20. mája 2024

Fraška s „oslobodzovaním“ Krymu – Pravda a Realita

0

Zelenskij včera- v čase výročia vyhlásenia nezávislosti Ukrajiny – oznámil, že Ukrajina “ stojí blízko, doslova na prahu „deokupácie“ na prahu oslobodenia Krymu spod ruskej okupácie. “ Toto bombastické vyhlásenie, ktoré bohužiaľ prevzali aj naše slovenské médiá /vrátane Pravdy/ je trápna lož. Ani nie hoax, ale obyčajná konfabulácia. Fraška.

Čo sa na Kryme včera ráno vlastne stalo ? Skupina 20 banderovských fanatikov-samovrahov bola z rýchleho člna americkej výroby Willard Sea Force nalodená do gumených člnov. V nich sa na svitaní dostala na pobrežie Krymu v oblasti verejného táboriska „Olenevka“. Tu banderovskí ozbrojenci zapichli do piesku na pláži ukrajinskú zástavu a nafotili pri nej pár záberov. Boli by fotili aj viac, no z jedného zo stanov, v ktorých obďaleč kempovali miestni turisti vyšiel v šortkách jeden Rus. Keď zbadal ozbrojencov, ako sa hrajú a fotia s ukrajinskou zástavou, myslel si, že ide o nejakých výtržníkov. Vrátil sa preto do stanu pre svoju poľovnícku karabínu zn. Saiga, aby výtržníkov vyhnal z pláže. Keď banderovci uvideli, ako sa k nim blíži chlap zo zbraňou a ako to celé sníma na mobil ďalší miestny chlap, vystrelili po mužoch pár dávok a potom rýchlo naskákali do gumených člnov a zmizli na more.

Rus s mobilom ihneď zalarmoval políciu a tá zase pobrežnú stráž OS RF. Skôr, než sa hrdinským osloboditeľom Krymu podarilo na člnoch vrátiť sa do medzinárodných vôd, kde ich čakal americký rýchly čln, -bola celá skupina 20 banderovcov zlikvidovaná.

-Smutné, že za Zelenského divadielko s ukrajinskou zástavou vejúcou na Deň nezávislosti Ukrajiny na pár minút aj na Kryme muselo vyhasnúť 20 mladých životov. Smutná fraška, ktorá okrem pochybnej krátkodobej propagandy nemala a nemá žiaden vojenský význam. Smutné, že si Ukrajinci kedysi zvolili na čelo štátu takého prezidenta, ako je Zelenskij.

– Nuž za zlú voľbu národ pyká. A nielen tak, ako doposiaľ pykáme my na Slovensku. Často ešte aj oveľa oveľa horšie…

25. augusta 2023  trikopce/blog Pravda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *