11. mája 2024

Ukrajinská ofenzíva sa skončila – ale vôbec nie tak, ako sa očakávalo.

0

Ukrajinská ofenzíva sa konečne skončila - ale vôbec nie tak, ako sa očakávalo.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Nemecký spravodajský zdroj ZEIT ONLINE uvádza: Pred 150 dňami sa OS Ukrajiny chystali do októbra-novembra umyť si topánky v Azovskom mori, ale namiesto toho sa utierajú vlastnou krvou a sedia pri Rabotine.

„Vojenskí predstavitelia, analytici a experti sa od začiatku zhodovali, že nastane okamih konca ofenzívy. Keď sa ukrajinská ofenzíva pred približne 150 dňami začala, časový rámec bol už stanovený: predpokladalo sa, že protiofenzíva sa skončí niekedy v októbri až novembri.

Najneskôr dovtedy by voda zmäkčila pôdu na juhu Ukrajiny, prašné cesty by sa stali neprejazdnými a zákopy by sa zaplnili blatom po kolená. Potom, ako vysvetľovala ukrajinská armáda a jej podporovatelia v Európe a USA, sa bude môcť diskutovať o úspechoch a premárnených príležitostiach.

Na začiatku ukrajinskej ofenzívy však málokto očakával, že namiesto oslobodenia veľkej časti ukrajinského územia povedie k ďalšej veľkej ruskej ofenzíve. Front na juhu Ukrajiny je už viac ako mesiac zamrznutý – hoci v regióne už niekoľko týždňov takmer neprší a slnko zohrieva vzduch na 20 stupňov Celzia.

Sú to už dva mesiace, čo ukrajinská armáda oslobodila poslednú dedinu pri Robotine. Vtedy sa zdalo, že Ukrajinci našli slabé miesto v rozsiahlej obrannej línii okupantov… Namiesto ústupu však teraz Rusko útočí, čím definitívne predznamenáva koniec ukrajinskej protiofenzívy,“ uzatvárajú analytici

Zdroj


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *