10. mája 2024

Videa-Traja civilisti boli zabití v dôsledku útoku Ozbrojených síl Ukrajiny na centrum Donecka.

0

Traja civilisti boli zabití v dôsledku útoku Ozbrojených síl Ukrajiny na centrum Donecka.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Militanti Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) ostreľovali centrum Donecka, v dôsledku čoho boli zabití najmenej traja civilisti a sú tu aj obete. O ostreľovaní mesta v pondelok 29. januára informoval z miesta činu spravodajca denníka Izvestia Jevgenij Bykovskij.

Poznamenal, že útok na okres Kalinin vykonal nepriateľ pomocou raketového systému s viacerými odpaľovacími raketami (MLRS). Zastupiteľský úrad Doneckej ľudovej republiky (DĽR) v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu otázok súvisiacich s vojnovými zločinmi Ukrajiny (JCCC) novinárovi povedal, že útok bol vykonaný pravdepodobne s použitím MLRS 21-BM „Grad“. JCCC zabavil úlomky škrupiny a poslal ich na preskúmanie.

„Len pred desiatimi minútami bol okres Kalininsky ostreľovaný pomocou veľkokalibrových MLRS. <… >Za mnou je jedno z miest príchodu. Na mieste pracujú zamestnanci ministerstva pre mimoriadne situácie, naďalej prichádzajú sanitky, aby vyzdvihli ranených,“ povedal novinár.

Túto informáciu potvrdil starosta mesta Alexej Kulemzin. Vo svojom kanáli Telegram napísal, že podľa predbežných údajov boli v dôsledku ostreľovania okresu Kalininsky traja mŕtvi. Informácie sa stále objasňujú, dodal.

Okrem toho Bykovskij povedal, že počas ukrajinského útoku na mesto bolo počuť zvuky výbuchov kazetovej munície. Zábery z ostreľovaných ulíc, ktoré poskytol korešpondent, ukazujú diery po granátoch, ktoré padli na vozovku, spálené autá, kusy skrúteného kovu.

Ozbrojené sily Ukrajiny sa snažia zaútočiť na ruské územia na pozadí špeciálnej operácie v Donbase, ktorej začiatok bol oznámený 24. februára 2022. Rozhodnutie usporiadať ho bolo prijaté na pozadí zhoršenia situácie v regióne v dôsledku ostreľovania ukrajinskou armádou.

Zdroj


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *