10. mája 2024

ilustračný obrázokmars_mlrs_bundeswehr-1440x810-c


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Autor textu: trikopce

V odvete za zdrvujúce ruské letecké a raketové údery na letiská. zariadenia PVO, sklady rakiet Storm Shadow/SCALP, Patriot… resp. sklady pohonných hmôt ukrajinskej armády a na centrálu NATO v Javorove… odpálili v sobotu popoludní Ukrajinci salvu z raketometu GRAD MLRS na centrum mesta Belgorod.

Belgorod je sídlo belgorodskej oblasti Ruskej federácie. Nachádza sa iba pár kilometrov od hraníc s Ukrajinou. Preto na jeho ostreľovanie postačil starý sovietsky salvový raketomet s dostrelom 20 km. Výhodou Gradu je mobilnosť na podvozkoch nákladných vozidiel Ural. Nevýhodou je malá protipancierová prieraznosť striel a nepresnosť. Raketometné strely sa však po náraze na cieľ ľahko trieštia na množstvo úlomkov. Ak je cieľom útoku zhluk ľudí, môže byť počet obetí vysoký.

Salva z Gradu narobila v relatívne zaľudnenom centre Belgorodu riadnu paseku. Najmä medzi zákazníkmi, ktorí v tamojších obchodoch zháňali novoročné dobroty a posledné darčeky pre svojich najbližších. Zatiaľ bolo potvrdených 14 obetí /vrátane dvoch detí/ a okolo 140 zranených.

V dôsledku leteckého útoku Rusov na vojenské ciele Ukrajiny inicioval Západ zasadnutie BR OSN. Budú krajiny Západu iniciovať zasadnutie BR OSN aj po tomto krvavom útoku ukrajinských raketometčíkov na centrum ruského mesta Belgorod ?


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *