20. mája 2024

Video-Jan Richter: OPOZÍCIA SA OD PRVÉHO DŇA PREDHÁŇA V TOM, KTO Z NICH BUDE VIAC AGRESÍVNY, PRIMITÍVNY A VULGÁRNY

0

Jan Richter: OPOZÍCIA SA OD PRVÉHO DŇA PREDHÁŇA V TOM, KTO Z NICH BUDE VIAC AGRESÍVNY, PRIMITÍVNY A VULGÁRNY


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


OPOZÍCIA SA OD PRVÉHO DŇA PREDHÁŇA V TOM, KTO Z NICH BUDE VIAC AGRESÍVNY, PRIMITÍVNY A VULGÁRNY

Toto je veta, ktorá popisuje súčasný stav politickej scény na Slovensku. Opoziční politici sa neustále snažia prekonať svojich súperov v používaní hrubých slov, urážkach a útokoch na vládu. Ich cieľom nie je ponúknuť konštruktívne riešenia problémov, ktorým čelí krajina, ale získať si sympatie voličov, ktorí sú nespokojní s aktuálnou situáciou. Tým však len znižujú úroveň politickej kultúry a podkopávajú dôveru v demokraciu. Opoziční lídri by mali prejaviť viac zodpovednosti a rešpektu k svojim kolegom aj občanom, a namiesto vulgarizmu sa venovať racionálnej diskusii o tom, ako zlepšiť život ľudí na Slovensku.

Politická súťaž je však o hľadaní riešení, nie o urážaní protivníka. Vládna koalícia dostala silný mandát napraviť všetko, čo napáchal matovičovský gang. Ak sa ostatné opozičné strany pridávajú na ich stranu a obhajujú neobhájiteľné osoby, inštitúcie a konanie, sami si podkopávajú dôveryhodnosť a legitimitu.
~Ján Richter

Politika je zaujímavá hra, kde sa stretávajú rôzne názory, záujmy a vízie. Ale politika by mala byť aj o spolupráci, dialógu a kompromise. Nie o tom, kto koho viac zneužije, zosmiešni alebo zdiskredituje. Koalícia, ktorá vyhrala voľby, má teraz príležitosť ukázať, že vie robiť veci lepšie ako predchádzajúca vláda. Ak sa chce zbaviť dedičstva matovičovskej éry, musí sa zamerať na konkrétne projekty, reformy a opatrenia, ktoré pomôžu ľuďom a krajine. Ak sa naopak budú venovať len kritike a útokom na koalíciu, stratia podporu a dôveru voličov.

Politická súťaž je však o hľadaní riešení, nie o urážaní protivníka. Vládna koalícia dostala silný mandát napraviť všetko, čo napáchal matovičovský gang. Ak sa ostatné opozičné strany pridávajú na ich stranu a obhajujú neobhájiteľné osoby, inštitúcie a konanie, sami si podkopávajú dôveryhodnosť a legitimitu.

Toto je môj názor na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku. Som presvedčený, že vládna koalícia má dobrý plán a víziu, ako zmeniť Slovensko k lepšiemu.

Vládna koalícia sa zaviazala bojovať proti korupcii a klientelizmu, ktoré dlhé roky ničili naše spoločenstvo a ekonomiku. Už teraz vidíme prvé výsledky. Boli odvolaní a nahradení niektorí z najkontroverznejších sudcov, prokurátorov a policajtov, ktorí slúžili záujmom mafie. Boli spustené reformy justície, polície, prokuratúry a súdnictva, aby sa obnovila dôvera verejnosti v tieto inštitúcie.

Vládna koalícia sa tiež snaží podporiť rast a rozvoj našej ekonomiky, ktorá bola tvrdo zasiahnutá rabovaním, ekonomickým amaterizmom a neschopnosťou bývalých vlád. Využívá príležitosť získania veľkých finančných prostriedkov z Európskej únie, ktoré chce investovať do modernizácie infraštruktúry, podpory a rozvoja regiónov inovatívnych podnikov. Tieto investície majú potenciál vytvoriť tisíce nových pracovných miest, zvýšiť konkurencieschopnosť našich firiem a zlepšiť kvalitu života našich občanov.

Vládna koalícia sa nezabúda ani na sociálnu spravodlivosť a solidaritu. Zaviedla minimálnu mzdu 750 eur, aby sa zvýšila kupná sila najslabších vrstiev spoločnosti. Zvýšila dôchodky pre seniorov, aby si mohli užiť dôstojné starnutie. Zlepšia sa podmienky pre rodiny s deťmi, študentov, učiteľov, zdravotníkov a ďalšie skupiny, ktoré potrebujú podporu štátu.

Vládna koalícia robí to, čo sľúbila voličom: mení Slovensko na lepšie miesto pre život. Je to veľký kontrast s predchádzajúcou vládou Igora Matoviča, ktorá bola plná chaosu, konfliktov, lží a škandálov. Matovič a jeho spojenci sa teraz snažia sabotovať prácu vlády a šíriť dezinformácie o jej činnosti. Nemajú žiadne konštruktívne návrhy ani alternatívy, len kritiku a urážky. Preto si myslím, že opozičné strany, ktoré sa k nim pridávajú, robia veľkú chybu. Strácajú dôveru svojich voličov a oslabujú demokraciu.

Politická súťaž je však o hľadaní riešení, nie o urážaní protivníka. Vládna koalícia má riešenia a ja im verím. Dúfam, že aj vy im dáte šancu a podporíte ich v ich úsilí. Spolu dokážeme zmeniť Slovensko na krajinu, na ktorú budeme hrdí.

JNS/Rudy


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *