15. mája 2024

VIKTOR ORBÁN MÁ INFORMÁCIE, ŽE ALEX SOROŠ PLÁNUJE ZORGANIZOVAŤ „NAJVÄČŠIU MIGRANTSKÚ KRÍZU V DEJINÁCH“

0

EU: Maďarský premiér Viktor Orbán varoval, že Alex Soroš, syn známeho zloducha Georga Soroša, plánuje zorganizovať „najväčšiu migračnú krízu v dejinách“.

Orbán vo svojom týždennom rozhlasovom vystúpení vyhlásil, že najnovší program premiestňovania migrantov v rámci Európskej únie financuje a riadi Alex Soroš, ktorý je ešte radikálnejší a ešte nebezpečnejší ako jeho otec.

Viktor Orbán, ktorý je už dlho hlasným kritikom Sorošovho impéria, varoval, že jeho dedič je pri dosahovaní cieľov nadácií „Otvorenej spoločnosti“ vlastniacich rodinou Sorošovcov, omnoho bezohľadnejší.

Stránka Breitbart.com uvádza:

Proti dohode o migrácii s EÚ, ktorá bola dosiahnutá začiatkom tohto mesiaca, boli iba Maďarsko a Poľsko, pričom obe krajiny namietali proti prijímaniu migrantov (Slovensko sa hlasom ministra vnútra Šimka z protiústavne menovanej Ódorovej vlády zdržalo).

Podľa parametrov plánu by členské štáty EÚ museli buď prijať niekoľko tisíc žiadateľov o azyl ročne z iných krajín EÚ, alebo zaplatiť pokutu 20 000 eur za každého odmietnutého migranta.

Podľa Orbána by sa na základe uvedeného plánu malo do Maďarska natlačiť ročne asi 8 500 migrantov (na Slovensko by to bolo 4000 až 5000 migrantov). Orbán ale vyhlásil, že nemá v úmysle dodržiavať žiadny diktát z Bruselu.

Za novoprijatou dohodou k migrácii vraj stojí sám Soroš

Maďarský líder ďalej uviedol, že verí, že dôvodom, prečo bola dohoda uzavretá, zdanlivo z ničoho nič, bol výsledok lobistického úsilia Alexa Soroša, o ktorom povedal, že „diktuje ešte tvrdšie tempo“ ako jeho otec. Maďarsko by sa preto malo pripraviť na to, že Sorošova rodina „bude podnecovať migrantov, aby sa zvýšil tlak na južnú hranicu Maďarska“.

„Dalo by sa povedať, že Sorošova ríša „vracia úder“ a tlačí Európanom dolu krkom niečo, čo väčšina z nich odmieta,“ povedal Orbán.

Minulý týždeň George Soroš oznámil, že odovzdá opraty svojho impéria svojmu synovi, 37-ročnému Alexandrovi „Alexovi“ Sororšovi. Alex Soroš sám o sebe dokonca tvrdí, že je „politickejší“ a „ešte horší“ ako jeho otec.

V rozhovore pre denník The Wall Street Journal Soroš mladší povedal, že bude pokračovať v presadzovaní tvrdo progresivistickej politiky v otázkach, ako sú potraty, hlasovanie vo voľbách a rodová rovnosť.

Po oznámení o odovzdaní svojho impéria synovi, Orbán rýchlo zareagoval a na svojom účete na Twitteri zverejnil nasledujúci gif z Krstného otca, na ktorom je Vito Corleone ako dáva bozk svojmu synovi Michealovi, ku ktorému maďarský líder dopísal: „Soroš 2.0“:

Orbán vo svojom piatkovom rozhlasovom vystúpení ďalej obvinil Georgea Soroša z toho, že sa správa ako „vojnový špekulant“ a pokúša sa zmariť pokusy rôznych osobností, ako je napríklad aj on, o mierové vyjednanie ukončenia vojny na Ukrajine.

Vzhľadom na Trumpove vytrvalé výzvy na mierové rozhovory medzi Moskvou a Kyjevom to bol aj dôvod, prečo rodina Sorošovcov útočí na bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa „všetkými dostupnými prostriedkami“.

„Provojnový tábor útočí plnou silou. Takto sa k vám dnes správajú, ak ste na strane mieru. Bojujte ďalej, pán prezident! Svet vás potrebuje, svet potrebuje mier!“ odkázal Orbán  Trumpovi v piatok po poslednom obvinení bývalého amerického prezidenta.

AUTOR: Sean Adl-Tabatabai

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *