12. mája 2024

Hlas ľudu: Nazvať Čaputovú americkou agentkou, nech nás pánbožko chráni! Ale Fico môže byť Putinov agent

0

Byť prezidentkou je fajn. Je fajn mať tím ľudí, ktorí obletujú kráľovnú z paláca. Úradníci a poradcovia, čestná stráž, dvorný krajčír,  módny návrhár, vizážista, fotograf, kráľovský kuchár, záhradník, včelár. A poďme ešte ďalej. Ochutnávač jedál a vína, dvorné dámy, osobní strážcovia , šofér, dvorný šašo a neviem kto všetko ešte. Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka, Mária Škultétyová.

No dobre, možno niektoré postavy sem naozaj len omylom z rozprávky zablúdili. Ale zahraničné cesty s frajerom a plat, z akého sa poctivému človeku hlava zakrúti, sú až priveľmi skutočné. Aj drahé šaty a sladký život.

Lenže byť prezidentkou má aj temné stránky. Keď sa chceš páčiť Amerike a Bruselu, nezavďačíš sa doma. Svojim, ak to môžem tak hriešne povedať. Príde spravodlivá  kritika a to sa nesmie. Kritizovať prezidentku je takmer trestný čin. To len Fico a jemu podobní môžu byť Putinovi agenti.  Ale nazvať Čaputovú americkou slúžkou či agentkou, nech nás pánboh chráni od všetkého zlého!  To je ako výzva k vyhrážkam smrťou. A to je zas téma, ktorá  zamestnáva médiá a duše s prezidentkou spriaznené. Novinárske sliepky a kohúti ochraňujú a  čičíkajú uplakanú Zuzku: „Neplač, Zuzka, neplač! Veď my to tomu Ficovi spočítame!“ A veru aj počítajú. Tak ako uplynulú nedeľu v Markíze počítal detektív Kovačič: „No, koľkokrát si, ty zlosyn, nazval pani prezidentku americkou agentkou, há?!“

Tuším si už aj moderátori osvojili policajné praktiky. Múdri sú to ľudkovia.

Novinári a politici s prívlastkom prezidentkini riťolezi sa predbiehali v tom, kto sa prvý ospravedlní za Ficove slová o americkej agentke.  Len Putinov agent sa nemá k činu. Žiadne prepáčte, pani prezidentka! A tak odutá a urazená hrdopýška vytiahne tromf z rukáva  – Fica nepozve do paláca ako iných. Osoba v prezidentskom paláci sa správa nedôstojne k úradu, ku ktorému prišla ako slepé kura k zrnu. Nepozná prezidentské móresy.

Pýcha, nadutosť, strojenosť, nespravodlivosť a hlúposť do prezidentského paláca nepatria.

19 | 05 | 2023 I Mária Škultétyová



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *