28. apríla 2024

Ivan Štubňa: Progresívne Slovensko na politickú scénu Slovenska nepatrí. Definitívne som sa o tom presvedčil včera v Národnom dome v Banskej Bystrici

0
Progresívne Slovensko na politickú scénu Slovenska nepatrí

Progresívne Slovensko na politickú scénu Slovenska nepatrí

SLOVENSKO: Definitívne som sa o tom presvedčil včera v Národnom dome v Banskej Bystrici. Progresívne Slovensko (PS) tam zorganizovalo svoje výjazdové stretnutie s údajne nerozhodnutými občanmi a potenciálnymi voličmi. Okrem Michala Šimečku sa stretnutia zúčastnili Ingrid Kosová a Beáta Juriková. Moderátora robil údajný bývalý diplomat, mladý človek, vek okolo 40 rokov. Jeho meno som si žiaľ nezapamätal. Viackrát bol problém s ozvučením. Na stretnutí sa zúčastnilo okolo 80 ľudí.

Po predstavení a krátkom úvode boli účastníci stretnutia požiadaní, aby vyplnili na stoličke dopredu pripravený leták pod názvom „Volebná kalkulačka“. Otázky A, B a C boli volené tak, aby z nich bolo jasné aké sú priority PS a čo majú ľudia zakrúžkovať. Z letáku sa dalo jasne dopredu určiť, že odpovede C sú tie správne. Teda pre PS a ich fanúšikov. Keď sme si otázky prečítali a vybrali si odpovede moderátor prečítal otázku a občania mali zdvihnutím ruky reagovať na vybranú odpoveď. Na tri otázky z piatich okrem mňa variant A nezvolil nikto.

Pre Vašu predstavivosť vyberám nasledovný príklad:

Otázka: Ako treba pomôcť slovenskej ekonomike?

A: zoštátňovať veľké energetické firmy
B: najlepšia pomoc je menší štát, škrtanie výdavkov, nižšie dane
C: naštartovať ekonomiku a investovať do lepších služieb štátu

Variant A som zvolil preto, lebo si myslím, že strategické firmy hocijakého štátu majú ostať v majetku a riadení štátu. Ich divokou privatizáciou bolo Slovensko podstatne ochudobnené. Na tejto privatizácii však zbohatli politici a Gorily, však pán Dzurinda? Tvrdenie Dzurindu v minulosti, že štát je zlý vlastník bolo účelovým tvrdením, ktoré malo ospravedlniť rozkrádanie. Štát totiž nemôže byť zlý vlastník. Zlí môžu byť len neodborníci, amatéri alebo dosadení ľudia v štátnych funkciách, ktorí majú za cieľ urobiť to, čo so Slovenskom urobila Dzurindova mafia.

Na stránke https://socialisti.sk/16514/ si môžete pozrieť výber ekonomických lúpežníkov Dzurindobandy, z ktorých vyberám:

„Obe Dzurindove vlády masívne rozpredávali štátny majetok, vrátane tzv. zlatých vajec, ktoré do štátnej kasy prinášali zisk. Medzi najväčšie sprivatizované podniky patria Slovenská sporiteľňa,Všeobecná úverová banka, Investičná a rozvojová banka, SPP, Transpetrol, Slovenské elektrárne, ZSE, SSE, VSE, Slovenské telekomunikácie, Reštitučný investičný fond, Slovenská poisťovňa, Slovenská autobusová doprava (SAD).“

Variant B je mätúci. Nebolo vysvetlené, čo sa myslí pod pojmom „menší štát“. Variant C je nekonkrétny. Nebolo vysvetlené ako „naštartovať“ slovenskú ekonomiku, ani ako investovať do „lepších služieb štátu“. Ide o obyčajnú populistickú frázu.

Ďalší príklad z uvedeného letáka:

Otázka: Čo s myslíš o právach párov rovnakého pohlavia?

A: majú všetko, čo potrebujú k životu
B: držím im palce, ale potrebujeme najprv vyriešiť dôležitejšie témy
C: nerovnosť v 21. storočí je hanba, práva LGBTI+ ľudí sú zásadná téma

Opäť som zvolil variant A. Myslím si, že kým sa nevyvolala politická kríza na základe zavraždenia dvoch ľudí z Teplárne, tak nikto v spoločnosti neevidoval, že práva lesieb a gayov sú nejakým spôsobom potláčané. Ak niekto chcel žiť s človekom rovnakého pohlavia, nikomu to nevadilo. Táto vražda bola účelovo prekvalifikovaná na teroristický čin. Výsledok bol, že sa téma rozvírila do takej miery, ako keby týmto ľuďom niekto vedome ubližoval. To je však lož. Táto téma bola spolitizovaná z dôvodu, aby sa spoločnosť vnútorne rozpoltila. Nejednotná spoločnosť sa lepšie ovláda. V zmysle hesla „Divide et impera“ – Rozdeľuj a panuj. Alebo podľa Sorosovho vyjadrenia, ktorý svojho času povedal: „Všetko, čo rozdeľuje ľudí a ničí morálne hodnoty národa, je to správne. Potom je táto krajina moja“. A verím tomu, že PS sa Sorosovho plánu držia. Majú k nemu oveľa bližšie ako by si obyčajný smrteľník myslel.

Odpoveď B popularizuje LGBTI+, čo si myslím, že z pohľadu zdravého vývoja spoločnosti nie je žiadúce. V poslednej dobe sú totiž potláčané práva zdravej rodiny a je porušovaná Ústava SR pretože ako vyplýva z Ústavy SR, manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Snahy zatiahnuť do rodiny a manželstva aj jednorodičov a dúhové rodiny sú protizákonné a pre Slovensko nebezpečné.   A presne toto nebezpečie má PS zahrnuté vo svojom volenom programe.

Bod C je výsmechom všetkým zdravým ľuďom. Práva LGBTI+ ľudí totiž vôbec nie sú zásadná téma. Zásadná téma je to len pre Sorosov kindermenežment združený v PS.

V samotnej diskusii moderátor vyberal diskutujúcich, ktorí sa vyjadrovali k ekonomike vrátane zelenej ekonomiky, problematike LGBTI+, problematike vysokých škôl. Celkovo odznelo za hodinu cca 15 otázok. Viaceré boli zodpovedané povrchne alebo sa odbiehalo od priamej odpovede ak progresívci nepoznali odpoveď. Napríklad odpovede na otázku v problematike vysokoškolákov položenej vysokoškolským pedagógom.

Ďalšia diskutujúca pani položila otázku k nejednoznačnosti a problematike tzv. zelenej ekonomiky. Jej vyjadrenie bolo kritické a odpovede progresívcov boli mätúce. Zamerali sa nie na celkový stav a potreby, ale obhajovali iba údajné prínosy zelenej ekonomiky. Pritom infraštruktúra na využívanie zelenej ekonomiky nebude vybudovaná ani za najbližších 50 rokov. Zohrávajú tu rolu svetoví hráči, ktorí budú dovtedy brániť rozvoju, kým budú mať zisky z iných energetických zdrojov. Keď chcela pani položiť ďalšiu otázku, bolo jej jednoducho slovo odňaté.

Keďže som sa chcel v diskusii samozrejme tiež vyjadriť, prihlásil som sa o slovo asi 4 krát tak, aby moderátor zaregistroval, že sa opakovane hlásim o slovo. Nedostal som ho. Vyzeralo to tak, že si ma pamätal, keď som dvíhal ruku za tie odpovede v letáku, ktoré neboli po chuti progresívcom. Dosť úbohé.

Na záver po skončení diskusie som oslovil moderátora a povedal som mu stručne to, čo som chcel povedať v diskusii. Povedal som mu o energetickej sebestačnosti Slovenska a zneužívaní prerozdeľovania energetiky zo strany EÚ, o zločinoch NATO v Juhoslávii a LGBTI+.  Moderátor ako poslušný progresívec všetko poprel. Keď som sa ho pýtal čo si myslí, o zločinoch NATO, povedal, že aj NATO má svoje chyby, ale že vďaka nemu na nás Rusko nebude útočiť. Táto odpoveď ma ohromila. Ospravedlňovanie zločinov NATO som od neho nečakal. K LGBTI+ komunite som mu povedal, že je nesprávne dávať tie isté práva  ľuďom ktorí sú orientovaní inak v zmysle diagnóz podľa medzinárodnej klasifikácie chorôb napr. F 64.0 – F 64,9;  F 65.0 – F 65,9. Práva lesieb a gayov  sú v poriadku ak majú od lekára potvrdenie, že ich sexuálna orientácia je dielom prírody.

Takže celkovo hodnotím prístup  progresívcov v diskusii ako obhajobu ich chorého volebného programu, ktorého niektoré ustanovenia sú v rozpore s Ústavou SR. Nepripúšťajú žiadnu inú debatu, žiadny iný názor. Ich stanoviská a vyjadrenia sú „jediné správne“ a všetci ostatní s iným názorom sú „nepriatelia štátu“. Pre Slovensko ide o nebezpečnú stranu, ktorá v prípade volebného úspechu bude ešte horšia ako mafiánsky dvojzáprah Matovičovej a Hegerovej vlády. PS plánuje po prípadnom volebnom úspechu sa spojiť s politickým odpadom združeným v strane „Demokrati“, v ktorej jej tzv. líder M. Dzurinda patrí pred súd pre privatizáciu strategických podnikov a pre odsúhlasenie preletov zločineckých lietadiel NATO ponad územie SR do bývalej Juhoslávie v roku 1999. Obe spomenuté strany nemajú záujem pracovať v prospech záujmov Slovenska.

Na záver jeden fórik:

Katolík, protestant, muslim a žid pri večeri debatujú:

Katolík: Mám taký majetok, že sa chystám kúpiť Citybank…
Protestant: Ja som taký bohatý, že si môžem kúpiť General Motors…
Muslim: Ja som rozprávkovo bohatý princ a idem si kúpiť Microsoft…
Žid si pomaly mieša kávu a potom povie: Ja sa ale nič z toho nechystám predať!!!

AUTOR: Ivan Štubňa

ZDROJ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *