24. októbra 2024

Nemôžem uveriť, že toto píšem, ale poprvé v živote súhlasím so Zuzanou Čaputovou.

Označí Čaputová aj SME. sk, ako mediálnu dezinfoscénu podporujúcu ruskú agresiu na Ukrajine? !

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Nemôžem uveriť, že toto píšem, ale poprvé v živote súhlasím so Zuzanou Čaputovou. Myslím si, že jej postoj k výsledkom volieb je správny a rešpektuje našu ústavnú históriu. Zajtra, podľa jej vydrenia na jej FB dá mandát strane Smer-ssd na zostavenie novej vlády .

V tomto článku by som sa chcel podeliť o svoje pocity a myšlienky, ktoré ma napadli po tom, ako som si prečítal jej vyhlásenie. Nie som žiadny fanúšik Čaputovej, ani Smeru-ssd, ani žiadnej inej politickej strany. Som len občan Slovenska, ktorý sa zaujíma o budúcnosť našej krajiny a o to, ako sa bude vyvíjať politická situácia po voľbách.

Čo ma zaujalo na vyhlásení Čaputovej, bolo to, že sa nezastala žiadnej strany, ani nekritizovala žiadneho lídra. Povedala len to, čo je podľa mňa samozrejmé a logické: že podľa ústavy má prezident povinnosť dať mandát na zostavenie vlády strane, ktorá získala najviac hlasov. A to je práve Smer-ssd, ktorý získal 23,3 percenta hlasov.

Neviem, aká bude nová vláda a či bude schopná riešiť problémy, ktoré trápia Slovensko. Neviem ani, či bude mať dostatok podpory v parlamente a či sa dokáže dohodnúť s opozíciou. To je otázka na politikov a na ich schopnosť spolupracovať a kompromisovať. Ja len dúfam, že budú mať na pamäti záujmy Slovenska a jeho občanov.

Ale jedno viem iste: že Čaputová mi ukázala, že aj v takej polarizovanej a konfliktnej atmosfére ako je tá naša, je možné zachovať si rozum a slušnosť. Že aj keď sa nesúhlasí s niekým alebo s niečím, je možné rešpektovať jeho alebo jej názor a právo. Že aj keď sa má iná politická orientácia alebo preferencia, je možné spolupracovať a hľadať spoločné riešenia.

Rudy/JNS


„Dnes sme sa prebudili do zmeny, ktorú priniesli predčasné parlamentné voľby. Boli slobodné, demokratické a vytvorili reálny obraz našej spoločnosti. Bez ohľadu na to, že niekto sa z ich výsledku teší a iný smúti, že tu máme víťazov i porazených, je to obraz Slovenska. Vysoká volebná účasť svedčí o tom, že budúcnosť Slovenska nám nie je ľahostajná a že úsilie o spravodlivú, demokratickú a dobre spravovanú spoločnosť bude pokračovať aj po voľbách.

Predvolebná kampaň, ktorá už našťastie skončila, vytvorila rany na spoločenskej atmosfére, na vzťahoch medzi ľuďmi a na celkovej dôvere v politiku a demokraciu. Verím, že politické strany, ktoré získali vo voľbách dôveru verejnosti, si uvedomujú svoj diel zodpovednosti a budú sa ich snažiť zmierniť. Najväčšiu zodpovednosť za budúci vývoj samozrejme nesie víťaz volieb, pretože vzbudil najväčšie očakávania vo verejnosti a je dôležité, aby ich napĺňal v prospech všetkých občanov Slovenska.

V duchu našej ústavnej tradície zajtra poverím zostavením vlády víťaza volieb a zároveň som pripravená informovať lídrov strán o svojom postupe.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.