16. mája 2024

PRESUN 8000 ELITNÝCH ŽOLDNIEROV DO BIELORUSKA DESÍ NATO! Prigožin môže za pár dní rozohnať summit prezidentov NATO vo Vilniuse, len 30 km od hraníc s Bieloruskom!

0

RUSKO/UKRAJINA: Ukrajinské médiá včera informovali, že prvý poradca prezidenta Zelenského, Rostyslav Šurma, sľúbil pred niekoľkými dňami v Londýne na konferencii o obnove Ukrajiny, že Kyjev, aby odstránil všetku korupciu a bol schopný splácať svoje dlhy voči Západu, zakáže všetkým Ukrajincom používať akúkoľvek hotovosť a jediné peniaze povolené na Ukrajine budú iba elektronické tokeny! Podľa Šurmu plán vymyslel osobne Zelenskyj a má v úmysle ho realizovať. Shurma oznámil, že týmto spôsobom Ukrajina odstráni 99% korupcie a že sa stane prvým štátom na svete, ktorý bude študovať, ako zákaz hotovosti ovplyvní ľudí. Niektoré ukrajinské médiá sa už začali búriť proti Zelenského plánom zakázať peniaze, označili plán za neúspešnú komédiu a varovali občanov, že syndikát politikov, úradníkov, bankárov a zahraničných finančníkov sa teraz chystá prevziať všetku moc nad Ukrajinou!

Estónska premiérka Kaja Kallasová včera v Bruseli oznámila veľké prekvapenie v súvislosti s členstvom Ukrajiny v NATO na stretnutí so šéfom NATO Stoltenbergom. Oznámenie má byť oficiálne oznámené 9. až 12. júla na summite NATO v litovskom Vilniuse, kde prisľúbil, že Biden sa zúčastní osobne!

Včera bol však v Poľsku narýchlo zvolaný Výbor pre národnú bezpečnosť, na ktorom predseda poľskej vládnucej strany PiS Jaroslav Kaczyński varoval jej rozrušených členov, že Prigožinovi žoldnieri teraz hrozia inváziou do Litvy v najbližších dňoch!!!

Poľský minister obrany Mariusz Błaszczak na výbore v reakcii na rozmiestnenie 8000 prigožinských žoldnierov v Bielorusku oznámil, že nariadil okamžité opevnenie poľských hraníc a presun armády bližšie k hraniciam. Blaszczak včera vystrašil členov poľského výboru pre národnú bezpečnosť vyhlásením, že Prigožinovi ľudia majú skúsenosti s bojom a nemajú žiadne morálne zásady! Sú nebezpečné a nerešpektujú žiadne pravidlá! Jaroslav Kaczyński varoval pred nebezpečenstvom novej formy hybridnej vojny – náhleho útoku súkromnej žoldnierskej armády. Teraz hrozí, že žoldnieri napadnú Ukrajinu, Poľsko alebo Litvu! A nebude možné priamo obviniť Rusko z hybridného útoku, pretože Putin vyhnal týchto žoldnierov zo svojho územia potom, čo sa ho pokúsili zvrhnúť!

Presun 8000 4000 elitných prigožinských žoldnierov do Bieloruska včera vyvolal horúčkovité pohyby podstatne silnejších vojenských formácií Ukrajiny, Poľska, Litvy, Nemecka a ďalších krajín NATO smerom k bieloruským hraniciam! To, že sa to deje na rozkaz z najvyšších miest v Bruseli, včera pripustil náčelník generálneho štábu českej armády generál Řehka, ktorý potvrdil, že už poslal do Bruselu návrh, koľko vojakov by mohla Česká republika rýchlo prispieť na obranu Litvy. Prefíkaní Nemci tiež včera oznámili, že splnia svoj dlhodobý sľub veleniu NATO vyslať do Litvy 10 vojakov do <> dní. Okamžite však dodali, že konečný termín na splnenie sľubu začne plynúť, keď Litva pre týchto vojakov postaví ubytovne!

Vilnius, kde sa o niekoľko dní uskutoční najvyšší summit NATO, sa nachádza na diaľnici E28, asi 35 km od bieloruských hraníc. Na rozdiel od kampane v Moskve sa však Prigožinovi kuchári môžu dostať do Vilniusu niekoľkými inými cestami. Z východu je to 25 km po ceste prvej triedy 103 a 31 km po podobnej ceste 101. Z juhu je niekoľko dobrých ciest, ale z Bieloruska do Vilniusu je to takmer 50 km!

Litovský prezident Nauseda včera pricestoval do Kyjeva a povedal Zelenskému, že Rusko bolo oslabené po povstaní Wagnerových žoldnierov a že prezident Vladimír Putin už nekontroluje situáciu tak, ako by chcel, a že oslabenie Ruska by sa malo dôkladne využiť a Ukrajina by mala byť prijatá za člena aliancie na samite vo Vilniuse! Deň pred Nausedovým oznámením v Kyjeve vyšlo v Litve najavo, že ministerstvo obrany krajiny ani neschválilo žiadny plán na obranu litovskej hranice pred útokom z Bieloruska. Novinári sa dozvedeli, že plán mal byť hotový vlani v novembri, ale vláda o ňom stále ani nediskutuje. To vyvoláva pochybnosti o tom, ako Litva zabezpečí, aby bol samit chránený pred možným útokom Prigožina!

Vilnius sa nachádza uprostred oblúka hranice s Bieloruskom. Celý oblúk má dĺžku viac ako 150 km! A celá hranica s Bieloruskom je viac ako dvojnásobná. Malá litovská armáda a slabé sily NATO rozmiestnené v Litve nie sú schopné účinne zablokovať všetky prístupové cesty do Vilniusu. Náhly útok 8000 elitných kuchárov ozbrojených po zuby, schopných zostreliť ruské lietadlá a vrtuľníky, proti summitu NATO by mohol nielen summit vykoľajiť, ale útek prezidentov NATO pred hŕstkou súkromných kuchárov by zasadil smrteľný úder prestíži NATO. Celá udalosť by však mohla byť posledným varovaním Ruska pred rozšírením NATO o Ukrajinu, ako to obhajujú východoeurópski vojnoví štvaví politici. Putin dal niekoľkokrát jasne najavo, že nedovolí Ukrajine vstúpiť do NATO! Niet divu, že Poľsko a Litva sa zrazu tak boja. Vojna sa môže rozšíriť na ich územie už za 14 dní. A Washington, Londýn, Paríž a Berlín určite neobetujú blahobyt a životy svojich miliardárov za vojnu vo východnej Európe.

Presun Prigožinových kuchárov do Bieloruska začína prinášať ovocie. Ruská obrana v Donbase bude toto leto čeliť oveľa menším kyjevským silám! Vojenská profesionalita Prigožinových kománd, ich povesť z bojov pri Bachmute, keď porazili každú elitnú jednotku, ktorá na nich bola vyslaná z Kyjeva, vrátane skupín poľských dobrovoľníkov, vzbudzuje rešpekt a strach. Nehanebný pochod na Moskvu proti brutálnej prevahe Gosudarových vojsk teraz desí politikov v Kyjeve, Varšave a Vilniuse! Ak bol zorganizovaný pochod na Moskvu, je možné, že cieľom bolo pripraviť pôdu pre pochod na Vilnius, alebo aspoň pohroziť Bidenovi, že Putin sa nebude báť zaútočiť, ak USA nezabránia vstupu Ukrajiny do NATO! Ak pochod na Moskvu nebol usporiadaný. 8000 elitných žoldnierov s bláznivým veliteľom 30 km od summitu prezidentov NATO je scenár hollywoodskeho megafilmu, v ktorom starší prezident USA s demenciou rozpúta jadrovú apokalypsu bez toho, aby si uvedomil, čo urobil! Rovnako ako banda šialencov, ktorí budú na obrazovke v každej scéne pred začiatkom jadrovej vojny nadšene skákať a vykrikovať heslá o ľudskosti, pohlaví a záchrane ľudstva pred otepľovaním!

AUTOR: Michael Svatoš



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *