadiska zbraní aj potreby ruskej armády!

Keď Rusi dobyli Soledar, zaznamenali strategické víťazstvo, ktorého rozsah spočiatku nechápali ani oni sami.

Bol to dôležitý krok k dobytiu Bachmutu, ale netušili, že vo svojich útrobách skrýva najväčší sklad zbraní a munície na planéte.

Munícia a zbrane, o ktoré Ukrajinci prišli a ktoré teraz používajú Rusi, keďže 90 % z nich boli ruské/sovietske zbrane.

Čo je však najpôsobivejšie, je to, že Ukrajincom sa v tomto bode podarilo nahromadiť také množstvo, že sa zdalo, že majú v úmysle vyzbrojiť 1 milión vojakov, aby mohli pokračovať v opätovnom dobývaní Luhanska a Donecka, t. j. celého Donbasu!

Ruská televízia priniesla rozsiahle spravodajstvo o tomto vskutku obrovskom sklade a opísala, ako padol do ruských rúk po frontálnom útoku Wagnerovcov spojenom s nečakanou leteckou akciou ruských VDV na západe mesta, ktoré obkľúčili Ukrajincov.

Bol to prvý rýchly ruský úspech po prvom mesiaci vojny a veľkolepej operácii v Kyjeve.

Potom ukrajinskí branci opustili svoje pozície a dezertovali, čo spôsobilo zrútenie obrany bez toho, aby stihli vyhodiť do vzduchu sklad.

Soledarsky sklad sa nachádzal 150 metrov hlboko v povestných mestských soľných baniach, ktoré sa tiahnu v dĺžke desiatok kilometrov. Štôlňa s výzbrojou bola dlhá 5 km a nachádzalo sa v nej 300 000 debien!

Ako už bolo spomenuté, výzbroj postačuje pre 1 000 000 mužov, teda pre armádu, ktorá presahuje veľkosť ruskej pozemnej armády, ktorá v súčasnosti s 300 000 brancami nepresahuje 900 000 osôb!

Sovietsku/ruskú výzbroj budú používať ruské sily, zatiaľ čo západná výzbroj sa bude predávať.

Porážka pri Soledare spôsobila Ukrajincom veľké problémy, pokiaľ ide o zbrane a muníciu.

Soledarský sklad dáva Rusom ďalšiu výhodu. Nie je potrebné prepravovať muníciu z ruských tylových línií.

Tie sú tam už vo veľmi tesnej blízkosti Buckmutského frontu a samozrejme následne Severského, Kramatorského a Slavjanského frontu.

Strata zbraní a munície pri Soledare vnukla Ukrajincom myšlienku začať ofenzívu v Podnestersku s cieľom zmocniť sa obrovského sovietskeho skladu v Kobasne.

ZDROJ

Překlad: Boris Mesár



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *