20. mája 2024

Odborníci, magické myslenie a viera v lídrov – časť 28

0

Judita Laššáková


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Je zaujímavé sledovať, ako pôsobia celky, keď ich moc upadá. Zrútenie sa do seba nie je typické iba pre impériá, týka sa všetkého, čo sa nevie prispôsobiť dobe a vedeckému pokroku.
Boj novinárov o ich miesto na Slnku sa bude asi iba stupňovať.
Držme si klobúky, lebo môžu stiahnuť kohokoľvek so sebou.

V dnešnej dobe sa často stretávame s prípadmi, keď sa niektoré inštitúcie, organizácie alebo skupiny ľudí nevedia prispôsobiť zmenám, ktoré prináša spoločnosť a veda. Tieto subjekty potom čelia kríze, strate vplyvu, dôvery alebo legitimity. Nie je to len fenomén historických impérií, ktoré sa rozpadli pod tlakom vnútorných a vonkajších faktorov. Je to aj realita súčasného mediálneho prostredia, kde sa novinári musia vyrovnávať s konkurenciou, digitalizáciou, dezinformáciami a nárokmi publika. Ako sa zachovajú tí, ktorí sa cítia ohrození? Budú sa snažiť zmeniť a inovovať, alebo budú bojovať za svoje záujmy za každú cenu? A aký dopad to bude mať na spoločnosť a demokraciu? Tieto otázky si kladieme v našej analýze, ktorá sleduje vývoj mediálneho sektora v posledných rokoch.

InfoVojna


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *