15. mája 2024

CENZÚRA NA FB NABERÁ NA OBRÁTKACH….

0

CENZÚRA NA FB NABERÁ NA OBRÁTKACH

A to len nedávno sa Zuckerberg nechal počuť, že: „Cenzurovali sme pravdu, pretože nám to prikázali vedci.“ Zdá sa však, že pán majiteľ nastavenia svojich algoritmov neprestavil, naopak, ešte ich pritvrdil.

📌 41-ročná herečka slovenského pôvodu zomrela dobrovoľne. Sama napísala na Instagrame, že následkom tretej včely sa jej stav tak zhoršil, že sa žiť ďalej nedalo. Písal o tom mainstream na mnohých stránkach (často ale zámerne tajil príčinu). Reakcia Facebooku? Maže príspevky, ktoré čo i len trochu spomenú včeličku, včera tak urobili na desiatkach, možno stovkách účtov.

📌 Iní zdieľali 28-ročného basketbalistu, čo zomrel následkom včely. Sám to tvrdil, lekári mu to potvrdili, písali o tom v médiách. Dáš to na FB? Zas zmazané, vraj to porušuje normy.

📌 Pred niekoľkými dňami takisto zmazali príspevky, v ktorých ľudia tvrdia, že muž a žena tvoria rodinu a nie rodič 1 a rodič 2. Vraj nenávisť.

📌 Včera záhadne zrušili stránku Sninského festivalu so 17 tisíc sledovateľmi. Jediný prehrešok, zdá sa, bol fakt, že hlavným lákadlom bude koncert Daniela Landu. A to je dezolát, samozrejme.

A tak by sme mohli pokračovať ďalej. Aké normy má teda ten Facebook, že vám bezočivo zmaže zdieľaný článok z normálneho médiá, zruší stránku bez uvedenia dôvodu, zničí akýkoľvek náznak nejakého iného názoru? Akú dôveryhodnosť si buduje, keď sám majiteľ priznáva, že mazal a evidentne aj naďalej maže pravdu?

Je dlhodobo jasné, že Facebook už úplne ovládla dúhovo-progresívna ideológia tých „prebudených“, čo nevedia, čo sú. Nie je to už miesto na komunikáciu a šírenie názorov, ale miesto, kde treba šíriť len tie „správne“ postoje.

🇸🇰 Čo sa týka Slovenska, podivné vymazávanie nepohodlných príspevkov môže byť aj výsledkom tlaku bývalej aj terajšej vlády, že treba „bojovať proti dezinformáciám“. Heger sa vtedy osobne stretol so zástupcami FB a skoro pred nimi predviedol salarabandovský pád do vzduchu z toho, že na sociálnych sieťach videl kritiku svojej neschopnosti. Rozplakala sa aj Remišová a odvtedy v praxi vidíme, ako ten ich boj s dezinformáciami vyzerá. Neznamená to nič iné len nastavenie systému tak, aby ľuďom bol zamedzený prístup k pluralite informácií, aby boli nastavení len na jeden mainstreamový režim a na príklade Facebooku vidíme, že ide aj o blokovanie nespochybniteľnej pravdy. Napokon, sami to priznali.

Najhoršie však je uvedomenie si toho, že toto je len začiatok – ešte na to nie je oficiálny zákon, ale mnohé politické strany o neho usilujú. A preto nezabúdajme, o čo ide politikom, ktorí toto podporujú. Napríklad Progresívne Slovensko ide vyhrať voľby s programom, podľa ktorého, ak nesúhlasíte s tým, že existuje 72 pohlaví, môžu to klasifikovať ako „hanobenie rodovej identity“ a zavrieť vás do väzenia na 5 rokov. Až takto ďaleko sa v bránení liberálnej demokracie chceme dostať. Od mazania príspevkov až k tvrdej base…

Marek Kurta



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *