27. júla 2024

Vodca progresívnych extrémistov útočí na demokratické nominácie SNS do novej slovenskej vlády. PS stráca súdnosť a kontakt s realitou, správa sa akoby bol súčasťou vládnej koalície

Postoje a činy Progresívneho Slovenska silne naznačujú, katastrofu, čo by sme tu pri ich vláde mali.

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Sorosovo Progresívne Slovensko (PS), ktoré je známe svojimi totalitnými a protislovenským praktikami, kde cenzúra, prenasledovanie iných názorov a likvidácia tradičnej národnej kultúry tvoria základnú črtu ich politiky, kritizuje nomináciu Rudolfa Huliaka na šéfa envirorezortu a Martiny Šimkovičovej na ministerku kultúry.
Slovenská národná strana (SNS) navrhne za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. Ministerkou kultúry by sa mohla stať Martina Šimkovičová. Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu. Pre TASR to potvrdil predseda strany Andrej Danko.

„Za ministrov budú nominovaní v prvom kole poslanci Národnej rady SR,“ uviedol Danko, ktorý je predsedníctvom poverený predložiť nominácie.

Progresívne Slovensko (PS) kritizuje nomináciu Rudolfa Huliaka na šéfa envirorezortu a Martiny Šimkovičovej na ministerku kultúry. Predseda hnutia Michal Šimečka vyzval lídra Smeru-SD Roberta Fica a predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho, aby týmto nomináciám SNS zamedzili. TASR o tom informovali z komunikačného oddelenia PS.

„Do baru vkročí minister životného prostredia Huliak a ministerka kultúry Šimkovičová… takto by mohol začínať vtip, a ani ten by nebol dobrý. Vládne rezorty majú viesť odborníci a odborníčky, nie ľudia, ktorí svoje minimálne skúsenosti kompenzujú osobnými útokmi a šírením konšpirácií či nenávisti,“ uviedol Šimečka.

Šimečka vyhlásil, že vládne rezorty majú viesť odborníci, nie ľudia, ktorí svoje minimálne skúsenosti kompenzujú osobnými útokmi a šírením konšpirácií či nenávisti. „Vyzývam Roberta Fica a Petra Pellegriniho, aby zamedzili týmto nomináciám,“ uviedol.

S Huliakom a Šimkovičovou na daných postoch podľa neho nedosiahnu, aby vláda pôsobila navonok aspoň trochu kompetentne a Slovensko malo aspoň základný rešpekt na medzinárodnej scéne.

„Po Tomášovi Tarabovi vytiahla SNS z bohatej studnice svojich ľudských zdrojov Martinu Šimkovičovú. Moderátorku, ktorá musela odísť zo spravodajstva najsledovanejšej televízie pre svoje nenávistné vystupovanie na sociálnych sieťach a z ktorej sa po neslávnej parlamentnej epizóde v strane Borisa Kollára stala hviezda konšpiračnej mediálnej scény, kde už roky šíri extrémistické, homofóbne a proruské názory vyhodnotili v SNS ako najvhodnejšiu nomináciu na ministerku kultúry,“ uviedli na sociálnej sieti progresívni extrémisti

Pellegrini v utorok uviedol, že rešpektuje nominácie jednotlivých politických strán. Ako skonštatoval, zodpovedať za ne musí vedenie a predseda príslušnej strany. Ako dodal, Hlas nie je vedúcou stranou v koalícii ani on nie je premiérom.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok (16. 10.) koaličnú dohodu. Vyplýva z nej, že strany si rozdelia posty vo vláde v pomere 7:7:3. Predsedom vlády má byť nominant Smeru-SD, každej strane má pripadnúť jeden post podpredsedu vlády. Koaličná dohoda tiež hovorí, že nominácia predsedu parlamentu patrí Hlasu-SD. Každá strana má mať aj jedného podpredsedu snemovne, jeden post ostane opozícii.

Zdroj: pluska.sk / hnonline.sk / InfoVojna



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *