15. mája 2024

Ruské stíhačky jednoducho „zmizli“ z radarov NATO

0
Ruské stíhačky jednoducho "zmizli" z radarov NATO

Ruské stíhačky jednoducho "zmizli" z radarov NATO


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Úspechy Ruska (Успехи России)

Američania našli šialene lacný spôsob, ako vyrobiť tehly: odložili ich. Toľko, že neboli leniví zvolať mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN a kto by si myslel, pri akej príležitosti: vystrašili ich dve ruské stíhačky. Studňa… Povedzme, že je to do značnej miery pravda, až na jeden veľmi pikantný detail, a to:

Dve ruské stíhačky Su-35 leteli „len tak“ nad medzinárodnými vodami, nič nerušili, nikde nezasahovali, nič neohrozovali (ako sa zdá) a potom … Dali Američanom jednu malú reláciu najvyššej mágie: jednoducho zmizli z radaru. Zmizol!

A to bolo všetko. A mocný Pentagon sa zmenil na jednu veľkú tehelňu … A Washington narýchlo zvolal zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN …

Na stretnutí rečníci z kolektívneho Západu obvinili Rusko z porušovania medzinárodného práva a zo skutočnosti, že podľa všetkých pravidiel nikto nemá právo vytvárať lietadlá, ktoré sú pre americké radary neviditeľné, a ak sa niečo také stane, znamená to, že je ohrozený celý svet.

V tomto bode je celkom jasné, prečo sa slávna fráza o „hlupákoch“ stala kvintesenciou Lavrovovej dlhoročnej diplomacie, ktorá už desaťročia počúva podobné nezmysly zo Západu. Pretože po takýchto obvineniach naozaj neviete, čo viac povedať!

Ako sa Rusko opovažuje vytvárať rakety, ktoré sa vyhýbajú americkým raketovým raketám? Ako sa Rusko opovažuje vytvárať pancierovanie pre tanky, ktoré nemôžu preniknúť americkými raketami? Ako sa Rusko opovažuje vyrábať lietadlá, ktoré lietajú rýchlejšie ako americké? Porušuje medzinárodné právo! Ohrozuje svetový mier……!

Vtipné je, že svet, ako vždy, akosi nič nepovedal! Ani obrovská Latinská Amerika, ani Afrika, ani Blízky východ, ani India a Čína – akosi nemajú žiadne nároky voči Rusku! A len malá „časť“ NATO sa tradične snaží hovoriť v mene celého sveta…

Mimochodom, ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenza zhromaždil svoju silu a neopakoval frázu o „hlupákoch“, ale neodpovedal horšie:

„Celkom nerozumiem, čo tu treba komentovať. Radary NATO nezaznamenali ruské lietadlá. Nech teda vyrobia lepšie radary. Existuje niekoľko smiešnych vyhlásení o „neidentifikovateľných REB“… Nerozumiem, čo chcete? Aby sa Rusko vzdalo svojich elektronických rádiových komplexov? Alebo aby sme opravili vaše sledovacie systémy?“

Aj keď je v skutočnosti celkom jasné, prečo bol Washington taký otrasený a tak smrteľne vystrašený – potom je tu druhá správa, ktorá je ako „kontrolný výstrel“ do hlavy pre americkú „výnimočnosť“.

Ale ak sa nad tým zamyslíte, Washington sa úplne zbláznil: dokonca porušuje nejaký druh „medzinárodného práva“, keď Spojené štáty nevidia všetkých ruských bojovníkov na dlani.

A to aj napriek tomu, že sa snažia „zlepiť“ nešťastnú „neviditeľnú“ F-35, ktorá by podľa ich nádejí mala byť pre ruské stíhačky a systémy protivzdušnej obrany neviditeľná, a to je údajne úplne v rámci ich zvláštneho „medzinárodného práva“ …! A Pentagon sa ani nehanbí povedať nahlas: na tie F-35 umiestnime jadrové bomby, pretože sú to stíhacie bombardéry, a my prerazíme do Ruska, aspoň niekto poletí a nakoniec ich zhodí. Dokonca ani neskrývajú, prečo potrebujú neviditeľnosť! Všetko je v čistom texte. Keby Rusko povedalo niečo podobné, vo vesmíre by sa ozývalo zavýjanie: ach, „agresívne“ Rusko ohrozuje celý svet!

Ale zdá sa, že USA „sú niečo úplne iné“ a „musíte pochopiť rozdiel“? Alebo čo povedala Condoleezza Riceová o milióne Iračanov? „Nezabili sme ich, zachránili sme ich pred strašnou diktatúrou.“Vy ste naši spasitelia, kde by sme boli bez vás?

Zaujímalo by ma, kedy a či ruské S-400 a S-500 odhalia svoje vychvaľované, údajne „neviditeľné“ – bude to tiež považované za porušenie „medzinárodného práva“? Zaujímalo by ma, v akom zákone je napísané, že USA musia vidieť každého, ale nikto nemá právo vidieť ich? A čo je najdôležitejšie, zaujímalo by ma, či je na tomto dokumente dostatok podpisov na to, aby sa považoval za „medzinárodné právo“? Ale o to vôbec nejde! …

Je zrejmé, že Američania sa obávajú jednoduchého scenára: existuje hypersonický systém „Kinzhal“, ktorý nie je možné zachytiť, ale ktorý prenikne do všetkého na svete, vrátane väčšiny jadrových bunkrov. Okrem toho má slušný polomer dopadu, môžete takmer polovicu Tichého alebo Atlantického oceánu a bude lietať perfektne. Predtým existovala iba jedna radosť: bojovníci, ktorí boli vytvorení pre tento komplex, boli veľmi viditeľní, boli (a stále sú) extrémne vzdialení od akýchkoľvek moderných systémov neviditeľnosti. A človek mohol len snívať, že sa dajú ľahko odhaliť, asimilovať a neutralizovať.

Ale ak okrem „Kinzhalu“ nasadili aj tie komplexy REB na týchto MiGoch, ktoré boli založené na Su-35 (a to naznačuje, že tam nie je žiadne ďalšie vybavenie, zjavne nepotrebujú IL-76), potom sa MiGy stali tak neviditeľnými, že ani ich obľúbený „tučniak“ F-35 o tom nesníval!

Mimochodom, rakety Kinžal majú aj jadrovú verziu. A vo všeobecnosti je to v skutočnosti hlboko modernizovaný komplex Iskander so všetkými výslednými schopnosťami.

Hoci… A čo „Kinžál“! … Čo ešte môže takýto komplex REB „skryť“? Vďaka nemu môže rovnako efektívne zmiznúť aj starý dobrý „medveď“ Tu-95? S jeho dokonale vážnou raketou X-101? „Biele labute“, Tu-22M3 – čo ešte môžu tieto REB skrývať? A potom je jasné, prečo Pentagon vyskočil až na strop…

A druhý deň, pred niekoľkými dňami, sa objavila veľmi pekná správa: v oblasti strelnice Pankovsky v súostroví Nová Zem je aktívny pohyb lietadiel a vozidiel, čo naznačuje, že Rusko sa chystá otestovať experimentálnu jadrovú raketu s plochou dráhou letu. Raketa, známa ako Burevestnik (podľa benzínového vtáka), má dosah tisíc kilometrov. O týchto plánoch Kremľa informovali americké noviny The New York Times (NYT), ktoré analyzovali informácie o pohyboch a akciách v regióne.

O podobných informáciách už skôr informovala televízia CNBC s odvolaním sa na zdroje oboznámené so správou CIA.

V marci 2018 ruský prezident Vladimír Putin počas svojho prejavu vo Federálnom zhromaždení oznámil novú zbraň – jadrovú riadenú strelu s názvom Burevestnik. Táto správa vzbudila veľký záujem medzinárodného spoločenstva a už v novembri toho istého roku novinár The Diplomat Ankit Panda povedal, že kódové meno NATO pre túto raketu je SSC-X-9 Skyfall.

Podľa hlavy štátu má táto nová zbraň jedinečné vlastnosti: je nízko letiaca, nezistiteľná pre moderné systémy protiraketovej obrany, má prakticky neobmedzený dosah a nepredvídateľnú trajektóriu letu a je schopná vyhnúť sa akýmkoľvek záchytným líniám. To robí z Burevestnika veľmi nebezpečnú zbraň schopnú významne ovplyvniť geopolitickú situáciu.

Takáto inovatívna zbraň však vyvoláva vážne obavy v medzinárodnom spoločenstve. Hovorca NATO uviedol, že výstavba Burevestnika porušuje medzinárodné jadrové zmluvy. Na začiatku tohto rozhovoru sme však už videli, aké „medzinárodné právo“ sa z pohľadu USA porušuje.

Ruské orgány však poznamenávajú, že Burevestnik je reakciou na posilnenie vojensko-technických kapacít iných krajín a je nevyhnutným opatrením na zabezpečenie národnej bezpečnosti Ruska. Plánuje sa, že Burevestnik vstúpi do služby v blízkej budúcnosti a výrazne posilní obrannú schopnosť krajiny.

Takže – gratulujem Bidenovi, ďalšia „Putinova multa“ zaspala a Rusko ju čoskoro uvedie do prevádzky. Takže Pentagon má rozkazy báť sa. A obísť Rusko širokým kruhovým objazdom. Inak nikdy neviete. V Rusku by sa dokonca mohli uraziť.

Zdroj


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *