15. mája 2024

12 STOROČIE – EU PARLAMENT SA ROZHODOL, ŽE JE POTREBNÉ ZAVIESŤ TVRDÚ CENZÚRU VŠETKÝCH „POPIERAČOV KLIMATICKÝCH NEZMYSLOV“. Bude sa upalovať ?

0

A na konci, samozrejme, ako vždy, zistíte, kto hlasoval, a musím povedať, že tentoraz ma hlasovanie dosť prekvapilo…

Nekážete Gretine príbehy súdneho dňa, pretože ste schopní zistiť iné informácie ako tie, ktoré zámerne vyvolávajú dojem očakávanej apokalypsy spôsobenej človekom, ktorý produkuje príliš veľa CO2?

Potom ste sa podľa EÚ a hlavnej cenzorky Jourovej stali obeťou ruskej a čínskej propagandy, pretože, ako tvrdí EÚ, informácie, ktoré tvrdia, že žiadna klimatická apokalypsa neprichádza, sú ruskou a čínskou propagandou.

Musí však začať s webovými stránkami, ktoré by chceli zverejňovať podobné informácie – aj keď na základe odborných štúdií. Zdá sa, že príliš málo ľudí je pravdepodobne indoktrinovaných klimatickou propagandou a je potrebné, aby sa dostali von len „správne“ názory.

Ako tí, ktorí pred 20 rokmi povedali, že po roku 2020 už v Antarktíde nebude ľad. Samozrejme, ani Greta a jej sektári nebudú cenzurovaní. Podľa jej 5 rokov starého tweetu malo byť ľudstvo už takmer úplne zničené kvôli klimatickej katastrofe…

Podľa uznesenia Európskeho parlamentu majú byť platformy, ktoré spochybňujú naratívy o globalistických klimatických zmenách, demonetizované a zablokované na sociálnych sieťach (Facebook atď.). Prezentujú sa ako súčasť ruskej a čínskej dezinformačnej kampane zameranej na oslabenie slobody tlače.

Okrem potreby dôsledne strážiť „škodlivé informácie“ o klimatickom alarmizme Jourová v uznesení konštatuje, že sú aj ďalšie oblasti, kde je potrebné cenzúru sprísniť.

Ide najmä o neoficiálne informácie z covidovej oblasti – akékoľvek negatívne informácie o génových injekciách, škodlivé informácie o Ukrajine a antisemitizme, ktoré sa samozrejme považujú napríklad za kritiku Sorosa, musia byť cenzurované.

Uznesenie však zdôrazňuje, že cenzúra sa musí predovšetkým zamerať na informácie o klíme, ktoré sa vymykajú oficiálnemu príbehu. Toto je ten, ktorý hovorí o prichádzajúcej klimatickej katastrofe spôsobenej ľudskou činnosťou (nadprodukcia uhlíka a dusíka).

Európska únia sa rada prezentuje ako útočisko demokracie a slobody prejavu, ale zároveň čoraz viac ukazuje, že tvrdo podporuje totalitarizmus a pripúšťa jediný povolený názor.

Pod zámienkou boja proti takzvaným dezinformáciám a údajným „nenávistným prejavom“ bola sloboda prejavu a sloboda tlače v posledných rokoch výrazne obmedzená. Aj s pomocou sociálnych médií, ktoré boli nútené cenzurovať pod hrozbou drakonických pokút.

To zašlo tak ďaleko, že čoraz viac reklamných spoločností vylučuje alternatívne médiá z dôvodu ich nesúladu s prevládajúcimi naratívmi (napr. v súvislosti s Covid-19 a kontroverznými génovými injekciami, masovou inváziou do Európy alebo vojnou na Ukrajine).

Teraz by však táto záležitosť mala zájsť ešte ďalej – aspoň ak sa vykoná nové uznesenie Európskeho parlamentu. Ide údajne najmä o zahraničný (údajne čínsky a ruský) vplyv na mediálnu scénu a údajné dezinformácie o klimatických zmenách, ako píše Jourová v bruselskom pamflete.

A poslanci Európskeho parlamentu, ktorí – ako vždy – lojálne hlasovali za toto uznesenie, si tiež myslia, že všetko, čo súvisí s klímou, musí byť cenzurované.

Áno, podľa poslancov EP za všetkými týmito škaredými dezinformáciami o klíme stoja Rusi a Číňania (pretože Európania zjavne nedokážu myslieť sami za seba).

A každý, kto napíše o klíme čokoľvek, čo nezapadá do „jedinej dovolenej pravdy“, musí byť demonetizovaný tým, že zakáže reklamným spoločnostiam spolupracovať s týmito médiami – a dokonca zájde tak ďaleko, že zablokuje bankové účty.

Je to podobné tomu, čo už Trudeau skúsil s protestujúcimi kamionistami a ich podporovateľmi.

V dôsledku toho sa „mienkotvorný koridor“ v Európskej únii čoraz zužuje. Názory, ktoré sa odchyľujú od mainstreamových naratívov, sú čoraz viac netolerované – a čoraz viac trestané.

A ak samotný Brusel šíri dezinformácie (napríklad o údajnom financovaní webových stránok z Ruska alebo Číny) s cieľom zdiskreditovať príslušné alternatívne, slobodné médiá, potom zostane nepotrestaný.

Kritici katastrofálnej klimatickej politiky EÚ by mali byť jednoducho umlčaní všetkými potrebnými prostriedkami…

A nakoniec, ako kto hlasoval. Celkovo 469 poslancov EP hlasovalo za sprísnenie cenzúry, 71 proti a 75 sa zdržalo hlasovania.

K návrhu cenzúry Jourové hlasovalo: Vrecionová (ODS), Niedermayer (TOP09/STAN), Pospíšil (TOP09/STAN), Šojdrová (KDU), Zdechovský (KDU), Charanzová (ANO), Kovařík (ANO), Hlaváček (ANO), Maxová (ČSSD, zvolený za ANO), Gregorová (Piráti)

Proti cenzúre hlasovali: Blaško (SPD), David (SPD), Knotek (ANO), Peksa (Piráti), Kolaja (Piráti)

Zdržali sa hlasovania: Tošenovský (ODS), Zahradil (ODS),

A ako hlasovali Slováci?

Za: Hojsík, Šimečka, Lexmann, Štefanec, Jurzyca

Proti: Radačovský, Uhrík

Zdržali sa hlasovania: Beňová, Hajšel, Roth – Nevedaľová

ZDROJ

Vytvorila: Slovanka/Necenzurovaná Pravda



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *