15. mája 2024

VIDEO: A. Korybko: Kyjev blokuje vyšetrovanie teroristického zločinu na priehrade Kachovka. Namiesto toho zinscenuje falošné nahrávky. Rovnaká hra ako s Nord Streamom. Carlson prevzal priznanie ukrajinského generála

0

Andrew Korybko informuje o zúfalom pokuse kyjevskej junty vykrútiť sa z vojnového zločinu vyhodenia do vzduchu priehrady Dneper bojkotovaním Medzinárodnej vyšetrovacej komisie a hádzaním falošných odposluchov do médií v čase, keď sa jeho vlastní generáli priznávajú k hroznému činu vo Washington Post

Obsah, načasovanie a kontext, v ktorom ukrajinská tajná služba zdieľala svoje údajné dôkazy o tom, že Rusko vyhodilo do vzduchu priehradu Nova Kachovka, sú samy osebe viac než sporné, nieto ešte pri spoločnej kontrole. Tí, ktorí chcú poznať pravdu o tom, čo sa stalo, by mali tlačiť na Ukrajinu, aby sa pripojila k tureckému Medzinárodnému vyšetrovaciemu výboru pod vedením OSN.

Falošná nahrávka má odvádzať pozornosť

9. júna ukrajinská tajná služba tvrdila, že zachytila hovor dvoch bližšie nešpecifikovaných ruských vojakov, kde jeden z nich údajne priznal, že ich strana vyhodila do vzduchu priehradu Kachovka. Osoba výslovne poprela, že by bol na vine Kyjev, namiesto toho uviedla, že to bol útok pod falošnou vlajkou ruských vlastných jednotiek, ktorý sa údajne pokazil, čo by podľa neho mohlo vysvetliť ruské straty po prúde od Dnepra. V zázname sa tiež uvádza, že záplavy zabili tisíce zvierat v neďalekej zoologickej záhrade.

Nikto by nemal dôverovať účtu, ktorý bol zdieľaný v tejto nahrávke, pretože neobstojí pri kontrole. Na začiatok je už dosť podozrivé, že tri body prejavu v nahrávke – že Ukrajina nebola zodpovedná, Rusko zinscenovalo falošnú vlajku, ktorá nešla podľa plánu a tisíce zvierat zomreli – dokonale zapadajú do oficiálneho príbehu Kyjeva. Pravdepodobnosť, že by ktorýkoľvek z Kyjevových oponentov zopakoval všetky tri body v jednom tajne zaznamenanom rozhovore, je vysoko nepravdepodobná.

Len nie nezávislá vyšetrovacia komisia!

Druhým dôvodom, prečo je to pochybné, je, že to bolo zdieľané deň po tom, čo ukrajinský minister zahraničných vecí Kuleba nahnevane odmietol pragmatický návrh Turecka na vytvorenie medzinárodnej komisie na vyšetrenie zničenia priehrady Kachovka. Kyjev vedel, že odmietnutím účasti na skutočne neutrálnom vyšetrovaní tohto vojnového zločinu by ich strana vyzerala nepravdepodobne, čo vysvetľuje, prečo vymysleli túto pásku, aby rýchlo zúfalo odvrátili pozornosť na Rusko.

Nakoniec, celosvetová mediálna pozornosť, ktorú táto nahrávka práve vyvolala, slúži na prehlušenie diskusie, ktorú Tucker Carlson vyvolal v prvej epizóde svojej novej show na Twitteri, kde informoval 110 miliónov ľudí, ktorí ju sledovali, o usvedčujúcej správe Washington Post v decembri. Ukrajinský generálmajor Andrej Kovaľčuk nielenže priznal, že plánoval presne ten istý teroristický útok, ktorý sa stal o pol roka neskôr, ale dokonca otestoval jeho životaschopnosť pomocou rakiet HIMARS dodaných USA.

Pravda nesmie vyjsť najavo – pokiaľ to nie je proti Moskve

Obsah, načasovanie a kontext, v ktorom ukrajinská tajná polícia zdieľala svoje údajné dôkazy o tom, že to bolo Rusko, ktoré vyhodilo do vzduchu priehradu Kachovka, sú sporné, nieto ešte jednotlivo, nieto ešte spoločne a v kontexte. Žiadny čestný pozorovateľ by neveril tejto nahrávke, ktorá je očividne vykonštruovaná z vyššie uvedených dôvodov. Tí, ktorí naozaj chcú poznať pravdu o tom, čo sa stalo, by mali tlačiť na Ukrajinu, aby sa pripojila k tureckému Medzinárodnému vyšetrovaciemu výboru pod vedením OSN.

Kulebova narážka, že „paluba“ bude namierená proti Kyjevu, ak sa zúčastní na vyšetrovaní pod vedením OSN, je zdiskreditovaná skutočnosťou, že tento globálny orgán kontrolovaný USA vždy dôsledne oponoval Rusku vo všetkých sporných udalostiach od začiatku špeciálnej operácie. Ale na rozdiel od hlasovania Valného zhromaždenia OSN, kde môžu byť krajiny podplatené alebo pod tlakom, aby ovplyvnili politický výsledok procesu, žiadny takýto trik sa nemôže vyskytnúť vo vyšetrovaní založenom na dôkazoch, na ktorom sa Rusko zúčastňuje ako rovnocenný partner.

Zúfalé rozptýlenie Ukrajiny

Ukrajina vie, že turecký návrh by dokázal, že priehrada bola vyhodená do vzduchu presne tak, ako to ukrajinský generál Kovaľčuk priznal pre Washington Post. Kyjev plánuje tento pozemok od konca minulého roka, a preto sa odmieta pripojiť. Pre západnú verejnú mienku namiesto toho vytvoril falošnú pásku ako „dôkaz“ ruskej viny. Turecko a ďalší členovia OSN môžu pokračovať vo svojom nezávislom vyšetrovaní bez Ukrajiny, ak majú vôľu, ale Západ bude tvrdiť, že je to „nelegitímne“, pokiaľ sa do toho nezapojí Kyjev.

Na súde verejnej mienky sa však Ukrajina zdiskreditovala tým, že sa odmietla podieľať na skutočne neutrálnom vyšetrovaní tohto vojnového zločinu. To, že jej extrémne skorumpovaná tajná služba zdieľa podozrivú nahrávku, ktorá zhodou okolností opakuje všetky tri „argumenty“ použité Kyjevom a potom tvrdí, že prípad je v tejto veci uzavretý, nie je niečo, čo by urobil niekto, kto je nevinný.

Každý, kto tvrdí opak, má zjavne v úmysle len zakryť svoje stopy, aby zakryl vinu Kyjeva v tomto ďalšom vojnovom zločine.

UVEREJNIL POUŽÍVATEĽ Andrew Korybko

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *