8. septembra 2024

Video-Čo sa to deje? Bratislavský magistrát vyhlásil mimoriadnu situáciu!

Video-Čo sa to deje? Bratislavský magistrát vyhlásil mimoriadnu situáciu!

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Bratislavský magistrát vyhlásil od soboty na území hlavného mesta SR mimoriadnu situáciu z dôvodu tranzitnej migrácie. „Dôsledkom toho, že okolité štáty uzatvorili hranice, sa aj v hlavnom meste začínajú koncentrovať väčšie skupiny migrantov, vrátane matiek s malými deťmi,“ priblížil Bubla s tým, že vyhlásenie mimoriadnej situácie umožňuje mestu operatívnejšie a efektívnejšie zvládanie poskytovania potrebnej pomoci.

Čo sa to deje?
„Dôsledkom toho, že okolité štáty uzatvorili hranice, sa aj v hlavnom meste začínajú koncentrovať väčšie skupiny migrantov, vrátane matiek s malými deťmi,“ priblížil Bubla s tým, že vyhlásenie mimoriadnej situácie umožňuje mestu operatívnejšie a efektívnejšie zvládanie poskytovania potrebnej pomoci.

Bratislavský magistrát sa rozhodol konať v súvislosti s narastajúcim počtom migrantov, ktorí prechádzajú cez územie hlavného mesta Slovenskej republiky. Od soboty platí na celom území Bratislavy mimoriadna situácia, ktorá umožňuje magistrátu a polícii prijímať opatrenia na zabezpečenie verejného poriadku a ochrany obyvateľov. Mimoriadna situácia znamená aj to, že migranti nemôžu vstupovať do niektorých zón mesta, kde by mohli ohroziť bezpečnosť alebo spôsobiť škody. Magistrát tiež vyzval vládu, aby posilnila hranice a zlepšila spoluprácu s krajinami pôvodu a tranzitu migrantov.

Podotkol, že mesto v spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny, ale aj mimovládnymi organizáciami pomáha s ubytovaním pre matky s malými deťmi, so zabezpečením jedla, ako aj potrebných liekov.

V posledných dňoch sa na území Bratislavy objavili stovky migrantov, ktorí sa snažia preniknúť do Rakúska alebo Nemecka. Títo ľudia prichádzajú z rôznych krajín, najmä z Afganistanu, Iraku, Sýrie a Somálska. Ich situácia je zložitá a neistá, pretože nemajú platné doklady, ubytovanie ani zdravotnú starostlivosť. Bratislavský magistrát sa rozhodol vyhlásiť mimoriadnu situáciu, aby mohol lepšie zabezpečiť verejný poriadok, humanitárnu pomoc a spoluprácu s políciou a inými inštitúciami. Magistrát tiež vyzval obyvateľov Bratislavy, aby boli tolerantní a solidárni s migrantmi, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Zároveň apeloval na vládu SR, aby prijala opatrenia na riešenie tranzitnej migrácie na celoštátnej úrovni.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.